Βγαίνουν με φορεία οι Αζοφίτες από το Azovstal-Συμφωνία παράδοσης

917
Βγαίνουν με φορεία οι Αζοφίτες

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στο εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης καθώς άρχισαν να βγαίνουν με φορεία πολλά μέλη του Τάγματος Αζόφ. Οι Αζοφίτες άρχισαν να παραδίδονται στις ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις.

Καταλυτικός παράγοντας φαίνεται πως ήταν η χτεσινή εμπρηστική επίθεση με ρουκέτες συνοδείας βομβαρδισμών από πυροβολικό, άρματα μάχης, Αεροπορία κτλ.  Και σήμερα συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό μέχρι πριν λίγο.

Όπως έγινε γνωστό οι Αζοφίτες έχουν πάνω από 650 τραυματίες. Απέξω τους περιμένουν λεωφορεία όπου και τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία ή κέντρα κράτησης.

Περίπου 12 λεωφορεία έχουν γεμίσει με ουκρανούς στρατιωτικούς που ήταν οχυρωμένοι στο Azovstal της Μαριούπολης αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Παραδόθηκαν οι πρώτοι 300 Αζοφίτες 

Μόλις έπεσε το σκοτάδι στην επικράτεια του εργοστασίου της Μαριούπολης Azovstal, οι Αζοφίτες άρχισαν να μεταφέρουν τους τραυματισμένους εκτός Azovstal.

Πριν λίγο βγήκαν οι πρώτοι 51 εκ των οποίων οι 20 δεν μπορούσαν καν να περπατήσουν. Πληροφορίες κάνουν λόγο για άλλους 250 που βγαίνουν από το Azovstal.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στέλνονται στο κεντρικό νοσοκομείο Novoazovsk.

“Βγήκαν με λευκή σημαία και παρέδωσαν τα όπλα τους” ανέφεραν ρωσικές στρατιωτικές πηγές.

Ο αρχηγός του Αζόφ, D. Prokopenko, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις για την συνολική παράδοση των ουκρανικών δυνάμεων .

Πριν λίγο απηύθυνε μήνυμα στον ουκρανικό λαό.

Ο αρχηγός του “Azov” ανακοίνωσε την παράδοση

Ο διοικητής του Τάγματος Αζόφ, Denis Prokopenko, ο οποίος βρίσκεται στις κατακόμβες του εργοστασίου Azovstal, κατέγραψε σε βίντεο το μήνυμα του. Σε αυτό, ανέφερε ότι η φρουρά που μπλοκαρίστηκε από τις ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις εκπλήρωνε συγκεκριμένη διαταγή της διοίκησης.

Ο D. Prokopenko ανακοίνωσε την συμφωνία με τους Ρώσους καθώς ήταν “η μόνη σωστή απόφαση”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η φρουρά της Μαριούπολης άντεξε για 82 ημέρες, γεγονός που επέτρεψε στα ουκρανικά στρατεύματα να ανασυνταχθούν και να λάβουν ξένα όπλα».

Στην ομιλία του, ο Prokopenko ανέφερε ότι η απόφαση έγινε με γνώμονα τη «διάσωση της ζωής και της υγείας του προσωπικού».

Ο Προκοπένκο, δικαιολογώντας την απόφαση να παραδοθούν οι δυνάμεις του, είπε:

«Το βασικό είναι να αντιληφθείτε όλους τους κινδύνους. Υπάρχει σχέδιο Β; Είστε πλήρως δεσμευμένοι σε αυτό το σχέδιο που πρέπει να αφήνει περιθώριο για την εκπλήρωση των καθορισμένων αποστολών και τη διαφύλαξη της ζωής και της υγείας του προσωπικού;

Το να σώσουμε τις ζωές των στρατιωτών μας,  – αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο διοίκησης και ελέγχου. Ειδικά αν η απόφασή σας υποστηρίζεται από την ανώτατη διοίκηση.

Κανένα όπλο δεν θα λειτουργήσει χωρίς επαγγελματικά εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό, γεγονός που το καθιστά το πιο πολύτιμο στοιχείο του στρατού.

Προκειμένου να σωθούν ζωές, ολόκληρη η φρουρά της Μαριούπολης συμμορφώνεται με την εγκεκριμένη απόφαση της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης και ελπίζει στην υποστήριξη του ουκρανικού λαού», είπε ο Προκοπένκο.

Ο Διοικητής του Τάγματος Αζόφ προετοιμάζεται για την ολική παράδοση των δυνάμεων του.

Η πολιορκία του Azovstal τελειώνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας