Β.Πούτιν υπογράφει τον τεμαχισμό Ουκρανίας-Παίρνει 4εκατ.Ρώσους και το 70% του ΑΕΠ!

1730
Β.Πούτιν υπογράφει τον τεμαχισμ

Κλιμακώνεται ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος – Μέχρι που;

Ο Β.Πούτιν θα επικυρώσει την Παρασκευή την αλλαγή συνόρων, μια απόφαση που θα κλιμακώσει κάθετα τον πόλεμο και μπορεί να οδηγήσει ακόμη σε χρήση πυρηνικών όπλων αν η Ουκρανία συνεχίσει να επιτίθεται σε εδάφη που πλέον θα θεωρούνται από τη Μόσχα ρωσικά.

Πλέον για τις 4 πρώην περιοχές της Ουκρανίας θα ισχύει το πυρηνικό στρατηγικό δόγμα της Ρωσίας. Ανακοινώνοντας τα δημοψηφίσματα στις περιοχές Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα της Ουκρανίας την περασμένη εβδομάδα, ο Β.Πούτιν προειδοποίησε ότι θα απαντήσει με πυρηνικά όπλα εάν απειληθεί η εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, της οποίας από αύριο θα αποτελούν τμήματα και αυτές οι τέσσερις πρώην περιοχές της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια ο Β.Πούτιν αναμένεται να παραδώσει τελεσίγραφο και να απαιτήσει να αποχωρήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις από το Ντονέτσκ, την Ζαπορίζιε καθώς και να σταματήσουν τις επιθέσεις σε Χερσώνα και Ντονμπάς. Αν οι Ουκρανοί συνεχίσουν, τότε το φάντασμα ενός πυρηνικού πλήγματος πλησιάζει επικίνδυνα.

Το Λουγκάνσκ, το Ντονέτσκ, η Ζαπορίζια και η Χερσώνα, αποτελούν μία έκταση πάνω από 90.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το 15% του εδάφους της συνολικής έκτασης της Ουκρανία. Με άλλα λόγια το έδαφος των περιοχών που ενσωματώνει ο Πούτιν ισούται με το μέγεθος της Ουγγαρίας ή της Πορτογαλίας και περιλαμβάνει περίπου 4 εκατομμύρια ρωσόφωνους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη προσάρτηση ευρωπαϊκού εδάφους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μόνο από το Λουγκάνσκ η Ρωσία παίρνει πέντε ανθρακωρυχεία των εταιρειών Lisichanskugol Mining and Chemical Combine, το διυλιστήριο πετρελαίου Lisichansky, το ορυχείο Matrosskaya, το εργοστάσιο καουτσούκ, από τις άλλες περιοχές πυρηνικά εργοστάσια, υδροηλεκτρικά φράγματα, τα λιμάνια στην Αζοφική, την Μαριούπολη και πολλά άλλα.

Πλέον αν η Ρωσία προχωρήσει και καταλάβει Χάρκοβο και Οδησσό, η Ουκρανία θα έχει χάσει το 95% του ΑΕΠ της.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Η απόφαση για προσάρτηση δεσμεύει τον Πούτιν να την υπερασπιστεί στο διηνεκές και να καταλάβει στρατιωτικά τα εδάφη που ενώ ενσωματώνει δεν έχει θέσει υπό τον έλεγχό του. Τον εμποδίζει ακόμα να επιστρέψει εδάφη στην Ουκρανία ως μέρος ενός διακανονισμού. Και αυξάνει τον κίνδυνο κλιμάκωσης» τονίζει ο Shashank Joshi του Economist.

O δημοσιογράφος του Guardian, Pjotr Sauer, γράφει:

«Σημείο χωρίς επιστροφή και σημάδι ότι ο πόλεμος θα παραταθεί. Το Κρεμλίνο δεν έχει ακόμη θέσει την οικονομία του σε πολεμική βάση, κάτι που θα είναι πιο εύκολο να επιβληθεί όταν παρουσιάζεις τον πόλεμο ως αμυντική μάχη για την επιβίωση»

Αύριο στις 15.00 ώρα Μόσχας οι υπογραφές

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass επικαλείται τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δήλωσε ότι η τελετή υπογραφής των συμφωνιών στη Ρωσική Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 15:00 ώρα Μόσχας.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει την τελετή υπογραφής στο Κρεμλίνο και στη συνέχεια αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία και να συναντηθεί με τους διορισμένους από τη Μόσχα διαχειριστές των ουκρανικών περιφερειών, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο διευκρίνισε ότι οι συμφωνίες θα υπογραφούν και με τις τέσσερεις περιοχές όπου διεξήχθησαν δημοψηφίσματα για το ζήτημα της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία: τις περιφέρειες Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζιε.

Αναμένεται επίσης μια «μεγάλη ομιλία» του Προέδρου της Ρωσίας, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Οι βουλευτές της Κρατικής Δούμας έλαβαν ήδη προσκλήσεις στο Κρεμλίνο για εκδήλωση με τη συμμετοχή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ένας από τους προσκεκλημένους βουλευτές, ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντένις Παρφιόνοφ, κατονόμασε την ημερομηνία και την ώρα αυτής της εκδήλωσης.

«Στους βουλευτές της Κρατικής Δούμας εστάλη πρόσκληση στο Κρεμλίνο στις 30 Σεπτεμβρίου, όπου μια εκδήλωση με τη συμμετοχή του Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν θα ξεκινήσει στις 15:00», έγραψε ο Παρφένοφ στο Telegram.

Σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει επιχειρησιακή συνάντηση με το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Τα δημοψηφίσματα, που διεξήχθησαν επί τέσσερις ημέρες στις τέσσερις αυτές περιοχές, ολοκληρώθηκαν την Τρίτη και τα αποτελέσματα που μετέδωσαν τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν συντριπτική υποστήριξη για την προσχώρηση στη Ρωσία.

Την Τετάρτη, οι ρωσικές διοικήσεις των τεσσάρων ουκρανικών επαρχιών ζήτησαν επισήμως από τον Πούτιν να τις ενσωματώσει στη Ρωσία.

Στη Μόσχα οι ηγέτες των τεσσάρων περιοχών

Ήδη, οι διορισμένοι από τη Μόσχα αξιωματούχοι στις περιοχές του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, της Ζαπορίζια και της Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, έφτασαν από χθες το βράδυ στη Μόσχα. Μάλιστα, απηύθυναν στον Πούτιν «επίσημα» αιτήματα προς αυτή την κατεύθυνση».

«Είμαι στη Μόσχα», ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο διορισθείς από τη Ρωσία επικεφαλής της περιοχής του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία Λέονιντ Πασέτσνικ.

Ένδειξη της πρόθεσης του Κρεμλίνου να σηματοδοτήσει την περίσταση αυτή αποτελούν οι εορταστικές εκδηλώσεις, που επίσης προβλέπεται να διεξαχθούν αύριο, Παρασκευή, στη Μόσχα, με τις δημοτικές αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας να ανακοινώνουν το κλείσιμο δρόμων στο κέντρο της πόλης, κυρίως γύρω από την εμβληματική Κόκκινη Πλατεία, όπου στηνόταν εξέδρα.

Κρίσιμος μήνας ο Οκτώβριος: Μπορεί να ξεκινήσει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Παράλληλα ρωσικά ΜΜΕ σημειώνουν:

Στις 21 Σεπτεμβρίου, μαζί με την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν στο έθνος και την ανακοίνωση μιας μερικής στρατιωτικής κινητοποίησης, οι περισσότεροι Ρώσοι βρέθηκαν σε μια νέα πραγματικότητα.

Nωρίτερα, ο Πρόεδρος της Σερβίας μιλώντας στις 20 Σεπτεμβρίου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ,  προειδοποίησε ολόκληρο τον κόσμο ότι η ειδική επιχείρηση για την προστασία του Ντονμπάς θα μπορούσε να επεκταθεί σε μεγαλύτερη στρατιωτική σύγκρουση. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Είναι συμβολικό ότι ο ηγέτης της Σερβίας μιλάει για αυτό. Όλοι θυμόμαστε πώς ξεκίνησε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Τότε, επίσης, κανείς δεν πίστευε ότι μέσα σε ένα μήνα μετά τη δολοφονία στο Σεράγεβο του άτυχου Αρχιδούκα Φερδινάνδου και της συζύγου του από κάποιον 19χρονο βομβιστή, οι περισσότερες χώρες του Παλαιού και του Νέου Κόσμου θα βυθίζονταν στην άβυσσο ενός παγκοσμίου πολέμου που στοίχισε τη ζωή σε 18 εκατομμύρια ανθρώπους και έληξε με την κατάρρευση τεσσάρων αυτοκρατοριών που συμμετείχαν σε αυτόν.

Το μόνο λάθος που κάνει ο Σέρβος πρόεδρος είναι ότι πιστεύει ότι ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ είναι ήδη σε εξέλιξη. Και ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου. Ή θα νικήσουμε τη συλλογική Δύση, ή δεν θα νικήσουμε και η Ρωσία θα διαλυθεί σε 20 εχθρικά, αντιμαχόμενα οιονεί κράτη και όλος ο αμύθητος φυσικός μας πλούτος θα περάσει στα χέρια τους.

Αυτό είναι το σχέδιο των ΗΠΑ.

Ο Πούτιν έκανε την πρώτη του κίνηση στις 23-27 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιώντας δημοψηφίσματα σε τέσσερις περιφέρειες της Ουκρανίας (ήδη πρώην περιφέρειες της πρώην Ουκρανίας). .

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 20ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας ξεκινά στις 16 Οκτωβρίου, όπου ο Πρόεδρος Xi πρέπει να λάβει εντολή παράτασης της θητείας του με το βλέμμα στην Ταϊβάν.

Ο Σι θέλει να παραμείνει στη θέση του και να αποκαταστήσει τη φήμη του, που καταστράφηκε από την επίσκεψη της τρελής γιαγιάς Πελόζι στην Ταϊβάν. Για τους Κινέζους η φήμη (απώλεια προσώπου – mianzi) είναι πιο σημαντική από τη ζωή, γιατί είναι το νόημά της.

Πιστεύετε ότι αυτό που έγινε με τους αγωγούς SP-1 και SP-2 είναι ήδη πάρα πολύ; Η απαρίθμηση θα συνεχιστεί με διάφορα πλήγματα…

Ο Οκτώβριος είναι πολύ καθοριστικός μήνας για τις εξελίξεις. Μπορεί να είναι και η απαρχή ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου” καταλήγουν οι Ρώσοι.

Η Ρωσία ανέλαβε τον έλεγχο σχεδόν του συνόλου του ΑΕΠ της Ουκρανίας

Η στρατηγική του Ουκρανού προέδρου Β.Ζελένσκι να υπερασπιστεί εδάφη με οποιοδήποτε κόστος ήταν καταστροφική για το Κίεβο. Ο απόστρατος Αμερικανός συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ συνέκρινε τις ενέργειες της ουκρανικής ηγεσίας με αυτό που έκανε η Βέρμαχτ του Τρίτου Ράιχ κατόπιν αιτήματος του Αδόλφου Χίτλερ στα εδάφη της ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ένας ανώτερος ερευνητής του TAC σημειώνει ότι ο Ουκρανός ηγέτης, πιθανώς μετά από συμβουλές των Αμερικανών και Βρετανών στρατιωτικών συμβούλων του, αποφάσισε να κρατήσει θέσεις στα ανατολικά της χώρας με κάθε κόστος. Ως αποτέλεσμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μετέτρεψαν τις πόλεις σε οχυρωμένες περιοχές, αποκαλώντας τις «τα τελευταία σύνορα».

Το Κίεβο απέρριψε την απόσυρση δυνάμεων και πόρων σε άλλες θέσεις για να σωθούν χιλιάδες ζωές Ουκρανών στρατιωτών. Είναι στα ανατολικά που οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και οι σύμμαχοί τους από το Ντονμπάς διαλύουν τους πιο ετοιμοπόλεμους σχηματισμούς του ουκρανικού στρατού. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ακόμη το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ουκρανία.

“Η Ρωσία ελέγχει ήδη το έδαφος που παράγει το 85% (σσ κατ άλλες πηγές 60-70%) του ΑΕΠ της Ουκρανίας. Έτσι, απλώς δεν χρειάζεται να κινηθούν οι Ρώσοι δυτικότερα. Χωρίς αμφιβολία, η Μόσχα θα ολοκληρώσει το έργο της στο Ντονμπάς και στη συνέχεια θα στρέψει την προσοχή της στην Οδησσό, η οποία γνώρισε τις τερατώδεις φρικαλεότητες τον Μάιο του 2014

Κατά τη γνώμη του, η Μόσχα δεν βιάζεται Οι Ρώσοι ενεργούν μεθοδικά και συστηματικά. Ο ουκρανικός στρατός χάνει όλο και περισσότερες δυνάμεις σε κάθε αντεπίθεση.

Η Κίνα, η Σαουδική Αραβία και η Ινδία αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο για ρούβλια. Οι κυρώσεις πλήττουν τους ευρωπαίους συμμάχους της Αμερικής, όχι τη Ρωσία. Ο ερχόμενος χειμώνας είναι πιθανό να αλλάξει το πολιτικό τοπίο της Ευρώπης περισσότερο από οποιαδήποτε κίνηση της Μόσχας ” τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας