Το καθεστώς Ράμα εξευτελίζει την Ελλάδα-Καθαίρεσε τον Φ.Μπελέρη από Δήμαρχο Χειμάρρας!

745

Η Αλβανία τελειώνει την ιστορική Ελληνική μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο .

Εγείρει δικαιώματα και αποζημιώσεις για τους Τσάμηδες .

Αθέτησε με εντολή της Τουρκίας την δίκαιη συμφωνία υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας . 

Η Ελλάδα ανοχύρωτη χώρα , πεδίο προσβολών , αθέμιτων απαιτήσεων και επεκτατικών διεκδικήσεων απ’ όλες τις πλευρές .

Καιρός να τελειώνουμε με τις κυβερνήσεις μειοδοσίας και τα αναξιόπιστα ”ψευτοπατριωτικά” κόμματα που δημαγωγούν , ενώ δεν αποτελούν τίποτα άλλο από ”θεραπενίδες” και τσόντες  του ολιγαρχικού ευρω-νατοϊκού συστήματος , το οποίο  καταληστεύει, φτωχοποιεί και ακρωτηριάζει τη χώρα 

   Ν.Ζ.

To καθεστώς Ε.Ράμα καθαίρεσε τον Φρέντι Μπελέρη από δήμαρχο Χειμάρρας.

Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Αλβανίας (όλοι ξέρουν πως λαμβάνονται αποφάσεις αυτές στην γειτονική χώρα).

Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται να προκηρυχθούν νέες εκλογές.

H καθαίρεση έγινε με πρόφαση την οριστικοποίηση της καταδίκης του Μπελέρη, την προηγούμενη Παρασκευή, με δύο χρόνια φυλάκιση από το Εφετείο του Δικαστηρίου Κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος, για εκλογική διαφθορά.

Δικαιούται εντός μίας βδομάδας να εφεσιβάλλει την απόφαση στο Εκλογοδικείο.

Σε περίπτωση που όμως παραμείνει σε ισχύ και εκεί, τότε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ενημερώνει σε δύο μέρες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που θα ορίσει την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών στο Δήμο Χιμάρας, οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν εντός 40 ημερών.

Ο Φρέντι Μπελέρης είχε εκλεγεί στις 14 Μαΐου του 2023, επικεφαλής του δήμου Χειμάρρας αλλά δύο μέρες πριν το αποτέλεσμα συνελήφθη για δήθεν εξαγορά ψήφων. 

Κατόπιν, ο Μπελέρης προχώρησε σε δηλώσεις για το συμβάν:

«Το παζλ μεθοδεύσεων -που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε από την αρχή έως το τέλος ο κ. Ράμα- συμπληρώθηκε. Το σχέδιο του ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η πραξικοπηματική σύλληψη μου, μια δίκη-παρωδία, με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστή που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρο του Εφετείου.

Χρειάστηκε η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας για ολόκληρους μήνες, χρειαστηκε επισης η παραβίαση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, η καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικής αρχής με την «κατάληψη» που ακολούθησε στον Δήμο Χειμάρρας.

Στο Δήμο, όπου νίκησε η Δημοκρατία και στη συνέχεια -δυστυχώς- εκμαυλίστηκε στον ύψιστο βαθμό.

Αποκορύφωμα είναι ότι μου δόθηκε διοικητική άδεια να παρευρεθώ στην ανακοίνωση της απόφασης καθαίρεσης μου, ενώ δεν μου δόθηκε αντίστοιχη άδεια για να ορκιστώ Δήμαρχος, δημιουργώντας επικίνδυνο δεδικασμένο για τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ωστόσο, ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί. Το οφείλουμε στους Χειμαρριώτες, το οφείλουμε στους Έλληνες, το οφείλουμε όμως και στους Ευρωπαίους πολίτες. Σε όσους, δηλαδή, δεν δέχτηκαν ποτέ εκπτώσεις στο κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία.»

1 σχόλιο

  1. “Σε όσους, δηλαδή, δεν δέχτηκαν ποτέ εκπτώσεις στο κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία.»
    Κε. Μπελερη. Εδώ υπερβάλετε. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ζούμε, εκπτώσεις γίνονται σε καθημερινή βάση. Παντού και για τα πάντα. Σε θεωρητικό επίπεδο βέβαια έχετε δίκιο. Καλή συνέχεια. Θα τον ξαναπάρετε τον Δήμο. Αυτή την φορά να μπει επικεφαλής το ν. 2 των προηγούμενων εκλογών. Για να υπάρχει μια συνέχεια και πολιτική δικαιοσύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας