«Βόμβα» Putin για κοινοβουλευτικό όργανο από BRICS-Δίκαιες αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία

745
«Οι BRICS ενδέχεται να δημιουργήσουν ένα κοινοβουλευτικό όργανο στο μέλλον», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος
Τη δημιουργία κοινοβουλευτικού οργάνου από τις χώρες των BRICS άφησε ανοιχτή ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, σηματοδοτώντας τη διαρκή ισχυροποίηση του Οργανισμού που απειλεί την κυριαρχία της Δύσης και στοχεύει στη δημιουργία ενός πολυπολικού κόσμου.
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στις προτεραιτότητες της ομάδας των BRICS, κυρίως όσον αφορά τις «δίκαιες» αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία.

Κοινοβουλευτικό όργανο των BRICS

«Οι BRICS ενδέχεται να δημιουργήσουν ένα κοινοβουλευτικό όργανο στο μέλλον», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας στο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ των BRICS.

«Οι BRICS δεν έχουν ακόμη το δικό τους κοινοβουλευτικό όργανο», σημείωσε.
«Ωστόσο, πιστεύω ότι η ιδέα αυτή θα υλοποιηθεί σίγουρα στο μέλλον», ανέφερε ο Putin.
«Είμαι βέβαιος ότι το φόρουμ σας θα διευκολύνει τη διαδικασία», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων TASS.

Οι προτεραιότητες των BRICS

Μία από τις προτεραιότητες των BRICS είναι η επίτευξη δίκαιων αλλαγών στην παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ των BRICS.
«Μία από τις προτεραιότητες της ένωσης είναι να επιτευχθούν δίκαιες αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.
«Δίνουμε μεγάλη προσοχή στην αύξηση του μεριδίου των εθνικών νομισμάτων στο εμπόριο και τις επενδύσεις, καθώς και στην ανάπτυξη ασφαλών και αξιόπιστων χρηματοπιστωτικών μέσων και μηχανισμών αμοιβαίων πληρωμών», πρόσθεσε ο επικεφαλής του κράτους.
Η ομάδα των BRICS διευρύνεται συνεχώς.
Το 2023, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσχώρησαν στη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική ως πλήρη μέλη των BRICS.
Περίπου 30 ακόμη χώρες ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με την ένωση.
Η Ρωσία ανέλαβε την ετήσια προεδρία των BRICS την 1η Ιανουαρίου 2024.
Η προεδρία της Ρωσίας περιλαμβάνει περισσότερες από 250 διάφορες εκδηλώσεις, με κεντρική τη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν τον Οκτώβριο του 2024.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας