Θα γίνει χειρότερο – Η Ρωσία μειώνει διπλωματικές σχέσεις με ΗΠΑ

3525

Βρετανία: Πόλεμος για χρόνια – Ουκρανία: Τα νεκροταφεία γέμισαν

Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται για την τελική μάχη Αύγουστο με Σεπτέμβριο 2024… και οι ρώσοι προβλέπουν ότι τότε θα εισβάλει ο στρατός του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για να ανακόψει την μεγάλη προέλαση των Ρώσων.

Η κατάσταση ακόμη δεν έχει φθάσει στην χειρότερη της φάση στο Ουκρανικό…
Είναι δεδομένο ότι θα έρθουν στιγμές που τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα…
Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται για την τελική μάχη Αύγουστο με Σεπτέμβριο 2024… και οι ρώσοι προβλέπουν ότι τότε θα εισβάλει ο στρατός του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για να ανακόψει την μεγάλη προέλαση των Ρώσων.
Η Δύση σε υστερία, δεν μπορεί να δεχθεί ότι η Ρωσία κέρδισε και θα κάνει ότι είναι δυνατό για να αποτρέψει αυτό το ορατό σενάριο.
Εν τω μεταξύ η Ρωσία προειδοποιεί ότι θα μειώσει τους ρώσους διπλωμάτες στις ΗΠΑ, ενώ η Βρετανία βλέπει ότι η Ρωσία έχει την στρατιωτική πρωτοβουλία οπότε μπορεί να κρατήσει τον πόλεμο για χρόνια…
Εν τω μεταξύ οι

Ουκρανοί δεν θέλουν να πολεμήσουν ενώ πολιτικοί της Ουκρανίας αποκαλύπτουν τα νεκροταφεία έχουν γεμίσει, δεν ξέρουν που να θάψουν τους νεκρούς τους…

Να σημειωθεί ότι καθημερινά Ρώσοι και Ουκρανοί ανταλλάσουν χτυπήματα στα μετόπισθεν…
Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικό διυλιστήριο και οι ρώσοι χτυπούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Lviv, Kharkiv και Οδησσό.

Sergey Ryabkov (Υφυπουργός Εξωτερικών Ρωσίας): Θα μειώσουμε τους διπλωμάτες στις ΗΠΑ – Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει σε Σύνοδο για την Ουκρανία

Η Ρωσία δεν βλέπει νόημα να συμμετάσχει στη δεύτερη διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία και στις «επακόλουθες συγκεντρώσεις a la Burgenstock» υπό τις παρούσες συνθήκες της αντιρωσικής φρενίτιδας της Δύσης, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov.
Όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία θα συμμετάσχει σε νέες Συνόδους Κορυφής για την Ουκρανία στην Ελβετία εάν λάβει την κατάλληλη πρόσκληση, ο αναπληρωτής υπουργός υπενθύμισε τη θέση του Ρώσου ηγέτη.
«Δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα από αυτή την άποψη.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Putin μίλησε πολύ συγκεκριμένα και ξεκάθαρα για τις παραμέτρους της διευθέτησης που είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε και κατά τις οποίες είναι δυνατή η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που διεκόπησαν το 2022», είπε ο Sergey Ryabkov.
«Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε ακούσει τίποτα άλλο εκτός από την άρνηση αυτών των προτάσεων.
Φυσικά, στις συνθήκες αυτού του ολοκληρωτικού αρνητισμού και αντιρωσικής φρενίτιδας, για τι είδους συμμετοχή μπορούμε να μιλήσουμε σε οποιεσδήποτε επόμενες συγκεντρώσεις a la Burgenstock;» πρόσθεσε ο Sergey Ryabkov.
Ο διπλωμάτης τόνισε ότι όλες οι προτάσεις του Putin παρουσιάζονται «στα χαρτιά».
«Μπορούν στη Δύση να στραφούν σε αυτές τις θέσεις ανά πάσα στιγμή.
Ο Πρόεδρος είπε περιεκτικά τι πρέπει να γίνει και πώς.
Ο οδικός χάρτης είναι στο τραπέζι, ας διαβάσουν αυτές τις προτάσεις, ας καταλάβουν τη λογική τους και μετά ας αντιδράσουν.
Μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει συμβεί.

Η Ρωσία θα μειώσει τους διπλωματικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ

Η Ρωσία δεν αποκλείει ότι το επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων με την Ουάσιγκτον μπορεί να μειωθεί ως απάντηση στην κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov.
«Η αντίδραση στις ενέργειες των ΗΠΑ μπορεί να περιλαμβάνει αντίποινα εναντίον ορισμένων δυτικών περιουσιακών στοιχείων που έχουμε, μπορεί να περιλαμβάνει ασύμμετρες κινήσεις άλλου είδους και μείωση του επιπέδου των διπλωματικών σχέσεων είναι επίσης στο οπλοστάσιο των μέσων.
Ανάλογα με την ένταση του δηλητηρίου στις ενέργειές τους, θα βαθμονομήσουμε τα μέτρα ανταπόκρισής μας», είπε ο Sergey Ryabkov.
Τόνισε ότι «ανάλογα με τον βαθμό πρόκλησης που συνεχίζουν να θέτουν οι ΗΠΑ», η Ρωσική Ομοσπονδία θα αποφασίσει πώς θα απαντήσει σε αυτό.
Δεν αποκλείω καμία επιλογή, αλλά δεν προβλέπω επιλογές.
Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά αποτελούν αντικείμενο ξεχωριστής πολιτικής απόφασης και αυτή η απόφαση θα ληφθεί στο κατάλληλο πολύ υψηλό επίπεδο στη Ρωσία.

Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Κίνα δεν μπορεί πλέον να συνεργάζεται με τη Ρωσία και την Ευρώπη ταυτόχρονα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg έχει σκληρύνει σημαντικά τη ρητορική του τις τελευταίες εβδομάδες στις δημόσιες ομιλίες του, μιλώντας για τη συνεργασία της Κίνας με τη Ρωσία, από τη μια και με τη Δύση, από την άλλη.
Σε νέα συνέντευξη Τύπου κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Jens Stoltenberg, συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».
«Όλο και περισσότεροι σύμμαχοι συνειδητοποιούν ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί με την Κίνα να προσπαθεί να διατηρήσει κανονικές σχέσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει τη Ρωσία».
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της πολεμικής συμμαχίας, είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για πιθανές οικονομικές συνέπειες για την Κίνα, «αλλά αυτό το θέμα πρέπει να τεθεί».
Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi δήλωσε προηγουμένως ότι η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ρωσίας δεν υπόκειται σε «εξωτερικές παρεμβάσεις» και δεν στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών.

Jake Sullivan (Λευκός Οίκος): Στο έδαφος της Ουκρανίας τα F-16

Τα μαχητικά F-16 που θα μεταφερθούν από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία θα αναπτυχθούν στο ουκρανικό έδαφος διαμηνύει ο Jake Sullivan, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.
«Το σχέδιο είναι να τοποθετηθούν τα F-16 στην Ουκρανία.
Η διμερής συμφωνία ασφαλείας που υπέγραψαν ο πρόεδρος Biden και ο πρόεδρος Zelensky τονίζει αυτό το σημείο: θέλουμε να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αποκτήσει αυτές τις δυνατότητες.
Τέτοιες δυνατότητες θα πρέπει να τοποθετηθούν στην Ουκρανία», υπογράμμισε μιλώντας στο δίκτυο του PBS ο Sullivan.
Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη σεναριολογία για την ανάπτυξη των μαχητικών αεροσκαφών F-16 σε νατοϊκό έδαφος εκτός της Ουκρανίας προκειμένου να μην γίνουν εύκολος στόχος της Ρωσίας.
Ωστόσο, η Ρωσία έχει προειδοποιήσει πως από τη στιγμή που τα F-16 θα πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά ρωσικών στρατευμάτων ή δυνάμεων, θα είναι νόμιμος στόχος ανεξάρτητα από το αεροδρόμιο από το οποίο απογειώνονται, διαμηνύοντας πως στόχος θα είναι και τα ίδια τα αεροδρόμια ανεξάρτητα από το εάν ανήκουν σε κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ.

Scott Ritter (πρώην CIA): Ουκρανοί η Δύση σας εξαπατά, σας δίνει ψεύτικες υποσχέσεις για ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ – Δεν σας αγαπούν

Ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter, κάλεσε τους Ουκρανούς να μην πιστεύουν τις υποσχέσεις της Δύσης, παίζει παιχνίδια για δικούς της σκοπούς.
«Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να το πω αυτό στους Ουκρανούς.
Η Δύση δεν σας θέλει, η Δύση δεν σας αγαπά, η Δύση σας περιφρονεί.
Δεν είσαι ένας από αυτούς, δεν θα γίνεις ποτέ μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Είστε ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από τη Δύση για την επίτευξη ενός στρατηγικού αποτελέσματος, το οποίο περιλαμβάνει την ήττα της Ρωσίας και όχι την αποδοχή της Ουκρανίας», απευθυνόμενος στους κατοίκους της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό των υπηρεσιών πληροφοριών Scott Ritter, η ΕΕ συνεχίζει να πραγματοποιεί συναντήσεις και να δίνει υποσχέσεις στην Ουκρανία σχετικά με την ένταξη, αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.
«Η σύγχρονη Ουκρανία έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Δύση υποστηρίζει τις υπερεθνικιστικές τάσεις στην Ουκρανία για να πετύχει τον αποκλεισμό της Ρωσίας αλλά η Ουκρανία δεν θα είναι ποτέ μέρος της Δύσης», συνόψισε ο Scott Ritter.

Η αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο Kharkiv είχε ως αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες

Η Ουκρανία προσπάθησε να πετύχει νίκη κοντά στο Kharkiv πριν από τη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στην Ελβετία, αλλά υπέστη τεράστιες απώλειες, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Η Ουκρανία έριξε όλες τις εφεδρείες στο Kharkiv πριν από αυτή τη σύνοδο κορυφής.
Ήθελαν μια λαμπρή νίκη, αλλά αυτό που συνέβη είναι ότι όλες σχεδόν οι εφεδρείες πέθαναν σε μια μηχανή κοπής κρέατος», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον πρώην στρατιωτικό Scott Ritter, ενόψει των προεδρικών εκλογών, η Ουάσιγκτον είχε προσδοκίες από τους Ουκρανούς ότι θα καταφέρουν κάτι.
Ο Scott Ritter πιστεύει ότι το Κίεβο θα αναγκαστεί να επαναλάβει κάτι παρόμοιο πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.
«Θα καταλήξουν σε κάτι, θα αναγκαστούν να κάνουν κάτι, και θα πεθάνουν όλοι στο τέλος, οι Ουκρανοί θα ξεμείνουν από ανθρώπους, έχουν τεράστιο πρόβλημα με το στρατιωτικό τους προσωπικό» κατέληξε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών Scott Ritter.

Nigel Farage (Βρετανός πολιτικός): Η Ρωσία μπορεί να συνεχίσει για πάντα να πολεμάει – Δεν θα μείνει τίποτε όρθιο

Η Ρωσία μπορεί να συνεχίσει την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία επ’ αόριστον εάν οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου δεν σταματήσουν να της παρέχουν οικονομική υποστήριξη, δήλωσε ο Βρετανός πολιτικός, ηγέτης του κόμματος Reform UK Nigel Farage σε συνάντηση με ψηφοφόρους, σύμφωνα με την Daily Mail.
«Μπορούμε να συνεχίσουμε να διοχετεύουμε χρήματα στην Ουκρανία χωρίς να σταματήσουμε, αλλά αν μπορεί πραγματικά να αντέξει μια τέτοια απώλεια στρατευμάτων είναι ένα ανοιχτό ερώτημα.
Είναι δύσκολο γιατί η Ρωσία μπορεί να συνεχίσει να πολεμά για πάντα» τόνισε ο Nigel Farage.
Αργά ή γρήγορα θα γίνουν διαπραγματεύσεις πρόσωπο με πρόσωπο μεταξύ των δύο κρατών, είναι σίγουρος ο Nigel Farage.
Δεν απέκλεισε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν ο Trump κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.
Σε αυτή την περίπτωση, η Ουκρανία θα πρέπει να πάρει μια δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψει τα χαμένα εδάφη, παραδέχτηκε ο Nigel Farage.
«Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να τους μεταφέρουμε χρήματα, αλλά νομίζω ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να καταλάβουν ότι κάποια στιγμή όλες οι συγκρούσεις καταλήγουν είτε σε διαπραγματεύσεις είτε σε καταστροφή, και φαίνεται ότι αυτή η καταστροφή θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολλά, πολλά χρόνια – και με τρομακτικό κόστος ζωής», κατέληξε ο Farage.

Ian Proud (Βρετανός διπλωμάτης): Η Ουκρανία θα πρέπει να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις

Η Ουκρανία θα πρέπει να κάνει δύσκολες εδαφικές παραχωρήσεις για να τερματιστεί η σύγκρουση, δήλωσε ο Ian Proud πρώην διπλωμάτης της βρετανικής πρεσβείας στη Μόσχα.
«Δεδομένης της σημερινής πραγματικότητας στο πεδίο της μάχης και του 20% του εδάφους που έχει χαθεί, η Ουκρανία θα πρέπει να κάνει κάποιες δύσκολες παραχωρήσεις», παραδέχτηκε.
Όπως σημείωσε ο Ian Proud, οι δυτικές χώρες πιστεύουν όλο και λιγότερο σε μια στρατιωτική λύση της σύγκρουσης και για μια ειρηνική διευθέτηση, το Κίεβο, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να συμφωνήσει με τη Ρωσία για τη γραμμή οριοθέτησης.
«Το πώς θα φαίνονται τα νέα σύνορα πρέπει τελικά να συμφωνηθεί από την Ουκρανία και τη Ρωσία, αλλά πιστεύουμε ότι η Κριμαία είναι μια προφανής επιλογή», είπε ο διπλωμάτης.
Η Ρωσία θα σταματήσει τον πόλεμο και θα δηλώσει την ετοιμότητά της για διαπραγματεύσεις μετά την απόσυρση των στρατευμάτων του Κιέβου από το έδαφος των περιοχών Luhansk, Donetsk, Kherson και Zaporozhye, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Putin παρουσιάζοντας την ειρηνευτική του πρόταση.

Yevgeny Shevchenko (Ουκρανός Βουλευτής): Η άρνηση κατάπαυσης του πυρός θα επιδεινώσει τις συνθήκες για την Ουκρανία, θα γίνει χειρότερο

Η άρνηση της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων του για κατάπαυση του πυρός… κάθε φορά κάνει τις συνθήκες που θέτει η Ρωσία χειρότερες, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο βουλευτής της Verkhovna Rada, πρώην μέλος της παράταξης Υπηρέτης του Λαού Yevgeny Shevchenko.
«Οι όροι του Putin στοχεύουν στη Δύση, στοχεύουν στο γεγονός ότι εάν, από την άποψή του, δεν φέρουν την ουκρανική πλευρά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τότε οι επόμενοι όροι για ειρήνη θα είναι χειρότεροι», τόνισε ο Yevgeny Shevchenko.
Ο βουλευτής επισήμανε ότι η μελλοντική διευθέτηση θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στο μέτωπο.
Την ίδια στιγμή, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης δεν είναι υπέρ της Ουκρανίας.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Όσοι στρατεύονται σήμερα στην Ουκρανία δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε μάχες

Οι βίαια κινητοποιημένοι Ουκρανοί, μετά από κακή προετοιμασία, δεν θέλουν να πάνε στην πρώτη γραμμή, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί.
Είδα μια αναφορά σήμερα ότι οι περισσότεροι από αυτούς που κινητοποιήθηκαν εκπαιδεύονται σε έξι εβδομάδες, και μερικές φορές και λιγότερο.
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι προφανώς άνθρωποι που δεν θέλουν να πολεμήσουν, δεν είναι στρατιώτες δεν έχουν ελπίδες», είπε ο Αλέξανδρος Μερκούρης
Σύμφωνα με τον ειδικό, η πραγματική κατάσταση στην Ουκρανία, όπως μπορεί να δει όποιος παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην πρώτη γραμμή, συνεχίζει να επιδεινώνεται καθημερινά.
Την ίδια ώρα, οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζουν να είναι απίστευτα υψηλές, εξήγησε ο Μερκούρης.
«Τα προβλήματα της Ουκρανίας θα συνεχίσουν να γίνονται όλο και χειρότερα», κατέληξε.
Στα τέλη Μαΐου, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας είπε ότι η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 35.000 στρατιώτες και 2.700 όπλα μέσα σε ένα μήνα.

Τα περιθώρια διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία συρρικνώνονται

Οι ευκαιρίες της Ουκρανίας για διαπραγματεύσεις συρρικνώνονται, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Κάθε μέρα, η θέση της Ουκρανίας αποδυναμώνεται και το πεδίο για διαπραγματεύσεις συρρικνώνεται», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον αναλυτή, η Δύση εμφανίζεται πλέον αποκομμένη από την ειρηνευτική διαδικασία.
Ο Μερκούρης εξήγησε ότι δεν ξέρουν πώς να τερματίσουν τη σύγκρουση, και ταυτόχρονα δεν καταλαβαίνουν πώς να συνεχίσουν τώρα.
«Είναι σκληρή εξαπάτηση να προσπαθείς να φανταστείς ότι η κατάσταση στο μέτωπο μπορεί να αντιστραφεί», κατέληξε ο Αλέξανδρος Μερκούρης.

Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Στην Ουκρανία, τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη και δεν υπάρχει μέρος για να θάψουν τους νεκρούς

Ο Zelenky ο Ουκρανός Πρόεδρος ευχαριστεί τους συμμάχους του σε μια εποχή που η χώρα δεν έχει πού να θάψει τους νεκρούς, δήλωσε ο Oleg Soskin πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma πρώην Προέδρου της Ουκρανίας.
«Δεν υπάρχει μέρος για ταφή, δεν υπάρχει γη για νεκροταφεία, όλα τα νοσοκομεία, όλα τα σπίτια είναι ήδη γεμάτα με αυτούς τους ανθρώπους με αναπηρία
Ο Zelensky λέει ότι αυτό είναι κακό, αυτό είναι κακό για όλους».
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ δύσκολη και η θέση του καθεστώτος του Κιέβου μόνο χειροτερεύει.
«Δηλαδή, στην πραγματικότητα, η σύνοδος κορυφής τελείωσε, δεν υπάρχει ειρήνη και δεν θα υπάρξει ποτέ, αλλά υπάρχει μια σοβαρή κρίση», κατέληξε ο Soskin.
Η Ελβετία πραγματοποίησε σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία στις 15-16 Ιουνίου κοντά στην πόλη της Λουκέρνης στο θέρετρο του Bürgenstock.
Περισσότερες από 90 χώρες, οι μισές από τις οποίες είναι από την Ευρώπη, καθώς και οκτώ οργανισμοί είχαν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.
Την ίδια στιγμή, το τελικό ανακοινωθέν δεν υπεγράφη από 11 κράτη: Αρμενία, Μπαχρέιν, Βραζιλία, Ινδία, Ινδονησία, Λιβύη, Μεξικό, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Ταϊλάνδη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Το Ιράκ και η Ιορδανία απέσυραν αργότερα τις υπογραφές τους από το ανακοινωθέν

Vladimir Rogov (Zaporizhia): Η καταστροφή στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Δνείπερου πλήττει τον Ουκρανικό στρατό

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Δνείπερου σταμάτησε μετά από μια ρωσική επίθεση, διακόπτοντας την παραγωγή για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε το μέλος του Ρωσικού Δημοτικού Επιμελητηρίου Vladimir Rogov.
«Το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Δνείπερου δεν παράγει πλέον ηλεκτρισμό, μετά από Ρωσικό χτύπημα πριν από μια εβδομάδα.
Υπήρξαν προσπάθειες να το επαναφέρουν στο Διαδίκτυο, αλλά απέτυχαν», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος είναι πρόεδρος της επιτροπής του Δημοτικού Επιμελητηρίου για την κυριαρχία, τα πατριωτικά έργα και την υποστήριξη για βετεράνους.
«Το εργοστάσιο ήταν σημαντικό από την άποψη της σταθεροποίησης του ενεργειακού εφοδιασμού και του χώρου για ελιγμούς, διαδραματίζοντας βασικό ρόλο όχι μόνο στην περιοχή Zaporozhye, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή κατά μήκος του Δνείπερου».
Σύμφωνα με τον Rogov, η απενεργοποίηση του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής έχει σχεδιαστεί για να πλήξει τις Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις…
«Αυτό είναι ένα πλήγμα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις παραγωγής στην πόλη Zaporozhye, οι οποίες παρήγαγαν επίσης drones.
Υπήρξαν χτυπήματα σε ένα από τα εργαστήρια.
Και η μεταλλουργία, η οποία είναι η κινητήρια δύναμη όσον αφορά την κάλυψη των αναγκών του στρατού της Ουκρανίας».
Ο Vladimir Rogov είπε ότι τα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν με χειρουργική ακρίβεια καθώς «το φράγμα δεν παραβιάστηκε και η σύνδεση μεταξύ των δύο πλευρών του ποταμού διατηρήθηκε».

Οι ρώσοι προελαύνουν βόρεια του Kharkiv στην πόλη Vovchansk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα μέσα στο Vovchansk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών χερσαίων επιθέσεων στην περιοχή στις 18 Ιουνίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 18 Ιουνίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά στο έδαφος του εργοστασίου αδρανών υλικών στο κέντρο του Vovchansk.
Οι μάχες συνεχίστηκαν εντός του Vovchansk στις 18 Ιουνίου, και ένας Ρώσος ισχυρίστηκε ότι η πρώτη γραμμή στο Vovchansk είναι συχνά ασαφής αφού οι ουκρανικές και οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να κρατήσουν θέσεις “λίγα μέτρα” μεταξύ τους.

Εντυπωσιακή ρωσική προέλαση δυτικά της Avdiivka – Αναπτύσσονται 87.000 Ρώσοι στρατιώτες 

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βορειοδυτικά και δυτικά της Avdiivka εν μέσω συνεχιζόμενων χερσαίων επιθέσεων στην περιοχή στις 18 Ιουνίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 18 Ιουνίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βόρεια του Sokil (βορειοδυτικά της Avdiivka) και ένας Ρώσος ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν ακόμη και βορειότερα του οικισμού.
Πρόσθετα γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 17 και 18 Ιουνίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης σε πεδία που πλησίαζαν τα ανατολικά προάστια της Γιασνομπρόντιβκα (δυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοδυτικά του Arkhanhelske (βορειοδυτικά της Avdiivka), εντός του Sokil, δυτικά του Sokil προς το Yevhenivka, βορειοανατολικά του Yevhenivka και βόρεια του Umanske (δυτικά του Avdiivka).
​​Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets εκτίμησε ότι το Russian Center Grouping of Forces έχει περίπου 87.000 άτομα προσωπικό, 365 άρματα μάχης, 864 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, από τα οποία περίπου 68.000-70.000 προσωπικό, 310-320 άρματα μάχης και περίπου 576 οπλικά οχήματα, αναπτύχθηκε στην κατεύθυνση του Pokrovsk

Kharkiv_Battle_Map_Draft_June_18_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_18_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_June_18_2024_1.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_June_18_2024.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας