Βρετανικό Μουσείο: Διαμαρτυρία Ελλήνων και Βρετανών για επιστροφή γλυπτών του Παρθενώνα

567

Οι συγκεντρωθέντες ανήρτησαν πανό με το αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα και ελληνικές σημαίες

Ήταν μια πρωτοβουλία της Βρετανικής Επιτροπής Επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα (BCRPM) με αφορμή τη 13η επέτειο από τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης.

Οι συγκεντρωθέντες ανήρτησαν πανό με το αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα και ελληνικές σημαίες. Ανάμεσά τους και η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας και μέλος του BCRPM, Βικτόρια Χίσλοπ, που έχει λάβει τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα, η οποία δήλωσε: «Πιστεύω ότι είναι απλώς θέμα χρόνου προτού γίνουν σκόνη όλα τα επιχειρήματα που παρουσίασαν η βρετανική κυβέρνηση – που βρίσκεται κι η ίδια στο χείλος της κατάρρευσης – και το Βρετανικό Μουσείο και το ελληνικό φως λάμψει και πάλι στα Γλυπτά του Παρθενώνα».

Από την πλευρά της η Μαρλέν Γκούντμαν, μέλος της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών τόνισε: «Όσο συντομότερα γίνει η επανένωση τόσο το καλύτερο και για τα Γλυπτά και για την ανθρωπότητα, ώστε να γίνει σαφής και κατανοητή η ιστορία πίσω από τα Γλυπτά και για να αντιληφθούν οι άνθρωποι ότι υπάρχει ο σεβασμός στον παράλογο κόσμο μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας