Βαρυσήμαντο άρθρο για: Βαρύτατη ήττα

Βαρύτατη ήττα υπέστη η Ελλάς με  την πρόσφατη έκδοση της Τουρκικής NAFTEX στο κεντρικό Αιγαίο. Σάρωσε όλα τα νησιά και τις νησίδες και έφτασε ως τις ακτές της Εύβοιας . Και να σκεφθείτε ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτης  και το ΕΛΙΑΜΕΠ για την Διακήρυξη Φιλίας και Συνεργασίας με την Τουρκία η οποία υπεγράφη στις 7 Δεκ. 2023, δηλαδή πριν 2 και 1/2 μήνες στην Αθήνα σαν μέγα επίτευγμα.  Βέβαια, η Τουρκία την είχε απόλυτη ανάγκη τούτη τη Διακήρυξη για να ανοίξει τη θύρα του Κογκρέσου και να πάρει τα πολυπόθητα Α/Φ F-16.

Η Αθήνα με τη Διακήρυξη αυτή   έδωσε  το πράσινο φως στις ΗΠΑ  για να περάσει η τουρκική αίτηση  αγοράς του τεράστιου πακέτου σε αεροσκάφη, πυρομαχικά και ανταλλακτικά, χωρίς προσκόμματα και όρους από το Κογκρέσο.

Στο μεταξύ,  ο δραστήριος κ. Ερντογάν συναντάται με τον Αιγύπτιο ηγέτη κ. Σίσι για να συζητήσουν διμερή θέματα της Ανατ. Μεσογείου, της  Γάζας και της Λιβύης, όμως το σπουδαιότερο θέμα είναι αυτό της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών. Κάτι που δεν έκανε η Αθήνα με την Αίγυπτο λόγω  κάποιων επιφυλάξεων της τελευταίας  Όμως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αμέλησε  να κάνει διμερώς την ανακήρυξη της ΑΟΖ Ελλάδος –Κύπρου μέσω Καταλογίζου-Μεγίστης  ως όφειλε και δεν το έπραξε. Σε λίγο θα τρέχει πίσω από τα τετελεσμένα της Τουρκίας να τα ανατρέψει. Και να σημειωθεί ότι υπάρχει ο Χάρτης της Σεβίλλης  που αποτυπώνει τη συνολική ΑΟΖ της Ε.Ε και βεβαίως περιλαμβάνει και την ΑΟΖ  Ελλάδος –Κύπρου. Τούτο το Χάρτη ποτέ δεν τον ανήρτησε  το ΥΠΕΞ και τα Ελληνικά(;) ΜΜΕ.

 Κατόπιν τούτου η Κυβέρνηση Μητσοτάκη- η οποία είχε κάποια ανοχή για δήθεν καλό χειρισμό των Εθνικών Θεμάτων – την έχει απολέσει διότι τον τελευταίο καιρό υπέστη  δεινές ήττες(Διακήρυξη 7/12/23, αποστολή πυρομαχικών στην Ουκρανία, καταδίκη από το ΕΚΒ κ.α)

Το βαρύτερο  όμως  ολίσθημα της είναι ο    αντισυνταγματικός, ανήθικος, ανόσιος,   και αφύσικος νόμο για τους ΛΟΑΤΚΙ, τον οποίον καταδικάζει μετά βδελυγμίας σύσσωμος ο Ελληνικός λαός.

Αν ο Αλάριχος γκρέμισε τα αρχαία μας μνημεία  και έμεινε στην ιστορία, τώρα  ο κ. Μητσοτάκης θα  μείνει στην ιστορία ως ο καταστροφέας  του Ελληνισμού και των Αξιών του.

Στις προσεχείς ευρωεκλογές ο λαός θα εκφράσει πανηγυρικά την καταδίκη του προς τα κόμματα και τους  βουλευτές  που θα ψηφίσουν το «νόμο-τέρας» και θα τους μαυρίσει στις εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει πλήρως την εμπιστοσύνη του λαού. (14/2/24)

Αμφικτύων

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

amphiktyon@gmail.com

http://amphiktyon.blogspot.com/

http://amphiktyon.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας