“Βόμβα” Β.Πούτιν-Γεννιέται στρατιωτικό σκέλος των BRICS- SCO – Αμυντικό Σύμφωνο χωρών της Ευρασίας!

1469

Βόμβα μεγατόνων από τον πρόεδρο της Ρωσίας: O Β.Πούτιν, αποκάλυψε ότι Ρωσία και Κίνα εργάζονται πάνω σε ένα μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρασία χωρίς τη συμμετοχή εξωτερικών δυνάμεων (σσ θα αποκλείσει όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ από την περιοχή).

Πρακτικά, πρόκειται για ένα Αμυντικό Σύμφωνο που θα αφορά όλες τις χώρες τις περιοχής, και πρωτίστως την Τουρκία! Ο Ερντογάν φαίνεται πως θα βρει “στρωμένο” δρόμο για να μεταπηδήσει από τη μια Συμμαχία στην άλλη.

Η ανακοίνωση του νέου συστήματος ασφαλείας θα γίνει ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του νομίσματος των BRICS+. Ο νέος πυλώνας παγκόσμιας ισχύος θα είναι πλήρως αυτόνομος σε οικονομία, ασφάλεια κτλ.

Ο πλανήτης θα χωριστεί και επίσημα σε δύο μέρη.

Β.Πούτιν: Νέο σύστημα ασφαλείας στην Ευρασία!

«Πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα ασφαλείας στην Ευρασία, αυτό απαιτεί την έναρξη μιας ευρείας συζήτησης για τις αμοιβαίες εγγυήσεις», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε μια ευρεία συζήτηση για ένα νέο σύστημα διμερών και πολυμερών εγγυήσεων συλλογικής ασφάλειας στην Ευρασία. Ταυτόχρονα, στο μέλλον, πρέπει να εργαστούμε για την σταδιακή μείωση της στρατιωτικής παρουσίας εξωτερικών δυνάμεων περιοχή της Ευρασίας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Υπενθύμισε ότι οι χώρες της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών) ενέκριναν ένα κοινό έγγραφο για τις διεθνείς σχέσεις σε έναν πολυπολικό κόσμο και κάλεσε τους εταίρους του SCO (Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης) και των BRICS, τους οποίους χαρακτήρισε, ακρογωνιαίους λίθους της νέας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης, σε διάλογο παγκόσμιας εμβέλειας!

Όπως τόνισε ο Ρώσος ηγέτης, είναι σημαντικό να προχωρήσουμε υπό το γεγονός ότι η μελλοντική αρχιτεκτονική ασφάλειας είναι ανοιχτή σε όλες τις ευρασιατικές χώρες που θέλουν να συμμετάσχουν στην δημιουργία της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα ίδια τα κράτη και οι περιφερειακές δομές της Ευρασίας πρέπει να καθορίσουν συγκεκριμένους τομείς συνεργασίας στον τομέα της κοινής ασφάλειας. Με βάση αυτό, πρέπει και τα ίδια να οικοδομήσουν συστήματα θεσμών εργασίας, μηχανισμούς, συμφωνίες που θα εξυπηρετούσαν πραγματικά την επίτευξη κοινών στόχων, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη».

«Όλοι, και οι ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ, ζούμε στην ίδια ήπειρο, ό,τι κι αν συμβεί, δεν μπορούμε να αλλάξουμε την γεωγραφία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πρέπει να συνυπάρχουμε και να συνεργαστούμε», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης που τόνισε πως «η κύρια απειλή για τους Ευρωπαίους είναι η πλήρης εξάρτησή τους από τις ΗΠΑ» και πως «η Ευρώπη χρειάζεται καλές σχέσεις με την Ρωσία αν θέλει να παραμείνει παγκόσμιο κέντρο»!

Διευκρίνισε ότι στην παρούσα κατάσταση, η θέση του περιορισμού της στρατιωτικής παρουσίας εξωτερικών δυνάμεων στην ευρασιατική περιοχή μπορεί να φαίνεται μη ρεαλιστική, αλλά εάν είναι δυνατό να οικοδομηθεί ένα αξιόπιστο σύστημα ασφαλείας στο μέλλον, μια τέτοια παρουσία δεν θα είναι απαραίτητη.

Αυτό που εννοεί ο Β.Πούτιν είναι ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια στρατιωτική συμμαχία των χωρών της Ευρασίας η οποία στη συνέχεια θα έρθει σε επαφή με την Ευρώπη (εκτός οι ΗΠΑ) για να προωθηθεί η παγκόσμια ασφάλεια, αν αυτή είναι εφικτή, μέσω διμερών και πολυμερών εγγυήσεων ασφαλείας.

 

Η αποκάλυψη του Σ.Λαβρόφ

Πριν λίγες ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σ.Λαβρόφ, αποκάλυψε λεπτομέρειες από τη συζήτηση μεταξύ του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ  και του Β.Πούτιν.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε στη XXXII Συνέλευση του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής (SVOP).

Η πρόταση του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (ΛΔΚ) Σι Τζινπίνγκ για το θέμα της παγκόσμιας ασφάλειας συζητήθηκε κατά την επίσκεψη του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κίνα.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε σε συναντήσεις τόσο στο πλαίσιο των αντιπροσωπειών των δύο κρατών, όσο και σε στενότερο κύκλο, ακόμη και προσωπικά μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και της Κίνας.

“Βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον για την πρακτική προώθηση της ιδέας της διασφάλισης της παγκόσμιας ασφάλειας. Αυτή θα ξεκινήσει με τη διαμόρφωση των θεμελίων της ευρασιατικής ασφάλειας χωρίς καμία ευρωατλαντική παρέμβαση” τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

 

Η περίεργη αναφορά του υπουργείου Άμυνας της Κίνας στην Δικαιοσύνη…

Ακολούθησε μια αιφνιδιαστική και περίεργη αναφορά του Υπουργείου Άμυνας της Κίνας.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, Wu Qian, δήλωσε ότι ο PLA είναι έτοιμος, μαζί με τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, να υπερασπιστεί τη δικαιοσύνη στον κόσμο.

Ο Wu Qian τόνισε ότι οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις είναι πρόθυμες να συνεργαστούν με τον ρωσικό στρατό για να εφαρμόσουν πλήρως τη σημαντική συναίνεση που επιτεύχθηκε από τους αρχηγούς κρατών των δύο κρατών, και μαζί με τους Ρώσους ομολόγους τους, να υπερασπιστούν τη διεθνή δικαιοσύνη και αμεροληψία και να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση της διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας