Το ρώσικο πυροβολικό σφυροκοπά ουκρανικές θέσεις στο Ντονμπάς

1169

Ρωσικό Smerch διέλυσε με ρουκέτες διασποράς ουκρανικό S-300

Την ώρα που οι Ουκρανοί συνεχίζουν να δέχονται κομβόι με δυτικά όπλα (πιο πρόσφατο απόκτημά τους το αμερικανικό τεθωρακισμένο M777), τα προηγούμενα δύο 24ωρα παρατηρήθηκε κλιμάκωση των μαχών σε περιοχές-κλειδιά του Ντονμπάς.

Οι σφοδρότερες συγκρούσεις λαμβάνουν χωρα στη Ποπάσνα.

Τι αναφέρει αναλυτικά το ρωσικό ΥΠΑΜ:

«Καταστράφηκε με βολές ρουκετών και αυτοκινούμενου πυροβολικού το κέντρο Διοίκησης της 24ης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ποπάσνα ( ή Ποπάσναγια) με αποτέλεσμα τον θάνατο 790 στρατιωτών της Ουκρανίας, καθώς και παραστρατιωτικών οργανώσεων».

Και πράγματι, η ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς συνεχίζεται με αργούς μεν αλλά σταθερούς ρυθμούς.

Ρωσικός στρατός και δυνάμεις των ρωσόφωνων αυτονομιστών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ εκκαθαρίζουν πόρτα-πόρτα τις πόλεις και τα χωριά του Ντονμπάς.

Τι παραδέχονται οι Ουκρανοί:

«Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή Popasnaya το τελευταίο 48ωρο. Ο ρωσικός Στρατός σφυροκοπεί τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές με ότι έχει: πυροβολικό, MLRS, Αεροπορία. Το ρωσικό πυροβολικό και η Αεροπορία βομβαρδίζει ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου από Temirovka μέχρι Huliapole. Κοντά στο Sivierodonetsk η Ρωσία κατέλαβε τη Voevodovka, ανοίγοντας τον δρόμο για την στρατηγικής σημασίας πόλη του Severodonetsk στα νότια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας