Τελειώνει πολιορκία της Αβντίιβκα-Ρώσοι Spetsnaz την κατέλαβαν χωρίς ούτε μία σφαίρα

2910

Η ουκρανική άμυνα στους νότιους τομείς της Αβντίιβκα κατέρρευσε μετά από αιφνιδιαστική ενέργεια Ρώσων  Spetsnaz οι οποίοι κατέλαβαν την οχυρωμένη συνοικία Μουζόρκα, με μοναδική ευκολία, χωρίς απώλειες και χωρίς να ρίξουν ουσιαστικά ούτε μία σφαίρα!

Αιφνιδιαστικά χτυπήματα έλαβαν χώρα και στους βορειοδυτικούς τομείς της Αβντίιβκα και τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν δύο χιλιόμετρα σε καθεμία από τις δύο κατευθύνσεις.

Οι ομάδες κρούσης αναφέρουν πως συνάντησαν ελάχιστη αντίσταση ενώ υπάρχουν αναφορές πως ουκρανικές ομάδες αποχώρησαν από τις θέσεις τους και εγκατέλειψαν την πόλη.

Από το Κίεβο έχει δοθεί εντολή να πολεμήσουν οι Ουκρανοί «μέχρι τον τελευταίο άνδρα» όπως στο Αρτιόμοβσκ αλλά πολλοί από αυτούς δεν θέλουν να παραμείνουν και δεν έχουν διάθεση να υπακούσουν, ενθυμούμενοι τις απώλειες που υπέστησαν συμπατριώτες τους στο Αρτιόμοβσκ, παραμένοντας μέχρι τέλους.

Να προστεθεί πως οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις πυρομαχικών.

Οι ρωσικές διεισδύσεις επιβεβαιώθηκαν και από τους Ουκρανούς δημοσιογράφους οι οποίοι αναφέρουν πως «η κατάσταση είναι πλέον κρίσιμη».

Είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες μαχών που τα ουκρανικά ΜΜΕ δείχνουν τόσο εμφανή σημάδια απογοήτευσης.

Αρχίζει να υπενθυμιστεί πως η Αβντίιβκα είναι μία πόλη με χαρακτηριστικά Γάζας, δηλαδή, είναι επιμήκης (με πάρα πολύ μικρότερο μέγεθος φυσικά) και το κέντρο της βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την περίμετρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας