Βόμβα Αγαπηδάκη-Το νερό του Βόλου δεν ήταν πόσιμο ούτε προ πλημμυρών

1200

Το νερό στον Βόλο δεν είναι πόσιμο, δεν ήταν ούτε πριν τις μεγάλες πλημμύρες στην περιοχή, μετά την κακοκαιρία Daniel.

Αυτά ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, σήμερα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης και μετά από αναφορά που έκανε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το ζήτημα με το νερό στον Βόλo είχε γίνει αντικείμενο κόντρας μεταξύ της κ. Αγαπηδάκη και του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος αμφισβητούσε τα όσα έλεγε η αναπληρώτρια υπουργός και επέμενε ότι το νερό ναι μεν δεν ήταν πόσιμο, αλλά ήταν κατάλληλο για μπάνιο και άλλη ανθρώπινη χρήση.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις της, η Ειρήνη Αγαπηδάκη έχει αναφέρει ότι οι πολίτες πρέπει πρώτα να βράσουν το νερό στους 100 βαθμούς για περίπου τρία λεπτά και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσουν, κάνοντας μπάνιο, πλένοντας τα ρούχα τους κ.λπ., σε αντίθεση με τον δήμαρχο που υποστηρίζει ότι μπορεί να γίνει χρήση του και χωρίς βράσιμο.

Μάλιστα, ο ίδιος διατράνωνε συνεχώς ότι και αυτός, και τα παιδιά του κάνουν μπάνιο κανονικά, χρησιμοποιώντας και αγοραίες εκφράσεις για να πείσει τους πολίτες του Βόλου ότι μπορούν να χρησιμοποιούν το νερό για την υγιεινή τους.

“Παλιά κάναμε μπάνιο στη σκάφη και στα ποτάμια, μην τρελαθούμε τώρα”, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 την περασμένη εβδομάδα.

“Το νερό δεν είναι πόσιμο αλλά χλωριώνεται και μπορούμε να πλυθούμε και να πλύνουμε τα ρούχα μας. Εγώ κάνω μπάνιο, όπως κάνουν πολλοί κάτοικοι. Αν κάποιος θέλει να βράσει το νερό στους 100 ή 90 βαθμούς είναι άλλο θέμα” πρόσθεσε.

Η “βόμβα” της Αγαπηδάκη και η “εναρμόνιση” του Μπέου

Η κ. Αγαπηδάκη είπε σήμερα ότι το νερό στον Βόλο δεν ήταν πόσιμο ούτε πριν τις πλημμύρες, λέγοντας ότι “η περιοχή δίνει κρούσματα ιού του δυτικού Νείλου, γι’ αυτό και όλο τον χρόνο γίνεται επιδημιολογική επιτήρηση. Μόλις χθες εντοπίστηκαν ζωντανές προνύμφες, λαμβάνονται συνεχώς δείγματα και από στάσιμα νερά προκειμένου να γίνουν προνυμφοκτονίες και να μην υπάρξει έξαρση κρουσμάτων”.

Επίσης, η Θεσσαλία είναι η δεύτερη περιοχή στη χώρα σε συχνότητα κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης, πριν τις πλημμύρες, και γι’ αυτό υπάρχει εγκύκλιος για έγκαιρη αντιμετώπιση των κρουσμάτων ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση, όπως γράφει η ΕΡΤ.

Φαίνεται πως ο Αχιλλέας Μπέος αναγκάστηκε να εναρμονιστεί με τις επιταγές του Υπουργείου Υγείας, δίνοντας τέλος στην κόντρα με την Ειρήνη Αγαπηδάκη. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Βόλου εκτίμησε πως τις επόμενες μέρες το νερό θα καταστεί πόσιμο, ενώ για οποιαδήποτε άλλη χρήση του νερού παρέπεμψε στις ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την καταλληλότητά του, οι οποίες βασίζονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Πάντως, επανέλαβε ότι ο ίδιος και τα παιδιά του κάνουν κανονικά μπάνιο…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας