Τραγωδία η μηχανοκίνητη αντεπίθεση των Ουκρανών στην Zaporizhia–Orikhiv-Έχασαν 32 τεθωρακισμένα

1754

Ο πόλεμος φθοράς για τον Ουκρανικό στρατό είναι καταστροφικός αφού οι Ταξιαρχίες των Ουκρανών παραπαίουν ενώ έχασαν και το 32% των όπλων που τους έδωσε η Δύση…

Η κύρια μηχανοκίνητη αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων που έλαβε χώρα στις 26 Ιουλίου 2023 με έως 80 τεθωρακισμένα, στην κατεύθυνση Zaporizhia – Orikhiv – Robotyne… κατέληξε σε αποτυχία…

Η γεωμετρία του πεδίου μάχης γύρω από το Robotyne, καθώς και η σύνθεση δύναμης των ρωσικών στοιχείων που αμύνονται εκεί, προσφέρουν σημαντικό χρώμα στις εικασίες γύρω από την επίθεση και τα κέρδη της Ουκρανίας. 
Γεωγραφικά πλάνα από τις 27 Ιουλίου δείχνουν δύο ουκρανικά οχήματα μάχης πεζικού Bradley και ένα άρμα T-72 κατεστραμμένα περίπου 2,5 χιλιόμετρα ανατολικά του Robotyne, που είναι ένα σημείο που βρίσκεται περίπου 2,5 χιλιόμετρα νότια της τρέχουσας γραμμής του μετώπου.
Αυτό το γεωτοποθετημένο σημείο είναι πέρα ​​από τις πιο προετοιμασμένες ρωσικές αμυντικές οχυρώσεις σε αυτήν την περιοχή, υποδεικνύοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να διεισδύσουν και να οδηγήσουν μέσα από τακτικά προκλητικές αμυντικές θέσεις.
Αυτό το είδος μάχης διείσδυσης θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για τις ουκρανικές δυνάμεις για την επιδίωξη βαθύτερων διεισδύσεων.
Οι αμυντικές γραμμές που εκτείνονται νοτιότερα του Robotyne είναι πιθανώς λιγότερο καλά επανδρωμένες από αυτές τις πιο εμπρός θέσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα έπρεπε να δεσμεύσουν ένα σημαντικό μέρος των διαθέσιμων δυνάμεων για να επανδρώσουν την πρώτη γραμμή αμυντικών θέσεων που είναι βόρεια και ανατολικά του Robotyne.

Οι Ουκρανοί έχασαν 32 τεθωρακισμένα οχήματα και υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε στρατιώτες.
Εν τω μεταξύ οι Ρωσικές δυνάμεις στο Krasny Liman προελαύνουν έχοντας κερδίσει 3 χιλιόμετρα εδάφους.
Ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας αναγνώρισε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έχουν πλήξει τα κύρια λιμάνια της Ουκρανίας και στρατιωτικές εγκαταστάσεις…
Η ρωσική άμυνα έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική, ενώ ο Ουκρανικός στρατός φαίνεται απροετοίμαστος ώστε να διασπάσει την άμυνα των ρώσων…
Ο πόλεμος φθοράς για τον Ουκρανικό στρατό είναι καταστροφικός αφού οι Ταξιαρχίες των Ουκρανών παραπαίουν ενώ έχασαν και το 32% των όπλων που τους έδωσε η Δύση…

Zelensky: Η Ουκρανία δέχθηκε χτυπήματα από την Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky δήλωσε, μετά από μια σειρά εκρήξεων σε ολόκληρη την Ουκρανία, ότι ορισμένοι πύραυλοι κατάφεραν να περάσουν από την Ουκρανική αεράμυνα.
Προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής είχε εκδοθεί σε ολόκληρη την Ουκρανία…
Μια νέα ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το Κίεβο.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης εκρήξεις στις περιοχές Dnepropetrovsk, Zhitomir, Kirovograd, Lvov και Khmelnitsky.
Εκρήξεις στην πόλη Starokonstantinovka στην περιοχή Khmelnitsky σημειώθηκαν στην περιοχή ενός στρατιωτικού αεροδρομίου.

Lloyd Austin (Αμερικανός Υπουργός Άμυνας): Η Ουκρανία έχει ακόμα περιθώριο να συνεχίσει την αντεπίθεση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η Ουκρανία έχει ακόμα περιθώριο να συνεχίσει την αντεπίθεση, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Πενταγώνου, Lloyd Austin, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν τώρα να ξεπεράσουν ναρκοπέδια και άλλα εμπόδια.
Η Ουκρανία έχει ακόμα τις δυνάμεις για να συνεχίσει την αντεπίθεση, η ουκρανική ηγεσία θα αποφασίσει πότε θα τις εφαρμόσει, τόνισε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Lloyd Austin.
«Προσπαθούν να ξεπεράσουν ναρκοπέδια και άλλα εμπόδια, αλλά εξακολουθούν να έχουν μεγάλες δυνάμεις.
Το πότε και πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι δυνάμεις θα αποφασιστεί με βάση την εκτίμηση της ηγεσίας τους για την κατάσταση» ανέφερε ο Lloyd Austin…ελπίζουμε ότι αυτό θα δώσει ευκαιρίες και ίσως τους επιτρέψει να αλλάξουν τη δυναμική στο πεδίο της μάχης, τόνισε ο αμερικανός υπουργός άμυνας…

Σύμφωνα με τον Lloyd Austin, η Ουκρανία «έχει ακόμη κάποια ικανότητα» όσον αφορά τις επιθετικές επιχειρήσεις.
«Και μπορούμε να περιμένουμε ότι θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση», είπε ο επικεφαλής του Πενταγώνου.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin τόνισε στις 23 Ιουλίου ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας απέτυχε.

Τραγωδία η μηχανοκίνητη αντεπίθεση των Ουκρανών

Οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια σημαντική μηχανοκίνητη επιχείρηση επίθεσης στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia στις 26 Ιουλίου και φαίνεται ότι διέρρηξαν ορισμένες αρχικές ρωσικές αμυντικές θέσεις νότια του Orikhiv.
Ωστόσο ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια έντονη κατά μέτωπο επίθεση προς το Robotyne (10 χιλιόμετρα νότια του Orikhiv) και διέρρηξαν τις ρωσικές αμυντικές θέσεις βορειοανατολικά του οικισμού….ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις απωθήσουν τα ουκρανικά στρατεύματα χάνοντας όλα τα εδαφικά κέρδη…

Οι Ουκρανοί έχασαν 32 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα

Οι ρωσικές δυνάμεις αποκρούουν μαζική επίθεση ουκρανικών τανκς στην περιοχή Zaporozhye
Κατά τη διάρκεια της μάχης, οι ρωσικές δυνάμεις «κατέστρεψαν 22 Ουκρανικά άρματα μάχης, 10 οχήματα μάχης πεζικού, ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης και πάνω από 100 Ουκρανοί σκοτώθηκαν.
Από το πρωί της 26ης Ιουλίου, ο Ουκρανικός στρατός ξανάρχισε εντατικές επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή Orikhiv.
Διεξήγαγε μια μαζική επίθεση από τρία τάγματα ενισχυμένα με τανκ.
Όλες οι επιθέσεις του ουκρανικού στρατού απωθήθηκαν από την 810η ταξιαρχία πεζικού και το 71ο σύνταγμα μηχανοκίνητων τυφεκίων της 42ης μεραρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων.
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση κοντά στο Robotyne στην περιοχή Zaporozhye.
«Στην κατεύθυνση Zaporozhye, μια Ουκρανική επίθεση κοντά στο Rabotino αποκρούστηκε.
Καταστράφηκαν δύο άρματα μάχης, ένα όπλο Giatsint-B και ένα μηχανοκίνητο σύστημα πυροβολικού Gvozdika.

Καταστροφικά αντίποινα των ρώσων… αποδεκάτισαν όλα τα λιμάνια της Ουκρανίας – Νέο κύμα Ουκρανικής αντεπίθεσης

Μετά από σφοδρά χτυπήματα σε ουκρανικά λιμάνια στις περιοχές της Οδησσού και του Mykolaiv, ο ρωσικός στρατός συνέχισε τις μαζικές επιθέσεις σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη Ουκρανία.
Οι κεντρικές και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά στρατιωτικών προμηθειών στις πρώτες γραμμές καταστρέφονται από ρωσικά drones και πυραύλους σε καθημερινή βάση.

Το βράδυ της 26ης Ιουλίου, βομβαρδίστηκαν Sumy, Kharkiv και η Οδησσός.
Οι ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν ζημιές σε ορισμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Pervomaisky στην περιοχή του Kharkiv.
Μεγάλες φωτιές ξέσπασαν στην περιοχή μετά τα χτυπήματα των ρωσικών UAV καμικάζι Geranium.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση παραμένει τεταμένη στο μέτωπο της Ουκρανίας, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν έχουν ακόμη πετύχει στρατηγικές νίκες.
Χάνοντας πολύτιμο χρόνο, ο ουκρανικός στρατός επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις να αποκτήσουν τη στρατιωτική πρωτοβουλία σε ορισμένες περιοχές.

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο βόρειο μέτωπο του Donbass στις περιοχές Kupyansk και Svatove, αποσπώντας την προσοχή του ουκρανικού στρατού από την αντεπίθεσή τους στο νότιο και το ανατολικό μέτωπο.
Οι ρωσικές αρχές στην περιοχή Zaporozhie εκτίμησαν ότι επικρατούσε κάποια ηρεμία πριν από την καταιγίδα στο νότιο μέτωπο.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μετέφεραν τα στρατεύματά τους.
Τις τελευταίες ημέρες, ο ουκρανικός στρατός συνέχισε τις προσπάθειες να προχωρήσει στα νότια προς το χωριό Dorozhnyanka, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει καμία νίκη.
Εν τω μεταξύ, οι πρώτες γραμμές ήταν αρκετά ήρεμες στις περιοχές νότια του Orikhiv και της Velikaya Novoselka, όπου ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε μόνο μικρές επιθέσεις.

Στις 26 Ιουλίου η κατάσταση άλλαξε.
Μετά τις πολυάριθμες αποτυχημένες επιθέσεις και τις τεράστιες απώλειες σε στρατιωτικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, ο ουκρανικός στρατός ανασυγκρότησε τις δυνάμεις του, τραβώντας εφεδρείες στην περιοχή Novodanilovka.
Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, το πρωί, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ευρεία επίθεση στις ρωσικές στρατιωτικές θέσεις στο Robotyne.
Η επίθεση υποστηρίχθηκε από πολλά ουκρανικά αεροσκάφη, τα οποία έπληξαν ρωσικές θέσεις
Ταυτόχρονα, τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μπήκαν στη μάχη, προσπαθώντας να διασπάσουν την άμυνα του 291 συντάγματος των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και να εισέλθουν στο χωριό Robotyne.
Μετά το πρώτο κύμα επίθεσης, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έριξε στη μάχη περισσότερα από δώδεκα οχήματα πεζικού Bradley και τανκς.

Με τη σειρά τους, Ρώσοι στρατιωτικοί υποδέχτηκαν εχθρικές στήλες με βαριά πυρά πυροβολικού και κατευθυνόμενους πυραύλους.
Στη μάχη μπήκαν και ρωσικά τανκς, ανοίγοντας πυρ.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις έπληξαν και τον ουκρανικό στρατό.

Προελαύνουν οι ρώσοι στο Krasny Liman κέρδισαν 3 χιλιόμετρα εδάφους

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν 3 χιλιόμετρα στην περιοχή Krasny Liman.
Στην κατεύθυνση Krasny Liman, μονάδες της 15ης ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων από το Κέντρο μάχης συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στον οικισμό Sergeyevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk.
Προχώρησαν 3 χλμ κατά μήκος της πρώτης γραμμής και 2,7 χιλιόμετρα στο βάθος της άμυνας των Ουκρανών.
Οι απώλειες των Ουκρανών στην περιοχή Krasny Liman το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε «πάνω από 190 Ουκρανούς στρατιώτες, 5 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 4 φορτηγά pickup, ένα οβιδοβόλο D-20, ένα οβιδοβόλο D-30, τρία μηχανοκίνητα συστήματα πυροβολικού Gvozdika και ένα αμερικανικό – ραντάρ AN/TPQ-50»….

New York Times: Η Ουκρανία ξεκίνησε την κύρια φάση της αντεπίθεσης

Η Ουκρανία έχει ξεκινήσει την κύρια φάση της αντεπίθεσης, γράφουν οι New York Times.
Η εφημερίδα, επικαλούμενη εκπροσώπους του Πενταγώνου, υποστηρίζει ότι η Ουκρανία έχει στείλει χιλιάδες στρατιώτες στη μάχη.
«Η Ουκρανία ξεκίνησε την κύρια φάση της αντεπίθεσής της, ρίχνοντας στη μάχη χιλιάδες στρατιώτες σε εφεδρεία, πολλοί από τους οποίους έλαβαν δυτική εκπαίδευση», ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους του Πενταγώνου.
Σύμφωνα με άλλες πηγές της εφημερίδας, εάν πετύχει, η νέα αντεπίθεση θα διαρκέσει από μία έως τρεις εβδομάδες.

Washington Post: Οι Ουκρανικές επιχειρήσεις είναι ασαφούς αποτελεσματικότητας

Η Washington Post, επικαλούμενη Αμερικανό αξιωματούχο, γράφει ότι ο σκοπός τέτοιων βημάτων από την Ουκρανία είναι ακόμη «ασαφής».
«Δεν υπάρχει μεγάλη βεβαιότητα ότι οι νέες ενέργειες της Ουκρανίας είναι ένα σημαντικό βήμα», φέρεται να είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του δημόσιου κινήματος Zaporozhye «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», Volodymyr Rogov, ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα έστειλαν «μέγιστες δυνάμεις» σε μια νέα προσπάθεια να διαπεράσουν τη ρωσική αμυντική γραμμή στο τμήμα Orikhiv του μετώπου Zaporozhye.
Η ουκρανική αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Yuzhno-Donetsk, Artyomovsk και ειδικά στην Zaporozhye ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου.
Η Ουκρανία έριξε στη μάχη ταξιαρχίες που ήταν εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των ευρέως διαφημιζόμενων τανκς Leopard και οχημάτων πεζικού Bradley που καταστράφηκαν.

SVT: Τα ρωσικά drones Lancet έχουν γίνει η κύρια απειλή για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

Η χρήση των εκσυγχρονισμένων περιπλανώμενων πυρομαχικών «Lancet» κατά του στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης… έχει αποδειχθεί καταστροφική για την Ουκρανία.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι ευάλωτες στα drones Lancet που χρησιμοποιούσαν τα ρωσικά στρατεύματα στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, έγραψε ο αρθρογράφος Eric Nurdberg σε άρθρο του για το SVT.
«Το ρωσικό επιθετικό drone Lancet έχει γίνει μια από τις κύριες απειλές για την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης».
Αυτό το είδος όπλου επιτρέπει χτυπήματα βαθιά σε εχθρικό έδαφος, όπου βρίσκονται συστήματα πυραύλων και ραντάρ. Ταυτόχρονα, η Ουκρανία δεν διαθέτει συστήματα αεράμυνας που θα μπορούσαν να καταρρίψουν τέτοια drones.
Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet αναπτύχθηκαν από τη ZALA AERO.
ίναι ικανά να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων.
Τα drones μεταφέρουν κεφαλές βάρους τριών ή πέντε κιλών διαφορετικών τύπων, ανάλογα με τον τύπο του στόχου.

Η Βρετανία συμμετέχει στην ανάπτυξη επιθετικού σχεδίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την συμμετοχή του στην ανάπτυξη επιθετικού σχεδίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας
Ο αναπληρωτής υπουργός του βρετανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχαν στην ανάπτυξη ενός σχεδίου για την επίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων και, σύμφωνα με τον ίδιο, ανταποκρίνεται στις προσδοκίες.
Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, Mark Milley, δήλωσε στις 30 Ιουνίου ότι η ουκρανική αντεπίθεση ήταν πιο αργή από το αναμενόμενο.
Η αμερικανική έκδοση του Newsweek έγραψε, επικαλούμενη δυτικούς εμπειρογνώμονες, ότι την ευθύνη για την αποτυχία της ουκρανικής «αντεπίθεσης» φέρουν οι χώρες του ΝΑΤΟ, οι οποίες δεν μπόρεσαν να προετοιμάσουν την Ουκρανία…
«Αυτή τη στιγμή, η Ουκρανία ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Σε γενικές γραμμές, εκπληρώνουν το σχέδιο που ανέπτυξαν μαζί μας, τους Αμερικανούς και άλλους τον περασμένο χειμώνα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός του βρετανικού υπουργείου Άμυνας σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Telegraph.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία φέρεται να επιδεικνύει τη «δέουσα προσοχή» και δεν στέλνει μεγάλο αριθμό ανθρώπων και όπλα που προμηθεύονται από τη Δύση στο πεδίο της μάχης.
Σημείωσε ότι η Ρωσία «δεν θα είναι ποτέ αδύναμος αντίπαλος, ότι κι αν γίνει».

J. Murphy Donovan (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η Ουκρανία θα γίνει θύμα των ΗΠΑ μετά… τον Biden

Οι ΗΠΑ θα σταματήσουν να υποστηρίζουν την άσκοπη σύγκρουση στην Ουκρανία μετά την προεδρία του Biden, δήλωσε ο συνταξιούχος συνταγματάρχης πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ J. Murphy Donovan σε άρθρο του για το American Thinker .
Ο J. Murphy Donovan σημείωσε ότι η «βασανιστική και δύσκολη» σύγκρουση στην Ουκρανία δεν εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο που καταρτίστηκε στις Βρυξέλλες και τις ΗΠΑ.
Το καλοκαίρι έχει σχεδόν τελειώσει και η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχει «κολλήσει στη λάσπη του Δνείπερου».
Η ήττα του Biden στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ θα μπορούσε να φέρει άσχημα νέα στην Ουκρανία.
«Εάν η Αμερική ψηφίσει πολιτική αλλαγή, το πρώτο θύμα μιας τέτοιας εκλογής θα είναι η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία», έγραψε ο J. Murphy Donovan.
Ο Αμερικανός αξιωματικός τόνισε επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δεν υποστηρίζει αυτή την «παράλογη στρατιωτική περιπέτεια του ΝΑΤΟ».

Scott Ritter (Πρώην CIA): Οι νίκες των ρώσων θα οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Οι επιτυχίες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων θα οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Το στάδιο της αποκλιμάκωσης στην Ουκρανία είναι δυνατό μόνο αφού η Ρωσία επιφέρει στρατηγική ήττα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Αυτό συμβαίνει ήδη αυτή τη στιγμή».
Άλλοι τρόποι επίλυσης της κρίσης είναι αδύνατοι λόγω της άρνησης του καθεστώτος της Ουκρανίας να διαπραγματευτεί.
Την ίδια στιγμή, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται σοβαρές απώλειες και η προσπάθειά τους να διεξαγάγουν αντεπίθεση απέτυχε παταγωδώς, πρόσθεσε ο Scott Ritter.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Εάν θέλουν οι Ρώσοι μπορούν να καταλάβουν το Κίεβο

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, εάν χρειαστεί, μπορούν εύκολα να φτάσουν στο Κίεβο και έτσι να βάλουν τέλος στη σύγκρουση, δήλωσε ο συνταγματάρχης Douglas McGregor, πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα σταματήσουν μέχρι να μην είναι πλέον δυνατό να αρνηθούν τη νίκη της Ρωσίας.
Αυτό μπορεί να καταλήξει με ρωσικά τανκς στο Κίεβο» προειδοποίησε ο Douglas McGregor.
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor ο Λευκός Οίκος δεν θέλει να παραδεχτεί την ήττα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, οπότε καθυστερούν τη διευθέτησή της σύγκρουσης.
Ωστόσο, το καθεστώς του Κιέβου δεν έχει πλέον πιθανότητες επιτυχίας ακόμη και με νέες παραδόσεις εξοπλισμού του ΝΑΤΟ,.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δεν σκοπεύει να επεκτείνει τη σύγκρουση και επιδιώκει να την επιλύσει, ωστόσο, εάν χρειαστεί, η Μόσχα θα μπορέσει να φτάσει όχι μόνο στο Κίεβο , αλλά και στα δυτικά σύνορα της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, κατέληξε ο Douglas McGregor.

Douglas McGregor: Η Πολωνία θα ισοπεδώσει το Lviv της Ουκρανίας

Η Πολωνία θα ισοπεδώσει το Lviv εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκρίνουν μια επιχείρηση για την κατάληψη της Δυτικής Ουκρανίας από την Πολωνία, δήλωσε ο συνταγματάρχης Douglas McGregor, πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου.
Κατά την άποψή του Douglas McGregor, ο ουκρανικός στρατός προς αυτή την κατεύθυνση θα «υποστεί μεγάλη ήττα» εάν δεν διαθέτει ισχυρή αντιαεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα.
Νωρίτερα, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, της Ρωσίας είχε αποκαλύψει ότι η Πολωνία εξετάζει το ενδεχόμενο να αποκτήσει έλεγχο στη Δυτική Ουκρανία μέσω της ανάπτυξης των στρατευμάτων της εκεί.

Reisner (Αυστριακός συνταγματάρχης): Οι μισοί Ουκρανοί στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν από το ΝΑΤΟ είναι νεκροί

Πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες που ολοκλήρωσαν έξι μήνες εκπαίδευσης σε χώρες του ΝΑΤΟ έχουν σκοτωθεί, δήλωσε ο συνεργάτης του αυστριακού υπουργείου Άμυνας, συνταγματάρχης Reisner
«Πρόσφατα, μίλησα με έναν Ουκρανό στρατιωτικό: σε μια γειτονική μονάδα, είχαν ως διοικητή έναν έφεδρο 47 ετών.
Από απειρία, διέταξε μια διμοιρία στρατιωτών του να πάει κατευθείαν στα ναρκοπέδια.
Λίγο περισσότερο από τους μισούς στρατιώτες δεν επέστρεψαν».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα τέτοιο λάθος έπληξε σοβαρά το ηθικό των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας .
Ο Αυστριακός αξιωματικός εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η πρώτη φάση της ουκρανικής αντεπίθεσης απέτυχε.

Soskin (Πρώην σύμβουλος Leonid Kutsma): O Zelensky οδηγεί την Ουκρανία στην καταστροφή, ευθύνεται για την αποτυχία

Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος, κατόπιν οδηγιών από δυτικούς συμμάχους, αναγκάζει τους απροετοίμαστους Ουκρανούς στρατιώτες να ξεκινήσουν μια επίθεση που είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, δήλωσε ο Ο. Soskin, πρώην σύμβουλος του Leonid Kutsma.
«Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνει ο Zelensky είναι να ρίξει τον ουκρανικό στρατό στο καμίνι ώστε να καταστραφεί».
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι έτοιμη να θυσιάσει την Ουκρανία για τους δικούς της σκοπούς και ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου ακολουθεί τις οδηγίες των ηγετών του.
Οι σύμμαχοι ασκούν πίεση στις αρχές της Ουκρανίας να συνεχίσουν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά των ρωσικών θέσεων, παρά τις προφανείς αποτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή, εξήγησε ο Soskin.
Την ίδια στιγμή, η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία προειδοποίησε ότι ο στρατός δεν ήταν έτοιμος για τέτοιους ελιγμούς, αλλά η γνώμη τους αγνοήθηκε, κατέληξε ο ειδικός.

Economist: Η εφευρετικότητα των ρώσων εκπλήσσει την Δύση

Ο ρωσικός στρατός αποκρούει πεισματικά την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και δείχνει ευρηματικότητα, αναφέρει το Economist.
«Σε απάντηση στην προέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι Ρώσοι στρατιώτες διεξάγουν γρήγορες αντεπιθέσεις αντί να κρύβονται σε χαρακώματα και οχυρά.
Ο Rob Lee, ειδικός στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που επισκέφθηκε πρόσφατα την πρώτη γραμμή, σημειώνει ότι οι Ρώσοι δεν εφαρμόζουν μόνο επιδέξια το στρατιωτικό τους δόγμα, αλλά και ενεργούν πολύ εφευρετικά.
Για παράδειγμα, στοιβάζουν αντιαρματικές νάρκες τη μία πάνω στην άλλη για να καταστρέψουν μηχανικά οχήματα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων», ανέφερε το Economist.
Το άρθρο σημείωσε ότι ως αποτέλεσμα των ενεργειών του ρωσικού στρατού, η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απέτυχε.

Οι ΗΠΑ…αναγνωρίζουν ότι οι κυρώσεις της Δύσης δεν κατέστρεψαν την Ρωσική Οικονομία

Οι δυτικές κυρώσεις δεν έχουν καταστρέψει τη ρωσική οικονομία, παραδέχτηκε ο συντονιστής της πολιτικής κυρώσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ O’Brien, ο οποίος προτάθηκε για τη θέση του Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις.
«Η Ρωσία θα μπορεί να συντηρείται για αρκετό καιρό.
Δεν βλέπουμε κατάρρευση» τόνισε ο O’Brien σε ακρόαση της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.
Ταυτόχρονα, επεσήμανε τη συρρίκνωση της ρωσικής οικονομίας, η οποία, πριν από την επιβολή των δυτικών κυρώσεων ως απάντηση σε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ήταν μια από τις δέκα μεγαλύτερες.
Σύμφωνα με τον O’Brien, η ρωσική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 20% έως το 2030 λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε βάρος της Ρωσίας.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προέλαση Ρώσων σε Svatove και Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Svatove και προχώρησαν στις 26 Ιουλίου.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι στοιχεία του 7ου Ρωσικού Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (11ο Σώμα Στρατού, Στόλος της Βαλτικής) πραγματοποίησαν επιτυχημένες επιθετικές επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση της Kuzemivka (13 χλμ βορειοδυτικά του Svatove).
Tο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της Ρωσικής 15ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (2η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια) συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Serhiivka (12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Svatove) και προχώρησαν κατά μήκος ενός μετώπου πλάτους τριών χιλιομέτρων σε βάθος 2.700 μέτρα στην περιοχή.
Ορισμένες ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Nadiia (16 χιλιόμετρα δυτικά του Svatove), ενώ άλλη πηγή ισχυρίστηκε ότι οι μάχες θέσης συνεχίζονται στη γραμμή Nadiia-Novoyehorivka (15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Svatove) και ότι δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τη Nadiia.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην  Kreminna και σημείωσαν κέρδη στις 26 Ιουλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 25 Ιουλίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν νότια της Ντίμπροβα (7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Kreminna).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δυτικά στη δασική περιοχή Serebryanske (10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Kreminna) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις ουκρανικές δυνάμεις από το Shypylivka (9,5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Kreminna) προς την κατεύθυνση Bilohorivka (12 χιλιόμετρα νότια της Kreminna).
Οι μάχες θέσης συνεχίζονται κοντά στη ρεματιά Zhuravka Balka (βορειοδυτικά της Kreminna) και στην προεξοχή Torske (15 χιλιόμετρα δυτικά της Kreminna).

Μάχες στο Bakhmut… στο επίκεντρο η Klishchiivka

Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut και δεν πραγματοποίησαν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση στις 26 Ιουλίου.
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να διεξάγουν επιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις στη νότια πλευρά του Bakhmut.
Οι μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στο Klishchiivka (7 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut), Andriivka (10 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και Kurdyumivka (13 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Οι μάχες συνεχίζονται για τα υψώματα δυτικά της Klishchiivka, αλλά ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν τον ίδιο τον οικισμό.
Άλλη πηγή τόνισε ότι το 25% του χωριού Klishchiivka αμφισβητείται και ότι στοιχεία της 83ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου (VDV), της 4ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (2ο Σώμα Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk) και των μονάδων πυροβολικού της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής συνέχισαν να αποκρούουν Ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Klishchiivka.

Η μηχανοκίνητη αντεπίθεση των ουκρανών σε Zaporizhia – Orikhiv 

Οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια σημαντική μηχανοκίνητη αντεπίθεση στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia στις 26 Ιουλίου και προχώρησαν νότια του Orikhiv.
Οι ρώσοι 
ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια «μαζική επίθεση» με τρία τάγματα ενισχυμένα με άρματα μάχης στην κατεύθυνση Orikhiv με περισσότερα από 80 τεθωρακισμένα οχήματα.
Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια μηχανοκίνητη αντεπίθεση προς το Robotyne που κατάφερε να διεισδύσει στις ρωσικές αμυντικές γραμμές σε πολλές περιοχές πριν από στοιχεία της 810ης Ναυτικής Ταξιαρχίας Πεζικού (Στόλος Μαύρης Θάλασσας), 71ο Σύνταγμα Μηχανοκίνητου Τυφεκίου (42η Μεραρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων, 58 Συνδυασμένος Στρατός όπλων, Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια) και ο σχηματισμός «Osman» Spetsnaz αποκρούσουν την επίθεση και σταθεροποιήσουν την κατάσταση.
Γεωτοποθετημένα πλάνα δείχνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Robotyne, και επιπλέον γεωγραφικά πλάνα δείχνουν εγκαταλελειμμένα θωρακισμένα οχήματα μάχης Bradley νοτιότερα και σε απόσταση 2 χιλιομέτρων ανατολικά του Robotyne.
Οι ρωσικές πηγές διαφώνησαν ευρέως σχετικά με το μέγεθος της ουκρανικής επίθεσης και τις απώλειες που προέκυψαν, υποστηρίζοντας ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ 30 και 80 τεθωρακισμένα οχήματα.
Η μεγάλη απόκλιση στους ρωσικούς ισχυρισμούς σχετικά με την κλίμακα της επιχείρησης υποδηλώνει ότι τα αποτελέσματα της επίθεσης είναι ακόμη ασαφή και ότι η τακτική κατάσταση στο έδαφος παραμένει πολύ περίπλοκη. Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν επιπλέον ότι τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προχωρήσουν νοτιοδυτικά του Orikhiv κοντά στο Luhove και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να κρατούν την άμυνα στην περιοχή Pyatykahtky-Zherebryanky.

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_262023.png
Bakhmut_Battle_Map_Draft_July_262023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_262023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_July_262023.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας