Τελευταίες στιγμές στο Μπάκχμουτ-Δραματικό μήνυμα του Β.Ζελένσκι:«Τώρα απόμειναν μόνο λίγοι άμαχοι»

1637

Τρομακτικές είναι οι απώλειες των μισθοφόρων που πολεμούν τον ρωσικό στρατό και ειδικότερα στο Μπακχμούτ το οποίο από τις δηλώσεις του Β.Ζελένσκι φαίνεται να πέφτει από ώρα σε ώρα καθώς στο μήνυμά του φάνηκε σύμφωνα με αναλυτές να προετοιμάζει τους Ουκρανούς να το ακούσουν και να το αποδεχτούν.

Μέσα στο Μπάκχμουτ υπάρχει πλήρης κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας γύρω από τον ποταμό Bakhmutka και ο Ουκρανός πρόεδρος το γνωρίζει.

«Πέρυσι, 70.000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Τώρα, έχουν απομείνει μόνο λίγοι άμαχοι», ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτηση στο Facebook.

Ρωσικές δυνάμεις και οι Wagner προσπαθούν από το καλοκαίρι, μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία, να κατακτήσουν το Μπαχμούτ, με κόστος βαριές απώλειες και στις δύο πλευρές και σημαντικές καταστροφές.

«Δεν υπάρχει μέρος (στην πόλη) που να μην είναι καλυμμένο με αίμα. Δεν περνά ώρα χωρίς να αντηχεί ο φρικτός βρυχηθμός του πυροβολικού», είπε ο Ζελένσκι.

Την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί έχουν ήδη ξεκινήσει να αγχώνονται καθώς πάνω από 250 Αμερικανοί πολίτες πολεμούν τους Ρώσους ως μισθοφόροι και η απώλεια της πόλης θα σημάνει ότι θα πέσουν σε ρωσικά χέρια ως αιχμάλωτοι και  διαπραγματευτικό χαρτί πλέον εκατοντάδες, κάτι που θα αναγκάσει την κυβέρνηση Μπάιντεν να απολογηθεί στα ΜΜΕ.

Αυτή τη στιγμή, είναι γνωστό ότι περίπου 250 μισθοφόροι από αμερικανικές ιδιωτικές εταιρείες βοηθούν τις μονάδες των ουκρανικών δυνάμεων στο Bakhmut να κρατήσουν την πόλη αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Υπάρχουν διάφορα είδη συνταξιούχων ειδικών, βετεράνων μάχης και πρώην αξιωματικών του αμερικανικού στρατού που έχουν στρατευθεί.

Για τις ανάγκες των Αμερικανών, παρέχονται ειδικά προηγμένα όπλα και συστήματα που παρέχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης της κατάστασης (συγκρότημα οπτικής αναγνώρισης και drones) και, πιθανώς λόγω αυτού του παράγοντα, οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να καταφέρνουν να κρατούν το Μπαχμούτ.

Οι Αμερικανοί μισθοφόροι άρχισαν να φτάνουν στο Μπαχμούτ γύρω στο Νοέμβριο, όταν ο ουκρανικός στρατός είχε φανεί ότι δεν θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στους άνδρες της Wagner.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας