Βρετανοί αιχμάλωτοι μισθοφόροι-Παρακαλούν Τζόνσον να τους ανταλλάξει με φυλακισμένο Ουκρανικής αντιπολίτευσης

Βρετανοί αιχμάλωτοι μισθοφόροι-

Oι Βρετανοί μισθοφόροι Σον Πίννερ και Έσλιν που αιχμαλωτίστηκαν στις μάχες της Μαριούπολης όπου πολεμούσαν κατά των ρωσικών δυνάμεων, στο πλευρό του Τάγματος Αζόφ, ζήτησαν από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μ.Τζόνσον να προχωρήσει σε ενέργειες για την ανταλλαγή τους προφανώς με Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Οξάνα Μαρτσένκο, σύζυγος του συλληφθέντος ηγέτη της αντιπολίτευσης της χώρας Βίκτορ Μεντβέτσουκ, παρακάλεσε τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να συνδράμει στην απελευθέρωση του συζύγου της, ανταλλάσσοντάς τον με τους Βρετανούς πολίτες Aiden Eslin και Sean Pinner, που είναι αιχμάλωτοι από τον ρωσικό Στρατό.

Πάντως ο ίδιος ο Pinner συμφώνησε με αυτό και ζήτησε από τον Μ.Τζόνσον να γίνει μία τέτοια ανταλλαγή γιατί θέλει να επιστρέψει στην Βρετανία και να ξαναδεί την οικογένειά του.

Φυσικά κάτι τέτοιο είναι πολύ υποτιμητικό για την Βρετανία, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς είναι αυτοί οι Βρετανοί μισθοφόροι.

Υπολογίζεται ότι ανάμεσα στους 2.000 Ουκρανούς επιζώντες στο Αzovstall βρίσκονται γύρω στους 400 ξένους μισθοφόρους.

Αυτό σημαίνει ότι αποτελούν το 20% της συνολικής τους δύναμης.

Οι Βρετανοί για ευνόητους λόγους δεν θα ήθελαν κάποια άτομα βρετανικής ή και αμερικανικής υπηκοότητας να πέσουν στα χέρια των Ρώσων.

Πέραν του γοήτρου, θα μπορούσαν να αποκαλυφτούν πράγματα για τον ρόλο της Δύσης στην Ουκρανία που σε αρκετά «ανήσυχα» μυαλά στις δυτικές κοινωνίες θα δημιουργούσαν «ενοχλητικά» ερωτήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας