Τρελάθηκαν!!! Υποχρεωτική ασφάλιση σπιτιών και τέλος καταστροφών ετοιμάζει η κυβέρνηση!

1591

Εισπρακτική επέλασης σχεδιάζει η κυβέρνηση με αφορμή πυρκαγιές και πλημμύρες, για την έκταση των οποίων φέρει η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις εγκληματικές ευθύνες.
Σε λίγο το σύνθημα που θα κυριαρχεί θα είναι: Παραιτήσου Μητσοτάκη! Ο λαός ψάχνει για έντιμη αντιϊμπεριαλιστική πατριωτική λύση στο αδιέξοδο!

Στην υποχρεωτικότητα στρέφεται ξανά η κυβέρνηση, αυτή τη φορά λόγω της καταστροφής στη Θεσσαλία, καθώς ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης, υποστήριξε ότι εξετάζεται η υποχρεωτική ασφάλιση σπιτιών!

Πρέπει να αλλάξει και η συμπεριφορά μας και να δούμε και το ζήτημα της υποχρεωτικής ασφάλισης. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι και η λύση στο πρόβλημα, οι υποδομές κοστίζουν όμως έχει και μια διάσταση δικαιοσύνης και η υποχρεωτικότητα μπορεί να οδηγήσει και σε χαμηλότερο κόστος ασφάλισης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μίλησε επίσης και για αύξηση του αποθεματικού του ποσού που διαθέτει κάθε χρόνο το κράτος για φυσικές καταστροφές επεσήμανε ωστόσο ότι «εδώ θα υπάρξει ένα τέλος υπέρ αυτού του ταμείου και θα μου επιτρέψετε να ακούσουμε τον πρωθυπουργό το Σάββατο». «

Η προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών, η προστασία τους και η κρατική αρωγή, τόνισε κ. Πατέλης και σημείωσε ότι το κόστος για τις συνέπειες της κακοκαιρίας χωρίζεται σε τρία σκέλη, πρώτον την κρατική αρωγή που θα ανακοινωθεί αφού γίνουν οι αιτήσεις των πληγέντων, την αποκατάσταση των υποδομών και τρίτον τα έργα που πρέπει να γίνουν ώστε να θωρακιστεί η περιοχή και στο μέλλον.

Θεσσαλία: Μόνο το 10% των οχημάτων και των κατοικιών που καταστράφηκαν θα αποζημιωθούν!

Παράλληλα σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, μόνο το 10% των οικιών και των αυτοκινήτων που «πνίγηκαν» από την κακοκαιρία Daniel θα αποζημιωθούν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για να αποζημιωθεί ένα όχημα, ιδιωτικό ή επαγγελματικό, θα πρέπει να έχει ιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη για φυσικές καταστροφές. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε όλη τη χώρα τα οχήματα που καλύπτονται για φυσικές καταστροφές φτάνουν το 20%, ωστόσο στις περιοχές της Θεσσαλίας το ποσοστό αυτό φτάνει το 10%.

«Κάθε όχημα για να μπορέσει να αποζημιωθεί θα πρέπει να υπάρχει το αντίστοιχο έγγραφο της Πυροσβεστικής που δηλώνει τι συνέβη. Ακόμα και αυτό που χάθηκε αποζημιώνεται», ανέφερε.

Ο Γ. Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι ανάλογη είναι η εικόνα και στις κατοικίες, όπου το ποσοστό των ασφαλισμένων δεν ξεπερνάει το 10%. «Ασφαλίζονται υποχρεωτικά όσα είναι (υποθηκευμένα) στην τράπεζα. Δεν έχουμε τόσα πολλά ασφαλιστήρια στον αγροτικό χώρο. Εκεί που είναι πολύ υψηλή ασφάλεια είναι στις επιχειρήσεις και ιδίως στις μεγάλες» τόνισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

«Η ζημιά που φαίνεται στον θεσσαλικό κάμπο εκ πρώτης όψεως ξεπερνάει τα 300 εκατομμύρια για τις ασφαλιστικές με τόσο λίγους ασφαλισμένους» ανέφερε, με το 80% των αποζημιώσεων να αφορούν τις μεγάλες επιχειρήσεις. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας