Τέλος το νερό στη νοτιοανατολική Γαλλία: Όριο 150 λίτρα τη μέρα

912

Οι κάτοικοι της κοινότητας Seillant στη νοτιοανατολική Γαλλία πρέπει να αρκούνται σε 150 λίτρα νερού την ημέρα ανά άτομο λόγω της ξηρασίας των πηγών και των υπόγειων υδάτων που οδήγησε στην λήψη έκτακτων σκληρών μέτρων πρόληψης.

Σε όλη την περιοχή, οι δήμαρχοι επιβάλλουν όλο και πιο αυστηρά μέτρα, ορισμένοι μάλιστα αναγκάζονται να μοιράζουν μπουκάλια με νερό καθώς οι πηγές και τα υπόγεια ύδατα που τροφοδοτούσαν τις πόλεις στεγνώνουν.

Εάν ξεπεραστεί το όριο, οι τεχνικοί εγκαθιστούν έναν πλαστικό περιοριστή στον μετρητή, ο οποίος μειώνει σημαντικά την απόδοση των σωλήνων, λέει η Le Monde.

Σε μια προσπάθεια «να αποφευχθεί το χειρότερο », δηλαδή η πλήρης διακοπή της λειτουργίας του νερού, οι υπηρεσίες ελέγχου προσπαθούν απεγνωσμένα να αναγκάσουν τον πληθυσμό της κοινότητας της κοινότητας, στην οποία περιλαμβάνεται και η Seian, να συμμορφωθεί με το διάταγμα της κυβέρνησης της πόλης.

Το πρόβλημα είναι ότι «για το 90% των ανθρώπων που το ακολουθούν, υπάρχει το 10% που πιστεύει ότι τους επιτρέπεται να κάνουν οτιδήποτε», λέει η δήμαρχος της Seillant και η πρόεδρος της κοινότητας των κοινοτήτων, René Hugo.

Υπενθυμίζει ότι « μόνο η ισόρροπη κατανομή των πόρων θα βοηθήσει στην καθυστέρηση ή ακόμη και στην αποφυγή διακοπής του νερού».

Μερικές φορές οι βίλες αντλούν αρκετές δεκάδες χιλιάδες λίτρα την ημέρα. «Οι άνθρωποι έρχονται διακοπές και πιστεύουν ότι είναι all inclusive: αφού έχουν χρήματα, μπορούν να στραγγίσουν όσο νερό θέλουν. Αλλά δεν υπάρχει άλλο νερό», λέει η Yugo.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας