Κολομβία: Εντόπισαν “υποβρύχιο-φάντασμα” γεμάτο κοκαΐνη και 2 πτώματα

1040

Το υποβρύχιο ήταν ένα από τα τρία υποβρύχια που κατασχέθηκαν πρόσφατα

Το κολομβιανό ναυτικό ήρθε αντιμέτωπο με ένα ανατριχιαστικό θέαμα, βγαλμένο από την τηλεοπτική σειρά «Narcos», όταν κατάσχεσε ένα «υποβρύχιο-φάντασμα», όπου βρήκε δύο πτώματα πάνω του – μαζί με κοκαΐνη αξίας άνω των 87,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αξιωματούχοι εκτιμούν πως μέσα στο σκάφος μήκους 49 ποδιών, που βρέθηκε να επιπλέει στον Ειρηνικό Ωκεανό την Κυριακή, υπήρχαν περισσότεροι από 2,6 τόνοι κοκαΐνης.

Εντοπίστηκαν, επίσης, δύο επιζώντες, οι οποίοι χρειάζονταν ιατρική φροντίδα για τη διάσωση της ζωής τους. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Κολομβίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «μόλις εντοπίστηκε το παράνομο υποβρύχιο, το στρατιωτικό προσωπικό βρήκε δύο άτομα, που δεν ήταν καλά στην υγεία τους, στο εξωτερικό του σκάφους».

«Προφανώς, υπήρξε ατύχημα στο εσωτερικό του υποβρυχίου λόγω της δημιουργίας τοξικών αερίων από το καύσιμο», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Οι δύο άνδρες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκαν σε κοντινό σκάφος, όπου τους παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατρική φροντίδα για να διασφαλιστεί η ζωή τους».

Οι δύο επιζώντες – καθώς και τα πτώματα και το φορτίο – μεταφέρθηκαν στο δήμο Tumaco, «όπου παρουσιάστηκαν στο Σώμα Τεχνικών Ερευνών της Εισαγγελίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η κολομβιανή κυβέρνηση εξήρε τις προσπάθειες του ναυτικού να αποτρέψει τη διακίνηση των ναρκωτικών, εκτιμώντας ότι κράτησε περισσότερες από 6 εκατομμύρια δόσεις μακριά από την παράνομη αγορά.

Οι αξιωματούχοι δημοσίευσαν, επίσης, ένα βίντεο από τη στιγμή που οι αστυνομικοί επιβιβάστηκαν στο μερικώς βυθισμένο σκάφος και έβγαλαν τα δεκάδες τούβλα κοκαΐνης που βρέθηκαν στο εσωτερικό του.

Το υποβρύχιο ήταν ένα από τα τρία που κατασχέθηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση και φέρεται να ανήκαν στις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι FARC, ομάδα που προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση της Κολομβίας μεταξύ 1964 και 2017, εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών, απαγωγές και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες για να χρηματοδοτήσει το έργο της.

Η ομάδα εργάστηκε για την ανάπτυξη ναρκο-υποβρυχίων, όπως αυτό που βρέθηκε την Κυριακή, τα οποία μπορούν να ταξιδεύουν μερικώς βυθισμένα για να αποφεύγουν τον εντοπισμό από τα ραντάρ και άλλο εξοπλισμό παρακολούθησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας