Θα εμποδίσουν Ρωσία και Κίνα την κλιμάκωση της σύγκρουσης από Ουάσιγκτον;

5796
ουάσιγκτον
Ο Paul Craig Roberts είναι Αμερικάνος πολιτικός και οικονομικός αναλυτής. Έχει συγγράψει πάνω από δέκα βιβλία και αναρίθμητα άρθρα, είχε πλούσια καριέρα τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον τομέα των επιχειρήσεων ενώ έχει διατελέσει και υφυπουργός οικονομικών στην κυβέρνηση των ΗΠΑ επί Ρέηγκαν ενώ μετά τη λήξη της υπουργικής του θητείας υπηρέτησε σα σύμβουλος στα υπουργεία αμύνης και εμπορίου.

Όπως έχω τονίσει, η Ρωσία και η Κίνα βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Η Ρωσία εξαρτάται από το Ιράν για να αποτρέψει τη διοχέτευση τζιχαντιστών της CIA στη Ρωσική Ομοσπονδία και στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας. Η Κίνα έχει ενεργειακή εξάρτηση και ενεργειακές επενδύσεις στο Ιράν και δεν θέλει καινούρια χασούρα όπως αυτή που της επέβαλε η Ουάσιγκτον στη Λιβύη.

Ωστόσο, αυτές οι δύο υπερδυνάμεις δεν έχουν δώσει στην Ουάσιγκτον να καταλάβει ότι το Ιράν είναι εκτός ορίων. Ο πιο βέβαιος τρόπος αποτροπής μιας επικίνδυνης κλιμάκωσης είναι μια άμεση ανακοίνωση από τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν κοινής συμμαχίας ασφάλειας στην οποία μια επίθεση σε έναν είναι επίθεση εναντίον όλων.

Η Ρωσία απαγορεύει στη Συρία να χρησιμοποιήσει ενάντια στην επιθετικότητα των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο συριακό έδαφος τα σύγχρονα συστήματα αεράμυνας που της παρέχει. Θα μπορούσε να προσθέσει βάρος στην παραπάνω ανακοίνωση καταργώντας αμέσως την απαγόρευση αυτή. Αν ο Πούτιν πιστεύει ότι η αυτοσυγκράτησή του εμποδίζει την κλιμάκωση, πλανάται οικτρά. Στην πραγματικότητα είναι η ίδια η αυτοσυγκράτησή του που επιτρέπει την κλιμάκωση.

Στην πραγματικότητα, αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι η επιθετικότητα από την πλευρά της Ουάσιγκτον που σε συνδυασμό με αυτοσυγκράτηση της Ρωσίας οδηγεί σε πυρηνικό πόλεμο.

Οι επιθέσεις της Ουάσιγκτον στην Υεμένη έχουν στόχο να ανοίξουν το δρόμο για τη σύγκρουση με το Ιράν. Οι νεοσυντηρητικοί της Ουάσιγκτον έχουν επιτέλους στα χέρια τους την ευκαιρία να ανανεώσουν τους πολέμους τους εναντίον των αντιπάλων του Ισραήλ.

Εάν η Ρωσία και η Κίνα δεν το κατανοήσουν και δεν ενεργήσουν για να το αποτρέψουν, θα έρθουν χειρότερες προκλήσεις που θα οδηγήσουν στον Αρμαγεδδώνα.

Πηγή: https://www.paulcraigroberts.org

Σημείωση Ισκρα: Η μόνη επιφύλαξή μας προς τις απόψεις του Paul Craig Roberts είναι ότι δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι οι ΗΠΑ θα αποτολμήσουν την άμεση σύγκρουση με το Ιράν. Το απειλούν με επίθεση επί δεκαετίες χωρίς ποτέ να το αποτολμήσουν. Θα το κάνουν τώρα που το Ιράν είναι ισχυρότερο από ποτέ τόσο στρατιωτικά όσο και πολιτικά, που το διεθνές περιβάλλον είναι όσο ποτέ άλλοτε εχθρικό προς το κατοχικό σιωνιστικό ψευδοκράτος και τις ΗΠΑ ενώ οι τελευταίες έχουν υποστεί μία συντριπτική ήττα από τους Ταλιμπάν και μια δεύτερη – έστω και όχι ανοιχτή ακόμη – στην Ουκρανία; Τώρα που η συλλογική Δύση έχει ξεμείνει από πυρομαχικά ενώ ο άξονας της αντίστασης είναι εξοπλισμένος καλύτερα από οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν; Βέβαια, κανείς δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο που προβάλλει ο Paul Craig Roberts και αυτός είναι μόνον ένας από τους πολλούς λόγους που πρέπει άμεσα να γίνουν τα βήματα που προτείνει. Ας μας επιτραπεί να προσθέσουμε σε αυτά ότι η Ρωσία – ακόμη και μόνον για τη δική της προστασία – θα έπρεπε να εξοπλίσει με μεγάλες ποσότητες αντιαεροπορικών συστημάτων κατ’ αρχήν το Ιράν αλλά – έστω και διαμέσου αυτού – επίσης τη Χεζμπολλάχ, τους Άνσαρ Άλλαχ της Υεμένης και τελικά την ίδια τη Χαμάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας