Ξεπουλιέται ό,τι απέμεινε από λιμάνια, αεροδρόμια, παραλιακό μέτωπο Αττικής-Ληστρικά πλεονάσματα

803

Τα ματωμένα πλεονάσματα, η παραχώρηση λιμανιών και η φορομπηξία στους αυτοαπασχολούμενους και τους επαγγελματίες είναι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης της ΝΔ όπως ανέφερε στην ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις ο νέος υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Ξακαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα ουσιαστικό για την ζωή και το εισόδημα του διότι όπως ισχυρίστηκε «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να γίνει πολιτικός Άι Βασίλης» διότι «μία ανεύθυνη δημοσιονομική πολιτική θα μπορούσε να εκτροχιάσει την ανάπτυξη!» Αρα πάνω από όλα μια «υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική» που κατά τον υπουργό σημαίνει «τήρηση των εθνικών δημοσιονομικών στόχων. Έμφαση στην επίτευξη λογικών πρωτογενών πλεονασμάτων. Και συνεχής προσπάθεια για τη μείωση του δημοσίου χρέους».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε «ισχύουν οι διεθνείς μας δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα 2,1% του ΑΕΠ το 2024, 2,3% του ΑΕΠ το 2025 και 2,5% του ΑΕΠ το 2026, όπως περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας». Πρόσθεσε ότι για «το δημόσιο χρέος οι στόχοι μας είναι: Πρώτον, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023, η οποία θα μειώσει το κόστος δανεισμού της οικονομίας, θα διευκολύνει τις επενδύσεις και θα αυξήσει τη ρευστότητα. Δεύτερον, η συνέχιση της πτωτικής πορείας του δημοσίου χρέους ώστε, να βρεθεί αρκετά κάτω του 140% ως ποσοστό του ΑΕΠ το 2027, όπως έχουμε ήδη δεσμευθεί. Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσεται και η απόφαση να αποπληρώσουμε πρόωρα τα διμερή δάνεια του πρώτου μνημονίου!». Ο λογαριασμός στο λαό!

Στο όνομα της «καταπολέμησης της φοροδιαφυγής» στοχοποίησε αυτοαπασχολούμενους και τους επαγγελματίες αφήνοντας εκτός κάδρου τους επιχειρηματικούς ομίλους που απολαμβάνουν μειωμένους συντελεστές έως και φοροαπαλλαγές και συνεισφέρουν μόνο το 5% των εσόδων από φόρους στον κρατικό προϋπολογισμό. Ανέφερε ότι «δρομολογούμε έως και τους πρώτους μήνες του 2024: Τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και την επέκταση της χρήσης POS σε περισσότερα επαγγέλματα. Την υποχρέωση διαβίβασης στοιχείων από παρόχους υπηρεσιών πληρωμών που βρίσκονται εκτός Ελλάδας στην ΑΑΔΕ και την πληρωμή προνοιακών επιδομάτων μέσω χρεωστικών καρτών». Ανέφερε ακόμα ότι προχωρά «η αναμόρφωση των τεκμηρίων διαβίωσης».

Στόχος επίσης «η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σημαίνει έσοδα για το Δημόσιο και ανάπτυξη για τη χώρα» και πρόσθεσε «ενδεικτικά αναφέρω το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και τα χιονοδρομικά κέντρα, καθώς και τα δύο θα μπορούσαν να δώσουν πρόσθετη ώθηση στην ανάπτυξη και στην αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος». Μίλησε ακόμα για «αξιοποίηση και των υπόλοιπων περιφερειακών αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Καλαμάτας» και ότι προτεραιότητα είναι «οι διαγωνισμοί παραχώρησης της εκμετάλλευσης περιφερειακών λιμανιών -όπως του Ηρακλείου και του Βόλου.»

ΠΗΓΗ: 902.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας