Τουρκία-Ιράν απειλούν ΗΠΑ-Ισραήλ:-“Βαρύτατες συνέπειες για σας, αν συνεχίσετε επιθέσεις στη Γάζα”!

3788

Η Τουρκία και το Ιράν σε πλήρη συμπαράταξη… προειδοποιούν (!) τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι «Εάν δεν υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας και αν συνεχισθούν οι επιθέσεις των ΗΠΑ και τον σιωνιστικού καθεστώτος, τότε οι συνέπειες θα είναι βαριές».

Κατά τα λοιπά, έχει δρομολογηθεί και έχει γίνει δεκτή η παράδοση των 40 F-16 Viper και ο εκσυγχρονισμός 40 επιπλέον στο επιπεδο Viper  στην Τουρκία και το ερώτημα είναι μέχρι που θα φτάσει η ανοχή των ΗΠΑ και της Δύσης γενικότερα στην Άγκυρα, η οποία, δυστυχώς για τα πολλά, ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή τους κάνει να χορεύουν στον ρυθμό που η Άγκυρα θέλει.

Έτσι μπροστά στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χ.Φιντάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, «Εάν δεν υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας και αν συνεχισθούν οι επιθέσεις των ΗΠΑ και τον σιωνιστικού καθεστώτος, τότε οι συνέπειες θα είναι βαριές»!

Και ο Τούρκος ΥΠΕΞ που ήταν παρών όχι απλά συμφώνησε, αλλά χαρακτήρισε «αδελφό του» τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών!

«Οι χώρες της περιοχής πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Διαφορετικά, αυτός ο κύκλος βίας θα συνεχισθεί στην περιοχή», δήλωσε επίσης  ο Χακάν Φιντάν.

«Δεν θέλουμε η ανθρώπινη τραγωδία της Γάζας να μετατραπεί σε μία σύρραξη που θα επηρεάσει τις χώρες της περιοχής», συνέχισε εκφράζοντας την «ανησυχία» του.

«Ανησυχούμε για την γεωγραφική εξάπλωση της σύρραξης. Το συζητήσαμε με τον Ιρανό αδελφό μας, (σύμφωνα με τον οποίο) υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι και άλλα ένοπλα στοιχεία στην περιοχή θα μπορούσαν να επέμβουν στην σύρραξη, αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες», επέμεινε ο Χακάν Φιντάν.

«Μία κατάπαυση του πυρός και η ειρήνη είναι σημαντικές όσο ποτέ», πρόσθεσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Ο Ιρανός πρόεδρος πρότεινε διάσκεψη με τους τοπικούς ηγέτες, τις μουσουλμανικές και αραβικές χώρες το συντομότερο δυνατόν για τον τερματισμό του πολέμου» στην Γάζα, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τούρκο υπουργό ομόλογό του στην Αγκυρα.

Ο Αμίρ Αμπντολαχιάν δήλωσε ότι μία επίσκεψη του προέδρου του Ιράν Ιμπραχίμ Ραϊσί στην Τουρκία πολύ σύντομα βρίσκεται στην ατζέντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας