Βρυξέλλες-:Αγρότες προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας–Ένταση στο σημείο (βίντεο)

761

Αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες όπου συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Γεωργίας των 27 χωρών της ΕΕ, επικρατεί ένταση με αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης.

Αστυνομικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν τους αγρότες ωστόσο εκείνοι είναι αποφασισμένοι να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομία και να πλησιάσουν το μέγαρο, όπου θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Γεωργίας.

Οι αγρότες, που έχουν καταφθάσει στο κέντρο των Βρυξελλών με καρότσες γεμάτες χώματα, άχυρα και κοπριά βάζουν φωτιές σε λάστιχα με την αστυνομία να προσπαθεί να τις σβήσει πραγματοποιώντας ρίψεις νερού.

Η αστυνομία έχει κλείσει από νωρίς το πρωί τους παρακείμενους δρόμους για να τους εμποδίσει να προσεγγίσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Λιγότερο από ένα μήνα μετά την «ιστορική», όπως χαρακτηρίστηκε, αγροτική κινητοποίηση στη βελγική πρωτεύουσα την 1η Φεβρουαρίου, όταν πάνω από 1.300 τρακτέρ κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης, σήμερα οι αγρότες επανήλθαν για να εκφράσουν τον θυμό τους για την έλλειψη ανταπόκρισης από τις ευρωπαϊκές αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας