Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών για Ουκρανία-Ο Κυρ. Μητσοτάκης πιστό ”σκυλί” του Ζελένσκι στο αντι-Τραμπικό μέτωπο

72

Ο Κυρ. Μητσοτάκης παρεμβαίνει στη Σύνοδο ηγετών της Ευρώπης για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις εξελίξεις για ενδεχόμενη ειρήνη χωρίς να έχει πάρει την παραμικρή πρωτοβουλία για διαβούλευση τουλάχιστον με τα άλλα κόμματα , τα οποία όμως σιωπούν και δεν διεκδικούν να έχουν λόγο και άποψη , προφανώς γιατί ”συμφωνούν ” μέσες άκρες  με την δήθεν ”ευρωπαϊκή” γραμμή του πολέμου! 

Κ.Μ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη ηγετών με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι  που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Γαλλίας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι ηγέτες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ  με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν.

Ακόμη, αντάλλαξαν απόψεις ενόψει της αυριανής συνάντησης του Β.Ζελένσκι με τον Ντ.Τραμπ  στον Λευκό Οίκο, στην οποία θα συμμετάσχουν και Ευρωπαίοι ηγέτες.

Η Ελλάδα μένει σταθερή στις πάγιες θέσεις της για την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας και τη σημασία των εγγυήσεων ασφαλείας και της αμερικανικής συμμετοχής σε αυτές. Σχετικά με ζητήματα κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας, μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας