Τρολάρισμα Ε.Μασκ σε Ζελένσκι-“Κάθε πέντε λεπτά ζητάς 1 δις δολάρια”!

1858

«Όταν πέρασαν 5 λεπτά και δεν ζήτησες ακόμη βοήθεια ενός δισ. δολαρίων»

Mε ένα επικό «τρολάρισμα» σχολίασε την πρώτη αναστολή οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ προς την Ουκρανία, ο δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης του Χ (πρώην Twitter) Έλον Μασκ.

Συγκεκριμένα ανάρτησε μια φωτογραφία – προϊόν επεξεργασίας photoshop – του Ουκρανού προέδρου Β.Ζελένσκι, ο οποίος δείχνει έτοιμος να «εκραγεί», με την «καυστική» λεζάντα «Όταν πέρασαν 5 λεπτά και δεν ζήτησες ακόμη βοήθεια ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων».

Η ανάρτηση του δισεκατομμυριούχου διαβάστηκε από εκατομμύρια χρήστες.

 

Προχθές κατά την ψηφοφορία του Σαββάτου στο Κογκρέσο, εγκρίθηκε το νομοσχέδιο βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης για να αποφευχθεί το «κλείσιμο» της κυβέρνησης (δηλαδή η χρεοκοπία των ΗΠΑ), λίγες ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας και οι Ρεπουμπλικανοί ανάγκασαν τους Δημοκρατικούς να αποσύρουν την πρόσθετη υποστήριξη για την Ουκρανία!

Αφού προσπάθησε και απέτυχε να περάσει πρόταση των Ρεπουμπλικανών που θα περιόριζε τις μη αμυντικές δαπάνες και να θεσπίσει αυστηρές μεταναστευτικές πολιτικές, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακκάρθι, προώθησε ένα νομοσχέδιο χρηματοδότησης το οποίο όμως θα άφηνε εκτός τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια που προβλέπονταν ως επιπρόσθετη βοήθεια για την Ουκρανία.

Αυτή τη βοήθεια την περίμενε εναγωνίως το Κίεβο καθώς κατά την αντεπίθεση του έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος του πολεμικού υλικού, που του είχε διατεθεί από τις δυτικές χώρες για να επιτεθεί κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Τώρα πλέον η Ουκρανία θα περιμένει να λάβει το επόμενο πακέτο βοήθειας από τις ΗΠΑ, στα μέσα Νοεμ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας