Το Ισραήλ θα πλήξει το δυτικό Ιράν με πυραύλους Jericho-II-Δεν αναχαιτίζονται!

6386

Η νέα επίθεση του Ισραήλ μπορεί να τινάξει τη Μ.Ανατολή στον αέρα!

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι η απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν με πάνω από 400 πυραύλους και drones θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή και θα αυξήσει περαιτέρω τις πιθανότητες εμπλοκής των ΗΠΑ στην πολεμική αντιπαράθεση αναφέρει η αμερικανική συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα γεωπολιτικής, ενέργεια, τεχνολογίας και οικονομίας, Greenmantle, η οποία σημειωτέον είχε με ακρίβεια, περιγράψει τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση και την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.
Η ανάλυση της Greenmantle αναφέρεται σε όλα τα πιθανά σενάρια της απάντησης του Ισραήλ, εκτιμώντας πως όποιο από αυτά αν επιλεγεί από την κυβέρνηση Netanyahu, θα προκαλέσει μια νέα αντίδραση από το Ιράν.

Άμεσο χτύπημα

Σύμφωνα με λοιπόν με τους αναλυτές της Greenmantle, το Ισραήλ πρόκειται να χτυπήσει απευθείας το Ιράν.
«Αν και το Ισραήλ θα μπορούσε να επιφέρει αεροπορικά πλήγματα στο δυτικό Ιράν, η επιχείρηση αυτή θα συνοδευόταν από σημαντικές προκλήσεις στα logistics και από υψηλό ρίσκο, δεδομένου ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ιράν έχει ενισχυθεί στο Ιράκ και στη Συρία τα τελευταία πέντε χρόνια» αναφέρει η ανάλυση της Greenmantle.

Στόχος το δυτικό Ιράν

«Εάν πράγματι το Ισραήλ επιτεθεί στο Ιράν, τότε θα χρησιμοποιήσει βαλλιστικούς πυραύλους για να χτυπήσουν στόχους στο δυτικό Ιράν, με απώτερο στόχο όπως έγινε με το Ισραήλ, να προκαλέσει καταστροφές χωρίς να επιφέρει απώλειες στον πληθυσμό.
Το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού Ιράν είναι εντός της εμβέλειας των βαλλιστικών πυραύλων Jericho II, ενώ όλο το Ιράν είναι εντός του βεληνεκούς των πιο προηγμένων βαλλιστικών πυραύλων, των Jericho III» υποστηρίζει η Greenmantle.

Δεν αναχαιτίζονται οι Jericho

Σύμφωνα με την Greenmantle, η αντιαεροπορική άμυνα του Ιράν μέσω των συστημάτων Bushehr και Esfahan, δεν είναι σε θέση – πιθανότατα – να καταρρίψει ή να αναχαιτίσει τους ισραηλινούς Jericho, οι οποίοι «τρέχουν» με ταχύτητα 6 MACH.
Μάλιστα επισημαίνεται πως τα αντιαεροπορικά συστήματα των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου στρατιωτικού σώματος του Ιράν έχει τεθεί στο μέγιστο δυνατό επίπεδο συναγερμού.

Που θα χτυπήσουν οι Ισραηλινοί

Βάσει της ανάλυσης, οι Ισραηλινοί πρόκειται να πλήξουν τα σιλό πυραύλων του Ιράν στις περιοχές Kermanshah, Khorramabad και Tabriz, από όπου και οι Ιρανοί εκτόξευσαν το μεγαλύτερο μέρος των πυραύλων και των drones τους κατά του ισραηλινού εδάφους.
Όπως αναφέρεται, πολλές από αυτές τις υποδομές είναι ιδιαίτερα προστατευμένες, όπως για παράδειγμα η κύρια συστοιχία του Ιράν στο Kermanshah είναι κατασκευασμένη μέσα σε ένα σκαμμένο βουνό, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει πως θα μπορούσε να αποφύγει μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές.

Εναλλακτική, μαζικά αεροπορικά πλήγματα στη Συρία

Ωστόσο, επισημαίνει ότι μια εναλλακτική στο παραπάνω σενάριο, ή ενδεχομένως και ένα επιπρόσθετο κύμα επιθέσεων, θα μπορούσε να είναι ένα μαζικό κύμα αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία, αντίστοιχο με αυτό που έγινε κατά την Επιχείρηση «House of Cards» που έγινε τον Μάιο του 2018, όταν το Ισραήλ εξουδετέρωσε περισσότερους από 50 μαχητές προσκείμενους στο Ιράν και κατέστρεψε όπλα, αποθήκες και άλλες υποδομές και εγκαταστάσεις των Ιρανών.
Επιπλέον, αναφέρεται πως ένα χτύπημα στη Συρία, θα συνιστούσε μια «αναλογική» απάντηση, καθώς θα έστελνε το μήνυμα πως το Ισραήλ διατηρεί τον έλεγχο των κινήσεων κατά των Φρουρών της Επανάστασης που εδράζονται στη Συρία.

Κύμα κυβερνο-επιθέσεων

Μια άλλη εναλλακτική όσον αφορά την ισραηλινή απάντηση, θα μπορούσε να είναι ένα κύμα κυβερνο-επιθέσεων σε πυρηνικές, πετρελαϊκές και cyber υποδομές και εγκαταστάσεις σε συνδυασμό με δολοφονίες συγκεκριμένων Ιρανών αξιωματούχων εντός του ιρανικού εδάφους.
Ανάμεσα σε αυτούς αναφέρεται πως είναι πρώτος στη λίστα του Ισραήλ, ο στρατηγός Ali Hajizadeh, διοικητής των αεροδιαστημικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος φέρεται πως ήταν ο αρχιτέκτονας της επίθεσης της 13ης Απριλίου.

Απάντηση Ιράν, εμπλοκή ΗΠΑ (;)

Σύμφωνα με την Greenmantle, εάν το Ισραήλ προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση από αυτές που αναφέρθηκαν κατά του ιρανικού εδάφους, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απάντηση του Ιράν, γεγονός που αυξάνει και τις πιθανότητες εμπλοκής των ΗΠΑ σε αυτήν την πολεμική σύγκρουση.
Ήδη το Ιράν προειδοποιεί με μια άμεση και οδυνηρή για το Ισραήλ αντεπίθεση, σε περίπτωση που το Ισραήλ κάνει την παραμικρή ενέργεια.
«Η επιχείρηση για την τιμωρία του επιτιθέμενου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.
Τώρα δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ακόμη και η παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα συναντήσει σίγουρα μια τρομερή, μεγάλης κλίμακας και οδυνηρή απάντηση» υποστήριξε ο Ιρανός πρόεδρος, Ebrahim Raisi.

1 σχόλιο

  1. Μακρόν. Αποτελέσματα ιατρικών εξετάσεων…ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΣχιζοΦΡΕΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΌΠΡΟΣΩΠΕΊΑ .
    ΑΠΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΘΕΛΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΥΣ ΟΡΘΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΑΛΦΑΔΙΑΣΜΕΝΟΥΣΣΣΣΣ!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας