University Chicago-Ο Πούτιν δεν έχει επεκτατικές βλέψεις, η Ουκρανία θα καταρρεύσει

1149
Ο Πούτιν δεν έχει επεκτατικές βλέψεις

Σχεδίαζαν βάση του ΝΑΤΟ στο Severodonetsk

Το αφήγημα της Δύσης για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη στάση της… να συντηρεί ένα πόλεμο διοχετεύοντας όπλα στην Ουκρανία αντί να επιδιώκει σθεναρά την ειρήνη με την Ρωσία… είναι ότι ο ρώσος Πρόεδρος Putin έχει επεκτατικές διαθέσεις και σχεδιάζει την αποσταθεροποίηση του δυτικού κόσμου…
Βέβαια η πραγματικότητα ήρθε να αποδείξει ότι οι ΗΠΑ είχαν σχέδιο χρησιμοποιώντας την Ουκρανία σχεδιάζουν να αποδυναμώσουν την Ρωσία – ανεπιτυχώς.
Παράλληλα η δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού – η εξωφρενική δήλωση – ότι δεν πρέπει να υπάρξει ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας γιατί θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά αποδεικνύει ότι ΗΠΑ και Βρετανία υποδαυλίζουν την σύγκρουση εις βάρος της ειρήνης…

University of Chicago: Ο Putin δεν έχει επεκτατικές βλέψεις, η Ουκρανία θα καταρρεύσει

Ο καθηγητής John J. Mearsheimer διάσημος συγγραφέας και θεωρητικός της πολιτικής επιστήμης περιγράφει λεπτομερώς τις αιτίες και τις συνέπειες του πολέμου της Ουκρανίας.
Ο Mearsheimer έγινε πιο γνωστός στους πολιτικούς κύκλους, όταν προέβλεψε ξεκάθαρα το 2014 τον πόλεμο που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Είχε πει σε μια διάλεξη του University of Chicago το 2014 «η Δύση οδηγεί την Ουκρανία στο μονοπάτι του πολέμου και το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι η Ουκρανία θα ναυαγήσει».
Αυτή η τραγωδία για τον ουκρανικό λαό διαδραματίζεται τώρα, με τις ελπίδες να είναι ελάχιστες ότι θα μπορούσε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός.
Εκτός από τις προσπάθειες του Γάλλου Προέδρου Macron, οι προσπάθειες για στοιχειώδη διπλωματία έχουν τελματώσει.

Ο καθηγητής Mearsheimer εστίασε τόσο στην προέλευση του πολέμου στην Ουκρανία όσο και σε μερικές από τις πιο σημαντικές συνέπειές του.
Υποστηρίζει ότι η κρίση είναι σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των προσπαθειών της Δύσης να μετατρέψει την Ουκρανία σε δυτικό προπύργιο στα σύνορα της Ρωσίας.
Οι Ρώσοι ηγέτες θεώρησαν αυτό το αποτέλεσμα ως υπαρξιακή απειλή που έπρεπε να ματαιωθεί.
Ενώ ο Putin είναι ασφαλώς υπεύθυνος για την εισβολή στην Ουκρανία και για τη συμπεριφορά της Ρωσίας στον πόλεμο, ο καθηγητής Mearsheimer δηλώνει ότι δεν πιστεύει ότι έχει επεκτατικές διαθέσεις με στόχο να δημιουργήσει μια μεγαλύτερη Ρωσία.
Όσον αφορά τις συνέπειες του πολέμου, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να συνεχιστεί για μήνες, αν όχι χρόνια, και ότι είτε το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί άμεσα στη μάχη.
Επιπλέον, έχει ήδη προκληθεί τεράστια ζημιά στην Ουκρανία. Ένας παρατεταμένος πόλεμος είναι πιθανό να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή στην Ουκρανία.

Ο Mearsheimer αποκαλεί τον πόλεμο «αμετάβλητη καταστροφή» και «δεν φαίνεται τέλος» – για την οποία κατηγορεί τη Δύση ως υπαίτια για την συντήρηση του πολέμου.
Τον τελευταίο καιρό φοιτητές στο University of Chicago, καθώς και ορισμένοι ειδήμονες στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, προσπάθησαν να λογοκρίνουν τις απόψεις του και να τον «ακυρώσουν» – παρά το γεγονός ότι έχει πραγματοποιήσει εύστοχες προβλέψεις τα τελευταία χρόνια.

Σχεδίαζαν βάση του ΝΑΤΟ στο Severodonetsk στην Ανατολική Ουκρανία

Αξιωματούχοι του Luhansk αποκάλυψαν τα σχέδια της Ουκρανίας να δημιουργήσει μια βάση του ΝΑΤΟ με αεροσκάφη και MLRS στο Severodonetsk.
Οι ουκρανικές αρχές σχεδίαζαν να κατασκευάσουν μια βάση του ΝΑΤΟ στο Severodonetsk, η οποία θα ήταν εξοπλισμένη με πυροβόλα μεγάλης εμβέλειας, αεροσκάφη και συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης (MLRS), ενώ μια άλλη βάση του ΝΑΤΟ επρόκειτο να κατασκευαστεί στο Lysychansk επίσης στην Ανατολική Ουκρανία στην περιοχή του Luhansk.
Με βάση ορισμένες πηγές η κατασκευή της βάσης του ΝΑΤΟ σχεδιαζόταν να ξεκινήσει «αμέσως μετά την ευρείας κλίμακας επίθεση στο Donbass από τους Ουκρανούς, που είχε προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2022 αλλά πρόλαβε η Ρωσία να εισβάλλει στην Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας