Υπάλληλοι ΕΥΠ προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο-Η υπηρεσία τους υπέκλεπτε με… Predator

805

Υπάλληλοι της ΕΥΠ αναγκάζονται να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί η ίδια η υπηρεσία τους υπέκλεπτε με το γνωστό λογισμικό παρακολούθησης, το Predator!

Συγκεκριμένα, δύο στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), τα οποία, μαζί με 76 ακόμη συναδέλφους τους, είχαν παρανόμως και βιαίως μεταταχθεί σε θέσεις «ψυγείο» της Ελληνικής Αστυνομίας, υπέβαλαν προσφάτως μηνύσεις σε συνέχεια έγγραφης ενημέρωσης που είχαν λάβει από τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Κων/νο Μενουδάκο, πως είχαν αποτελέσει στόχο του κακόβουλου λογισμικού Predator και μάλιστα σε περίοδο που ήταν ακόμη υπάλληλοι της ΕΥΠ.

Τα δύο στελέχη είχαν λάβει τα κακόβουλα μηνύματα σε χρονικές συγκυρίες που τελούσαν σε δικαστική διαμάχη με την ΕΥΠ, γεγονός που επιτείνει τις υποψίες σχετικά με το ποιος βρισκόταν πίσω από το Predator, με αποτέλεσμα η μία εκ των δύο εγκλήσεων να στρέφεται προσωπικά κατά του τότε Γ.Γ. Της Κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδη και του τότε Διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, ως παράγοντες που είχαν κίνητρο για τις συγκεκριμένες παράνομες παρακολουθήσεις.

Πόσο τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι στο στόχαστρο του Predator είχαν τεθεί την ίδια χρονική στιγμή, δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ (μεταξύ και άλλων) που εκ των πραγμάτων τελούσαν σε υπηρεσιακή δίωξη, όπως αποδείχθηκε από την τοποθέτησή τους στην εικονική Γ΄ Υποδιεύθυνση της ΔΙΣΥΑΠ – Β΄ (Διεύθυνση Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών – Β) και την εν συνεχεία εκπαραθύρωσή τους από την Υπηρεσία;

Χρήζει δε μνείας ότι οι συγκεκριμένες υπάλληλοι, την ίδια περίοδο, είχαν ηγηθεί συνδικαλιστικού οργάνου εντός της ΕΥΠ, που με αιχμηρές ανακοινώσεις εξέθετε τα μη καλώς πεπραγμένα της διοίκησης Κοντολέοντα και των δύο Υποδιοικητών, Β. Γκρίζη και Δ. Μελιτσιώτη.

Έχουμε λοιπόν μια κυβέρνηση που εξαναγκάζει υπαλλήλους της πιο ιδιαίτερης και ευαίσθητης Εθνικά Υπηρεσίας να προσφύγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) αναζητώντας το δίκιο τους.

Σημειωτέων ότι στο ΕΔΔΑ συμμετέχουν Δικαστές και υπάλληλοι από 46 κράτη – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης μεταξύ αυτών Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια και μέχρι πρότινος και η Ρωσία και ο νοών νοείτο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας