Ξεσάλωσε ο Πασινιάν-Δεν θα πατήσω στη Λευκορωσία με πρόεδρο τον Lukashenko

755
Αυτός είναι που προετοίμασε τον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας είπε ο Pashinyan
Δεν πρόκειται να επισκεφθώ τη Λευκορωσία όσο είναι πρόεδρος ο Alexander Lukashenko υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Nikol Pashinyan, κατηγορώντας τον Lukashenko ότι αυτός ήταν που προετοίμασε τον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν κατά της χώρας του.
«Ένας από τους ηγέτες του CSTO (Οργανισμός Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας) ισχυρίζεται ότι συμμετείχε στην προετοιμασία του πολέμου των 44 ημερών, ενθάρρυνε, πίστεψε, ευχήθηκε νίκη στο #Αζερμπαϊτζάν.
Και μετά από αυτό, πιστεύετε ότι θα πάω να συζητήσω το θέμα με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας στον CSTO;» ανέφερε μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση ο Pashinyan, ο οποίος επιβεβαίωσε πως η Αρμενία θα εγκαταλείψει οριστικά τον CSTO, του οποίου ηγείται η Ρωσία.
«Θα φύγουμε.
Εμείς θα αποφασίσουμε πότε θα αποχωρήσουμε (…)

Και μην ανησυχείτε, δεν θα ξαναγυρίσουμε» ανέφερε ο Αρμένιος πρωθυπουργός.

Σημειώνεται πως στον CSTO συμμετέχουν η Ρωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και η Λευκορωσία.
Ο Οργανισμός λέει πως αναμένει από την Αρμενία να ξεκαθαρίσει τη στάση της.

101 συλλήψεις

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλες διαδηλώσεις αλλά και συγκρούσεις με την αστυνομία, η οποία το τελευταίο 24ωρο προχώρησε σε 101 συλλήψεις.
Επιπλέον, οι αντίπαλοι του τον κατηγορούν για τις εδαφικές παραχωρήσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα η Αρμενία προς το Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να προχωρήσει η ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών που φέρεται να βρίσκεται στην οριστικοποίηση της.
Ο πόλεμος των 44 ημερών και η απώλεια του Nagorno Karabakh που πέρασε στα χέρια των Αζέρων είχε ως αποτέλεσμα η Αρμενία να κατηγορήσει τη Ρωσία ότι δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει αυτές τις εξελίξεις.
Ο Pashinyan έχει πει πως η Αρμενία δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στη Ρωσία και στον Οργανισμό για τις ανάγκες της ως προς την άμυνα και την ασφάλεια, αφού δεν έλαβε βοήθεια όπως ήλπιζε κι έλεγε πως χρειαζόταν από τη Μόσχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας