Το ρωσικό πυροβολικό «θερίζει»-Διέλυσε αποθήκη πυρομαχικών και κέντρο UAV των Ουκρανών!

6789

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν μία νέα πυραυλική επίθεση έναντι μίας αποθήκης, στην οποία βρίσκονταν στρατιωτικός εξοπλισμός του ουκρανικού στρατού. Το ρωσικό πλήγμα έλαβε χώρα στην περιοχή του Πριντνιπρόβσκι.

Ισχυρό και Επιτυχημένο Χτύπημα

Λίγο πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία αμυντικής ενημέρωσης Izvestia, στις 16 Αυγούστου, αναγνωριστικές μονάδες της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων Δνείπερος εξαπέλυσαν μία πυραυλική επίθεση ακριβείας έναντι ενός υπόστεγου με εξοπλισμό και πυρομαχικά ένοπλων σχηματισμών της Ουκρανίας. 

Σύμφωνα με την πηγή της ρωσικής σελίδας, η στρατιωτική αποθήκη βρίσκονταν στα περίχωρα του χωριού Πριντνιπρόβσκι.

Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε, μπορείτε να δείτε πως αφότου χτυπήθηκε το υπόστεγο από τα ρωσικά πυρά, συνέβη μία ισχυρότατη έκρηξη που δημιούργησε ένα σύννεφο καπνού. Ως αποτέλεσμα, ο στόχος των Ρώσων επιβεβαιώθηκε πως καταστράφηκε με επιτυχία. Η αποστολή της Μόσχας ολοκληρώθηκε.

Στις 17 Αυγούστου, αναφέρθηκε πως το προσωπικό μίας πυροβολικής συστοιχίας της ρωσικής ομάδας δυνάμεων Zapad εξουδετέρωσε τεθωρακισμένα οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό, όπως και αποθήκες πυρομαχικών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ. Αφού εντοπίστηκαν οι αποθήκες του ουκρανικού στρατού, μία ρωσική συστοιχία D-30 προσάρμοσε τις βολές της και εκτόξευσε άμεσα πυρά για να καταστρέψει την υποδομή. Το δεύτερο βλήμα της ήταν αυτό που διέλυσε την αποθήκη πυρομαχικών.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο στρατιωτικός ανταποκριτής ανέφερε πως η ρωσική ομάδα Vostok κατέστρεψε ένα ουκρανικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα τύπου Strela-10 σοβιετικής εποχής στην Αντονόβκα και μία αποθήκη πυρομαχικών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην πόλη Κονστανινόβκα του Ντονιέτσκ. Επιπλέον, η ρωσική ομάδα δυνάμεων Vostok και η ρωσική αεροπορία έπληξαν σημεία συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού των Ουκρανών στρατιωτών στις περιοχές Βελίκαγια Νοβοσέλκα και κοντά στους οικισμούς Σταραμαγιόρσκοε και Ουροζαΐνοε.

Ρωσικό Πυροβολικό Διέλυσε Ουκρανικό Οχυρό

Σε άλλη δημοσίευση της Izvestia αναφέρεται πως το πυροβολικό της ρωσικής 9ης Μεμονωμένης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Τυφεκιοφόρων κατέστρεψε ένα οχυρό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση της Αβντίιβκα. Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής της υπηρεσίας στις 18 Αυγούστου, το κτήριο αυτό χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο ελέγχου και συντονισμού ουκρανικών επιθέσεων με drones.

Στο σχετικό βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα τι απέμεινε από το ουκρανικό κτήριο μετά τα ρωσικά πυρά. Με το ακριβές πλήγμα του ρωσικού πυροβόλου, η μισή οροφή κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν και πολλοί όροφοι της υποδομής. 

Τέλος, η υπηρεσία σημειώνει πως το καμουφλαρισμένο αυτό κτήριο κατέστρεψε ένα ρωσικό πυροβόλο τύπου D-20, σημειώνοντας μία επιτυχία για την ρωσική ομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας