Τέσσερις νεκροί, δεκάδες εγκλωβισμένοι, άγνωστος αριθμός αγνοουμένων-Βουλιάζει η ανοχύρωτη χώρα

1139

Σε μια απέραντη λίμνη έχει μετατραπεί ο θεσσαλικός κάμπος από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel με το νερό να έχει φτάσει σε πολλές περιπτώσεις στις στέγες των σπιτιών. Το in βρίσκεται στις πλημμυρισμένες περιοχές και μεταδίδει τα όσα συμβαίνουν.

Κάτοικοι των χωριών έχουν καταφύγει στις στέγες των σπιτιών και παραμένουν εγκλωβισμένοι ενώ υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες ότι έχουν μείνει αβοήθητοι. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται επισήμως σε τέσσερις ενώ των αγνοουμένων σε έξι.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις διάσωσης από αέρος σε περιοχές της Καρδίτσας.

To in μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από τις πλημμυρισμένες περιοχές.

19:19 Καθησυχαστικός ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ για το νοσοκομείο στον Βόλο – Όλα τα τμήματα λειτουργούν κανονικά

Ολα τα τμήματα του νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά και παράλληλα έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες για τη συνεχή υδροδότηση με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και ιδιωτών, αναφέρει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης.

Σημειώνεται ότι το Νοσοκομείο Βόλου, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης στις 5 Σεπτεμβρίου, αντιμετώπισε προβλήματα στη λειτουργία του. Ειδικότερα, λειτουργούν τα εργαστήρια, τα χειρουργεία και η μονάδα τεχνητού νεφρού, στην οποία, μάλιστα, εξυπηρετήθηκαν όχι μόνο νοσηλευόμενοι, αλλά και ασθενείς άλλων δομών. Επίσης, διανεμήθηκε νερό τόσο στους νοσηλευόμενους όσο και στο προσωπικό του Νοσοκομείου.

19:15 Αποκλεισμένος ο Παλαμάς Καρδίτσας

Δεν υπάρχει τρόπος να προσεγγίσει κανείς οδικώς τον Παλαμά. Σε λίμνη έχει μετατραπεί η περιοχή

19:14 Επιχειρούν πλέον δέκα ελικόπτερα

Απεγκλωβισμούς στην ευρύτερη περιοχή του Θεσσαλικού κάμπου (Καρδίτσα κ Τρίκαλα) κάνουν από την ώρα που επιτράπηκε να πετάξουν: 1 Super Puma της Πυροσβεστικής, 6 Agusta Bell της Πυροσβεστικής, 1 Agusta Bell Στρατού, 2 Super Puma του Στρατού. Συνολικά 10 ελικόπτερα

18:51 Στους 69 ο αριθμός των απεγκλωβισμένων με ελικόπτερα

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το συντονιστικό Λάρισας, οι απεγκλωβισμένοι κατευθύνονται σε χώρους παραμονής και τους προσφέρονται τροφή, νερό, κουβέρτες και τώρα κανόνισα και ιατρική περίθαλψη.

Ακόμα έγιναν γνωστά τα εξής:

  • Η εθνική οδός είναι ανοικτή
  • Από Δευτέρα θα λειτουργήσει το τραινο Αθήνα-Λιανοκλάδι και Θεσσαλονίκη-Λάρισα
  • Τα σχολικά κτίρια θα αξιολογηθούν εντός του ΣΚ για να κριθεί αν θα λειτουργήσουν
  • Στα νοσοκομεία η κέντρα υγείας δεν υπάρχει πρόβλημα με ασθενείς
  • Προβλήματα ρευματοδοτησης υπάρχουν σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Πηλιο
  • Έχουν ξεκινήσει οι αυτοψίες σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές – τη Δευτέρα θα λειτουργήσει η πλατφόρμα αποζημιώσεων.

18:44 Οδοιπορικό του in σε περιοχές της Καρδίτσας

18:35 Με drone παραδίδονται φάρμακα σε πληγείσες περιοχές

18:29 Από τα κολυμβητήρια του Βόλου θα τροφοδοτηθεί με νερό το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο

Μια απίστευτη λύση δίδεται στο τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης νερού σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου ώστε να δοθεί νερό στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο.

Αποφασίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου να υδροδοτηθεί το μεγάλο Νοσηλευτικό Ίδρυμα, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, με νερό από τις πισίνες όλων των κολυμβητηρίων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας ώστε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της αιμοκάθαρσης και των χημειοθεραπειών που εκτελούνται στα ειδικά Τμήματα του Νοσοκομείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας