Β.Πούτιν-«Πολιτικό γουρούνι ο ευρωπαίος Επίτροπος που απείλησε τον πρωθυπουργό της Γεωργίας»!

1196

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν χαρακτήρισε ως «πολιτικό γουρούνι» τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλιβερ Βαρχέλι, ο οποίος απείλησε τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Ηρακλί Κομπαχίτζε με… δολοφονία, καθώς θα έχει την μοίρα του Ρόμπερτ Φίτσο.

Ο αξιωματούχος της ΕΕ υπενθύμισε στον Γεωργιανό πρωθυπουργό την κατάληξη του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος δέχτηκε δολοφονική επίθεση από την οποία κατάφερε να επιβιώσει.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω όσα είπε κάποιος Ευρωπαίος Επίτροπος. Υπάρχουν πολλοί επίτροποι και αλλάζουν συνεχώς και λένε ανοησίες», δήλωσε ο Πούτιν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο μετά το πέρας των συνομιλιών τους.

«Αν αυτό είναι αλήθεια τότε αυτός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί με κανέναν άλλο τρόπο παρά ως πολιτικό γουρούνι. Αυτό τα λέει όλα», είπε.

«Δυστυχώς, η ανευθυνότητα των μεσαίων στελεχών, ειδικά σε αυτό το κομμάτι, αυξάνεται. Συχνά το αντιμετωπίζουμε και εμείς οι ίδιοι. Αυτό είναι λυπηρό», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Ηρακλί Κομπαχίτζε, δήλωσε πως ένας Ευρωπαίος Επίτροπος τον απείλησε ότι θα έχει την τύχη του παραλίγο δολοφονηθέντος πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

«Ακόμη και με φόντο τον εκβιασμό ετών, η απειλή που εκφράστηκε σε μια τηλεφωνική συνομιλία από έναν από τους Ευρωπαίους Επιτρόπους ήταν αδιανόητη.

Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος απαρίθμησε μια σειρά από μέτρα που θα μπορούσαν να λάβουν οι Δυτικοί για να ξεπεράσουν το νόμο «Για τη διαφάνεια της ξένης επιρροής» και τότε δήλωσε:

«Είδατε τι συνέβη με τον Φίτσο, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί».

Παρόλα αυτά, ο Ηρακλί Κομπαχίτζε δεν κατονόμασε τον Ευρωπαίο Επίτροπο που εξαπέλυσε τις εν λόγω απειλές, ωστόσο αποκαλύφθηκε ο ίδιος και αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις.

Ήταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Όλιβερ Βαρχέλι.

Όπως παραδέχτηκε, πράγματι αναφέρθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Κομπαχίτζε που είχε ως θέμα τον νόμο για τους ξένους πράκτορες, αλλά τα λόγια του δεν ήταν απειλή, απλώς «βγήκε εκτός ορίου»!

«Σκοπός μου ήταν να μην επιδεινωθεί η ήδη εύθραυστη κατάσταση στη χώρα λόγω της ψήφισης ενός νόμου, να μην υπάρξει περαιτέρω πόλωση στους δρόμους της Τιφλίδας. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερα το τραγικό περιστατικό στη Σλοβακία».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Ηρακλί Κομπαχίτζε,  δήλωνε ότι ο νόμος «Για τη διαφάνεια της ξένης επιρροής» που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο, αποτελεί ένα πρόσχημα για την Δύση ώστε να χρησιμοποιηθεί η Γεωργία ως ένα «δεύτερο μέτωπο» κατά της Ρωσίας.

«Από τις αρχές του 2022 υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το άνοιγμα ενός «δεύτερου μετώπου» στη Γεωργία, το οποίο θα αποδυνάμωνε τη θέση της Ρωσίας, αλλά αυτό θα κατέστρεφε τη χώρα μας», τόνισε ο Ηρακλί Κομπαχίτζε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας στρατηγικής που στοχεύει στην αποδυνάμωση της Ρωσίας.

Ο Ηρακλί Κομπαχίτζε, είναι βέβαιος ότι στον σύγχρονο κόσμο υπάρχει ένα «παγκόσμιο πολεμικό κόμμα» που επιδιώκει να εκπληρώσει τους δικούς του στόχους και δεν ενδιαφέρεται για τη μοίρα της Γεωργίας (ή και οποιασδήποτε άλλης χώρας).

Ο νόμος περί διαφάνειας ξένης επιρροής απαιτεί από τους οργανισμούς που λαμβάνουν ξένη χρηματοδότηση να αποκαλύπτουν τις πηγές και τους σκοπούς χρηματοδότησής τους.

Οι δυτικές χώρες επικρίνουν αυτόν τον νόμο, θεωρώντας ότι περιορίζει την ελευθερία και την ανεξαρτησία των μη κυβερνητικών οργανώσεων αλλά στην πραγματικότητα το κάνουν γιατί αποκαλύπτεται ο ρόλος τους στην δημιουργία εξεγέρσεων και επαναστάσεων κατά κυβερνήσεων που φροντίζουν πρωτίστως για τα εθνικά τους συμφέροντα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας