Βίντεο σοκ: Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν εν ψυχρώ Ρώσους αιχμαλώτους

894
Ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν εν ψυχρώ

Ένα βίντεο με στρατιώτες που πολεμούν υπέρ της Ουκρανίας να πυροβολούν Ρώσους έξω από ένα χωριό κοντά στο Κίεβο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, όπως αναφέρει ο Guardian, με πολλά διεθνή ΜΜΕ να επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητά του.

Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω βίντεο, φαίνονται τουλάχιστον τρεις άνδρες νεκροί, συμπεριλαμβανομένου ενός με τραύμα στο κεφάλι και τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του, δίπλα σε έναν τέταρτο άνδρα, ο οποίος ακούγεται να ανασαίνει βαριά ενώ έχει ένα σακάκι γύρω από το κεφάλι του. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε αρχικά στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Telegram. Οι New York Times ανέφεραν ότι επαλήθευσαν το βίντεο και το BBC είπε ότι επιβεβαίωσε την τοποθεσία βόρεια της πόλης Dmytrivka και βρήκε δορυφορικές εικόνες που δείχνουν πτώματα στο έδαφος.

«Είναι ακόμα ζωντανός. Κοίτα, είναι ακόμα ζωντανός. Λαχανίζει», ακούγεται ένας άνδρας στο βίντεο να λέει.

Στη συνέχεια, ένας στρατιώτης τον πυροβολεί δύο φορές στο κεφάλι. Συνεχίζει να κινείται, οπότε ο στρατιώτης πυροβολεί ξανά και σταματά.

Στη συνέχεια ακούγεται ένας στρατιώτης να φωνάζει «Δόξα στην Ουκρανία». Ένας άντρας απαντά με τη φράση: «Δόξα στους ήρωες». Ο ήχος τελειώνει με έναν άνδρα να λέει: «Μην έρχεστε στη γη μας».

Οι ζωντανοί στρατιώτες στο βίντεο φορούν τα ουκρανικά χρώματα, μπλε και κίτρινο, στα χέρια τους, ενώ οι άνδρες στο πάτωμα φορούν λευκά περιβραχιόνια, στο χρώμα των ρωσικών στρατευμάτων. Λίγα μέτρα μακριά από τα πτώματα βρίσκεται ένα μαχητικό όχημα πεζικού BMD-2.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε την Πέμπτη ότι είδε το βίντεο και ότι «θα διερευνηθεί σίγουρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας