Β.Όρμπαν: Mόνο ο Τραμπ μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

567
Β.Όρμπαν: Mόνο ο Τραμπ

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ζητά απευθείας συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο Βίκτορ Όρμπαν είπε ότι μόνο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα μπορούσε να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και κάλεσε για απευθείας συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας για την καθιέρωση εκεχειρίας.

Μιλώντας σε μια συζήτηση στο Βερολίνο, ο Όρμπαν είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, το «παρατράβηξει» όταν αποκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, εγκληματία πολέμου και τόνισε τον Μάρτιο ότι «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

«Αυτό δυσκολεύει πολύ τον Μπάιντεν να κάνει ειρήνη. Ίσως ακουστεί βάναυσο, αλλά η ελπίδα για ειρήνη ακούει στο όνομα Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο Όρμπαν.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν γίνει μέρος του πολέμου παρέχοντας χρήματα και όπλα στο Κίεβο και ο πόλεμος θα συνεχιστεί όσο η Ουκρανία εξακολουθεί να λαμβάνει αμερικανική υποστήριξη.

«Θα μπορούσε, λοιπόν, να σταματήσει μόνο μέσω απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, παρά μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Μόνο οι Αμερικανοί μπορούν να φέρουν ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», είπε.

Όρμπαν σε Σολτς: Στο ζήτημα της ενέργειας, εμείς είμαστε νάνοι και οι Ρώσοι είναι γίγαντες

Ο Όρμπαν, ο οποίος βρισκόταν στο Βερολίνο για συνομιλίες με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, χαρακτήρισε την πολιτική κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έναντι της Ρωσίας ως «καταστροφική», λέγοντας ότι εφαρμόζονται με τρόπο που «βλάπτει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα».

Συγκεκριμένα, είπε ότι οι κυρώσεις κατά της ρωσικής ενέργειας αύξησαν τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αυξάνοντας κατ’ επέκταση και τα έσοδα του Κρεμλίνου.

«Αν τα είχαμε εφαρμόσει σωστά, οι τιμές δεν θα ήταν τόσο υψηλές αυτή τη στιγμή. Στο ζήτημα της ενέργειας, εμείς είμαστε νάνοι και οι Ρώσοι γίγαντες. Ένας νάνος τιμωρεί έναν γίγαντα και είμαστε όλοι έκπληκτοι όταν ο νάνος πεθαίνει», ανέφερε χαρακτηιρστικά ο Όρμπαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας