Υποχωρούν Ουκρανοί από Δνείπερο-Αναβάλουν τη μεγάλη επίθεση-Καντίροφ καταλαμβάνει Μαρίνκα

1306

Ανέλαβε δράση μετά την πλημμυρίδα το ρωσικό βαρύ πυροβολικό που θερίζει τα πάντα- Πιθανός ρωσικός αντιπερισπασμός και πρόκληση χάους στον ουκρανικό στρατό που δεν γνωρίζει πως θα επιτεθεί στους Ρώσους

Οι Ρώσοι αυτό που επιδίωκαν με την καταστροφή του φράγματος στην Νόβα Καχόβκα το πέτυχαν σε μερικές ώρες με απόλυτη επιτυχία.

Ουκρανικοί σχηματισμοί ξεκίνησαν την εκκένωση από τα πλημμυρισμένα νησιά στην αριστερή πλευρά του ποταμού Δνείπερου, κοντά στον υδροηλεκτρικό σταθμό της Καχόβκα.

Άλλες πληροφορίες, που αναμένουμε να επιβεβαιώσουμε σε μερικές ώρες, αφορούν την “ αναβολή” της μεγάλης ουκρανικής αντεπιθέσεως σε όλο το εύρος του μετώπου.

Η καταστροφή του φράγματος της Καχόβκα και οι χιλιάδες τόνοι νερού έχουν αχρηστεύσει μια τεράστια έκταση, στην οποία δεν μπορούν να κινηθούν οι ουκρανικές μονάδες κατά των Ρώσων.

“Η καταστροφή του φράγματος στην Καχόβκα είναι προφανώς σχέδιο αποτροπής της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η καταστροφή των υδροηλεκτρικών σταθμών είναι πολύ άσχημη για τον εχθρό. Πράγματι, στην κάτω όχθη του Δνείπερου, μέρος της ουκρανικής αμυντικής γραμμής έχει πλημμυρίσει.

Την ίδια στιγμή, οι θέσεις και οι χώροι συγκέντρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην ακτή τους πλημμύρισαν.

Μετά την πλημμύρα, ο εχθρός δεν θα μπορέσει να εξαπολύσει επίθεση, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι οι ίδιοι προσπαθούν τώρα μανιωδώς να ξεφύγουν από τις θέσεις τους κάτω από τα ρωσικά πυρά.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το νερό θα αρχίσει να υποχωρεί, το έδαφος θα στεγνώσει, μετά από το οποίο τα μέρη θα σπεύσουν να καταλάβουν τις πλημμυρισμένες θέσεις.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν κίνδυνοι ο εχθρός να είναι πιο γρήγορος και να προσπαθήσει να καταλάβει την πλευρά μας της ακτής σε ορισμένες περιοχές”, αναφέρει Ρώσος στρατιωτικός διοικητής.

Οι Τσετσένοι του Καντίροφ  καταλαμβάνουν την Μαριίνκα-Απίστευτη παραλλαγή των Ουκρανών στο πεδίο της μάχης

“Η Μαριίνκα σύντομα θα εκκαθαριστεί οριστικά. Δύο τσετσενικά αποσπάσματα εργάζονται ήδη στην τακτική κατεύθυνση αυτή.

Το πρώτο είναι το μηχανοκίνητο σύνταγμα ειδικών δυνάμεων Sever-Akhmat (Υπουργείο Άμυνας) υπό τη διοίκηση του αντισυνταγματάρχη Zaydi Zingiev.

Η δεύτερη μονάδα είναι η SOBR “Akhmat” (Rosguard) υπό τη διοίκηση του υποστράτηγου Apti Alaudinov”, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι Τσετσένοι μαχητές επιχειρούν μαζί με μονάδες εφόδου της 5ης ταξιαρχίας μηχανοκίνητου πεζικού του 1ου Σώματος Στρατού.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τηn Μελέτη του Πολέμου (ISW) κατέγραψε επίσης μαχητές από τα τάγματα Rusich, Kaskad και Sparta, καθώς και την 110η Ταξιαρχία Μηχανοκίνητου πεζικού Φρουράς των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων (πρώην 100η Ταξιαρχία Λαϊκής Πολιτοφυλακής) στην Αβντέεκα.

Το ίδιο ινστιτούτο, επιβεβαιώνει ότι μια μεγάλη ρωσική δύναμη κρούσης έχει ήδη φτάσει στα βορειοδυτικά της Μαριίνκα.

Επιπλέον, η ομάδα των Τσετσένων επιτίθεται επίσης σε ουκρανικές θέσεις προς την κατεύθυνση της πόλης Παμπέντα  (5 χλμ. νοτιοδυτικά του Ντόνετσκ) και της Νοβομιχαήλοβκα (10 χλμ. νοτιοδυτικά του Ντόνετσκ).

Οι Τσετσένοι κομάντος προσπαθούν να καταλάβουν οχυρά διμοιρίας του ουκρανικού στρατού.

“Οι τσετσενικές μονάδες ξεκίνησαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής επαφής στις περιοχές Ζαπορίζιε και Χερσώνας”, δήλωσε ο Ρμαζάν Καντίρωφ.

Ο Καντίροφ έχει ήδη δηλώσει ότι οι άνδρες του έχουν ξεκινήσει τακτική προετοιμασία για επίθεση στο Νότιο Θέατρο Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον Καντίροφ, αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 7.000 Τσετσένοι μαχητές επιχειρούν ήδη στην ζώνη των μαχών.

Συνολικά, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, 26.000 άτομα έχουν σταλεί από την Τσετσενία, συμπεριλαμβανομένων 12.000 εθελοντών (όλοι τους έχουν ολοκληρώσει μαθήματα ταχείας εκπαίδευσης στο Ρωσικό Πανεπιστήμιο Ειδικών Δυνάμεων στο Γκουντέρμες).

Ακόμη και οι Αμερικανοί ειδικοί του ISW εκτιμούν ιδιαίτερα το μαχητικό δυναμικό των τσετσενικών μονάδων.

Ήδη από τις 8 Μαΐου, ο ίδιος ο Καντίροφ σημείωσε ότι υπήρχαν 3.300 στρατιώτες του συντάγματος Αχμάτ στην Τσετσενία, έτοιμοι να κινηθούν στην πρώτη γραμμή ανά πάσα στιγμή.

Όπως είπε ο στρατηγός Αλαουντίνωφ, οι Τσετσένοι της μονάδας Αχαμάτ απελευθέρωσαν 36 οικισμούς και έδρασαν από κοινού με το 2ο Σώμα Στρατού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας σε πολλές επιχειρήσεις.

Η πιο κρίσιμη καμπή του πολέμου είναι τώρα, και αν οι Ουκρανοί αποτύχουν να επιτεθούν κατά των Ρώσων, ή επιτεθούν με λιγότερες δυνάμεις, το πλήγμα που θα δεχθούν δεν μπορεί να αντιστραφεί και θα οδηγηθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας