Τσίπρας-Κασσελάκης: Από τον «αμερικανόδουλο» στον «αμερικανό»; Όμηρος του Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

1491

Αν κάποιοι απορούσαν για το πως «κατασκευάζεται» η ελληνική πολιτική ζωή, ή θορυβώδης αναρρίχηση, μέσα σε λίγες μέρες, του Στ. Κασελλάκη στο πολιτικό στερέωμα ως «κεντρικό» (!) πολιτικό πρότυπο, χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτα ούτε να έχει προσφέρει το παραμικρό στον τόπο, πρέπει να έλυσε τις απορίες του.

Η πολιτική ζωή σε αυτή τη χώρα (και όχι μόνο), όταν ο λαός είναι στον καναπέ του, «κατασκευάζεται» από τη διαπλοκή, το χρήμα και τα συστημικά μέσα «ενημέρωσης».

Βεβαίως στην προκειμένη περίπτωση, για την εισβολή Κασσελάκη στο προσκήνιο, βοήθησε με πράξεις και την «ομιλούσα σιωπή» του και ο Αλ. Τσίπρας!

Μόνο σε ένα μεταλλαγμένο, τόσο βαθιά αρχηγικό και απολύτως παραδομένο κόμμα θα μπορούσε να διεκδικεί την Προεδρία του ο Σ. Κασσελάκης και μόνο  σε μια χώρα με τόσο ολιγαρχικά και βαθιά αποικιοκρατούμενα μέσα ενημέρωσης θα στηρίζεται επικοινωνιακά με τόση «τέχνη» και πάθος.

Τολμώ να πω ότι ο Στ. Κασσελάκης με αυτό το παρελθόν του μάλλον θα προκαλούσε εσωτερικό σάλο, αν δεν ήταν αδύνατον, να θέσει ποτέ υποψηφιότητα για Πρόεδρος ακόμα κ σε εξ ’ορισμού υποτελή κόμματα όπως η ΝΔ.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η ένοχη σιωπή Τσίπρα και η υποστήριξη των περισσότερων «Τσιπρικών» του ΣΥΡΙΖΑ στον Σ. Κασσελάκη εκπορεύεται σε σημαντικό βαθμό από το μίσος του παλιού αρχηγού και των πλέον στενών συνδαιτημόνων του, απέναντι σε όσους θεωρούνται «παλιά φρουρά» του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και αν χάρις στην αποτρόπαια μνημονιακή «κωλοτούμπα» τους κατόρθωσε να παραμείνει στην αρχηγεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δράμα είναι ότι και οι/η συνυποψήφιοι/α δεν είχαν το σθένος να ανοίξουν μέτωπο και να καταγγείλουν αυτά που πολιτικά αντιπροσωπεύει ο Κασσελάκης.

Ο λόγος είναι απλός: Είναι κακά κακέκτυπα και μικροαντίγραφα του Κασσελάκη.

Δεν ξέρω ποιός ή ποιά θα εκλεγεί την Κυριακή. Αυτό που ξέρω είναι ότι η αυριανή ψηφοφορία θα είναι η αρχή της διάλυσης και του άδοξου τέλους του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο με τόσο πάθος ήλπισε κάποτε ο λαός μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας