Τουρκοκύπριοι, με «πλάτες» Τουρκίας, έριχναν κλωτσιές στον πεσμένο στο έδαφος κυανόκρανο

637

Η κυβέρνηση, αδίστακτη, με τις «πλάτες» της «συστημικής αντιπολίτευσης» που κυριαρχεί στη Βουλή, συνεχώς οπισθοχωρεί στις πρωτοφανείς ταπεινώσεις της Άγκυρας με επιδείξεις πολιτικής «κατευνασμού» προς την προκλητικότητα, την ανευθυνότητα και την επιθετικότητα της Άγκυρας.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τρία μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης Κύπρου του ΟΗΕ (UNFICYP)  μετά την επίθεση που δέχθηκαν από την τουρκοκυπριακή πλευρά στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της UNFICYP, Αλίμ Σιντίκ, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) πως τρία μέλη της UNFICYP τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο υπέστησαν σοβαρά τραύματα. Ένας εξ αυτών τραυματίστηκε στο κεφάλι. Όλοι τους νοσηλεύονται. «Ο ένας δέχθηκε κλωτσιές όσο ήταν πεσμένος στο έδαφος», είπε ο Σιντίκ.

Με ανακοίνωσή της η UNFICYP καταδίκασε την επίθεση εναντίον μελών της – Βρετανών και Σλοβάκων -καθώς και κατά οχημάτων της, τονίζοντας ότι η Ειρηνευτική Δύναμη Κύπρου του ΟΗΕ παραμένει δεσμευμένη στο να διασφαλίσει τη διατήρηση της ηρεμίας και της σταθερότητας στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη της ειρηνευτικης δύναμης μετακινήθηκαν βιαίως από προσωπικό με στολές της τουρκοκυπριακής αστυνομίας, και στρατιωτικών, ανέφερε ένας μάρτυρας στο Reuters. Τουρκοκυπριακές μπουλντόζες είχαν μετακινήσει φορτηγά του ΟΗΕ, τσιμεντένιες κολώνες και συρματοπλέγματα στη νεκρή ζώνη που ελέγχει η δύναμη του ΟΗΕ.

Το συμβάν καταδίκασαν, εκτός των άλλων και οι ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία, τρία από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Αυτές οι ενέργειες είναι εντελώς απαράδεκτες και υπονομεύουν την ικανότητα του ΟΗΕ να εκπληρώσει την ειρηνευτική εντολή του», ανέφεραν οι πρεσβείες τους σε κοινή τους ανακοίνωση.

Από ευρωπαϊκής πλευράς, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασε επίσης το επεισόδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας