Τρομακτικές οι απώλειες του Κιέβου στο Ντόνμπας-Πάνω από 35.000 αγνοούμενοι!

1518

Οι ουκρανικές δυνάμεις μετρούν πάνω από 35.000 αγνοούμενους στα πεδία των μαχών του Ντόνμπας και στο Κίεβο τους θεωρούν νεκρούς.

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε από το Κέντρο Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που στάλθηκε στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο αριθμός των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών που θεωρήθηκαν αγνοούμενοι είναι 35.382 στρατιωτικοί, έως τις 30 Νοεμβρίου 2022.

H πλειοψηφία αυτών των στρατιωτών είναι στο Ντόνμπας και μάλιστα στον άξονα Μπάχκμουτ-Σολεντάρ και Σεβέρσκ.

Πρόκειται για στρατιώτες των οποίων οι σοροί έμειναν στο πεδίο της μάχης.
Οι οικογένειές τους δεν θα λάβουν καμία αποζημίωση γιατί αναγνωρίστηκαν ως αγνοούμενοι.

Οι περισσότεροι από τους καταλόγους περιλαμβάνουν στρατιώτες των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, 667 φύλλα με ονόματα, επώνυμα και ημερομηνίες γέννησης.

Ακολουθούν οι δυνάμεις Άμυνας (546 φύλλα), τα αμφίβια στρατεύματα εφόδου (398), οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων (316) και στελέχη του Ναυτικού (242 φύλλα).

Το καθεστώς της Ουκρανίας κάνει ότι μπορεί για να κρύψει τις πραγματικές απώλειες στον Ουκρανικό στρατό.

Μερικές εβδομάδες πριν η Ursula Von der Leyen της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι περίπου 100.000 άτομα.

Ο σύμβουλος του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Mikhail Podolyak διαβεβαίωσε αργότερα ότι ο αριθμός των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών ήταν μόνο 10.000 στρατιώτες, ενώ ο Zelensky μείωσε τον αριθμό σε 8.000 νεκρούς.

Φυσικά τα νούμερα των Ουκρανών είναι εκτός πραγματικότητας.

Με βάση τις ρωσικές πηγές οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες και τραυματίες ξεπερνούν τις 135.000 με 145.000…

Η ουκρανική άμυνα στο Donetsk καταρρέει καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν και βρίσκονται πολύ κοντά στον πλήρη έλεγχο της πόλης Maryinka ενώ οι μάχες συνεχίζονται στο Bakhmut και Soledar δύο πολύ κρίσιμες πόλεις για την ολοκλήρωση του ρωσικού αντικειμενικού σκοπού που είναι η κατάληψη ολόκληρου του Ντόνμπας.

Οι απώλειες των Ουκρανικών δυνάμεων είναι 3 προς 1 με τους Ουκρανούς να χάνουν 400-500 στρατιώτες την ημέρα και οι ρωσικές δυνάμεις να χάνουν από 120 έως 150 στρατιώτες ημερησίως…

Αξίζει να αναφερθεί όμως ότι οι ρωσώφωνοι δεν λογίζονται ως ρωσικός στρατός αφού η δημοκρατία του Donetsk έχει δικό της στρατό, ενώ η Μόσχα δεν συγκαταλέγει στις απώλειές της τις απώλειες της ρωσικής ιδιωτικής εταιρείας Wagner.

Το Κίεβο δεν θα παραδώσει το Μπάκχμουτ θα ρισκάρει μεταφέροντας και τις στρατηγικές του εφεδρείες στο μέτωπο γιατί γνωρίζει πως αν καταληφθεί από τους Ρώσους θα αποχτήσουν πρόσβαση στην ουκρανική ενδοχώρα.

Σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι υποτίθεται ότι επισκέφτηκε το Μπάκχμουτ και μαζί του ήρθαν δύο ουκρανικές ταξιαρχίες.

Κανείς δεν ξέρει αν όντως πήγε στο Μπάκχμουτ ή αν πρόκειται για παλαιότερη επίσκεψη που παρουσιάζεται ως σημερινή και που ακιρβώς έγινε.

Οι Ουκρανοί μετέφεραν στο Μπάκχμουτ δύο ακόμα Ταξιαρχίες, την 4η από το Κίεβο και την 46η από την Πολτάβα. Και οι δύο ανήκουν στις στρατηγικές εφεδρείες του Κιέβου και αυτό σημαίνει πως οι Ουκρανοί αναλαμβάνουν μεγάλο ρίσκο γιατί αν χαθεί το Μπάκχμοτ δεν θα διαθέτει επαρκείς δυνάμεις για να υπερασπιστεί τις πόλεις Σλαβιάνσκ, Κραματόρσκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας