Βύθιση Moskva: Στεφάνι για «πλοίο και ναύτες»-Τελετή στη Σεβαστούπολη

343
Στεφάνι για «πλοίο και ναύτες

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο ανταποκριτής του Guardian στη Μόσχα, Άντριου Ροθ γράφει για την τελετή: «Καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει ακόμη για το πόσοι σκοτώθηκαν στο καταδρομικό Moskva. Καμία φωτογραφία του πλοίου ή του πληρώματος των 510 ατόμων, πάνω από 24 ώρα μετά την υποτιθέμενη διάσωσή τους. Μόνο ένα στεφάνι σε μια τελετή στη Σεβαστούπολη για “το πλοίο και τους ναύτες”».

Δημοσίευμα της Daily Mail με τίτλο «Οι συγγενείς των μελών του πληρώματος του Moskva αψηφούν τη ρωσική λογοκρισία με ανεπίσημο μνημόσυνο» αποτυπώνει το μυστήριο που καλύπτει τη βύθιση του ρωσικού καταδρομικού.

«Καθώς οι αντικρουόμενες δηλώσεις για το συμβάν συνεχίζονται, μια συγκινητική “τελετή πένθους” πραγματοποιήθηκε για το Moskva και τους ναύτες του στη Σεβαστούπολη. Ήταν ανεπίσημη και δεν υπήρξε καμία αναφορά σε αριθμό νεκρών, όμως ήταν φανερό από το βαρύ κλίμα της τελετής, όπου ήταν παρών και ιερέας, ότι υπήρξαν σημαντικές απώλειες ζωών. Ένα στεφάνι τοποθετημένο πάνω στο άγαλμα έγραφε πάνω “για το πλοίο και τους ναύτες”» γράφει το δημοσίευμα.

Ο Αντόν Γεραστσένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, δήλωσε εχθές ότι «η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που η ρωσική ναυαρχίδα βυθίστηκε μέσα σε μερικά λεπτά». Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αυτό το πληροφορήθηκε από πηγές του στη Σεβαστούπολη, όπου βρίσκεται το αρχηγείο του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. «Φαίνεται πως, ως αποτέλεσμα της φωτιάς, οι εκρηκτικές κεφαλές του μεγάλου πυραύλου κρουζ P-1000 – Vulkan – πυροδοτήθηκαν. Και πάνω στο πλοίο βρίσκονταν 16», ανέφερε χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν να σκοτωθούν όλα τα μέλη του πληρώματος, μαζί με τον κυβερνήτη του Αντόν Κουπρίν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας