Το αποτέλεσμα της καταστροφής των δασών της Δ.Αττικής –Αγριογούρουνα ψάχνουν για φαγητό στο… Χαϊδάρι!

736

Ένα αγριογούρουνο έκανε βόλτες κοντά στα σπίτια και δεν θα ήταν τόσο παράξενο αν η περιοχή δεν ήταν μέσα στον αστικό ιστό του… Χαϊδαρίου!

 Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, το γεγονός δεν… εντυπωσίασε τις γάτες της γειτονιάς, οι οποίες κυκλοφορούν ατάραχες κοντά του, ίσως γιατί έχουν ξαναδεί αγριογούρουνα.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κατόρθωμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν μπόρεσε να προστατέψει τα δάση της Δυτικής Αττικής τα οποία έχουν καεί ολοσχερώς φέτος το καλοκαίρι και όλες τις προηγούμενες χρονιές.

Δεν πρόκειται λοιπόν για ένα χαριτωμένο αγριογούρουνο που του ήρθε να κάνει «βόλτα» στην πρωτεύουσα (τουλάχιστον στην μητροπολιτική περιοχή της).

Πρόκειται για ένα άγριο ζώο το οποίο δεν έχει επιλογές τροφής αφού ο φυσικός του χώρος έχει καταστραφεί και ήρθε στις πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές μήπως μπορέσει και βρει φαγητό.

Οι καταστροφές που προξενούν οι πυρκαγιές δεν είναι μόνο ως προς τις περιουσίες των ανθρώπων, καταστρέφεται ένα ολόκληρο οικοσύστημα και όποιο έμβιο ον ζει μέσα σε αυτό θα πρέπει να επιδιώξει την επιβίωση του με άλλους τρόπους.

ΠΗΓΗ pronews-ΧΑΙΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας