Τεχεράνη: “Ο Β.Πούτιν μας συνεχάρη για την επίθεση στο Ισραήλ”!

973

Η Μόσχα διέρρευσε πληροφορίες “βόμβα” για την Μέση Ανατολή εν αναμονή της επίθεσης του Ισραήλ. Σύμφωνα με ρωσικό στρατιωτικό ΜΜΕ που ελέγχεται πλήρως από το Κρεμλίνο, το Ιράν διαθέτει πυρηνικές κεφαλές!

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξαν και πολλοί δυτικοί αναλυτές οι οποίοι σημείωσαν ότι η αλλαγή στάσης του Ιράν δείχνει πως είτε έχει στα χέρια του μια πυρηνική/βρώμικη βόμβα είτε απέκτησε πυρηνικές κεφαλές είτε είναι πολύ κοντά, θέμα ημερών, στο να κατασκευάσει”

Πρέπει να σημειώσουμε ότι χτες, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του ιρανικού κοινοβουλίου, Abolfazl Amouei, δήλωσε ότι το Ιράν είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει «ένα όπλο που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ πριν» εάν το Ισραήλ αποφασίσει να εξαπολύσει αντίποινα.

Είναι τελική η πυρηνική/βρώμικη βόμβα;

Τα δυσάρεστα νέα για το Ισραήλ δεν σταματούν εδώ.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν και του Ιρανού ομολόγου του Ε.Ραϊσί στην οποία “ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επαίνεσε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ως «έναν από τους καλύτερους τρόπους τιμωρίας του επιτιθέμενου και ένδειξη της σύνεσης και του ορθολογισμού των ηγετών του Ιράν»,

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, φέρεται να είπε:

«Αυτό που συνέβη από την πλευρά του Ιράν ως απάντηση σε αυτήν την εγκληματική ενέργεια [του Ισραήλ] και στη σκιά της αδράνειας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ήταν ο καλύτερος τρόπος να τιμωρηθεί ο επιτιθέμενος και μια εκδήλωση του τακτ και του ορθολογισμού των ηγετών του Ιράν».

Ο πρόεδρος του Ιράν, Ebrahim Raisi, απάντησε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τρίτη με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι «οποιαδήποτε ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα απαντηθεί με ευρύτερο, βαρύτερο και πιο οδυνηρό τρόπο».

Μόσχα: Το μαζικό χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ υποδεικνύει ότι  έχει πυρηνικά όπλα!

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές διαρρέουν τα εξής σε κορυφαίο στρατιωτικό ΜΜΕ της χώρας:

“Η μαζική ιρανική επίθεση στο Ισραήλ έθεσε το ζήτημα μιας πιθανής κλιμάκωσης της σύγκρουσης σε πυρηνική. Αναφέρεται ότι ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει ένα «αντεπιθετικό πλήγμα» κατά του Ιράν, αλλά μόνο μετά από διαβουλεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια αυτού του τύπου διαβουλεύσεων, που έχουν ήδη ξεκινήσει, συζητείται το θέμα του εντοπισμού συγκεκριμένων στόχων για το κτύπημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, πηγές της Μέσης Ανατολής αναφέρουν ότι το κύριο ζήτημα των διαβουλεύσεων με τις ΗΠΑ δεν είναι τόσο ο προσδιορισμός των στόχων, αλλά η χρήση συγκεκριμένων όπλων για την εκτέλεση του χτυπήματος. Και η συζήτηση στρέφεται για τη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων στο ιρανικό έδαφος.

Με τη σειρά της, η μαζική επίθεση του Ιράν στο ίδιο το Ισραήλ δείχνει ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη για διάφορα σενάρια, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών.

Κατά συνέπεια, αυτό δείχνει έμμεσα μια μεγάλη πιθανότητα το Ιράν να έχει δημιουργήσει(!!) τα δικά του πυρηνικά όπλα.

Να θυμίσουμε ότι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι το Ιράν εισήλθε στο τελικό στάδιο απόκτησης πυρηνικών όπλων. Σύμφωνα με τον Τραμπ εκείνη την εποχή, το Ιράν «θα μπορούσε να έχει μια πυρηνική βόμβα μέσα σε δύο εβδομάδες».

Αυτές οι «δύο εβδομάδες» έχουν ήδη περάσει, συνεπώς αν πιστεύετε τις δηλώσεις του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, το Ιράν θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει πυρηνικά όπλα.

Με την επίθεση του στο Ισραήλ ως απάντηση στον βομβαρδισμό του προξενείου του στη Συρία, η Τεχεράνη μπορεί κάλλιστα να αποδεικνύει ότι Ιράν και Ισραήλ είναι πλέον ισοδύναμοι όσον αφορά τα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων, και ότι αυτό το γεγονός πρέπει να ληφθεί υπόψη τόσο από τον Νετανιάχου όσο και από τις αμερικανικές αρχές”.

Πραγματική βόμβα για την Μέση Ανατολή,…

Διευθυντής ΔΟΑΕ: Φοβάμαι κτύπημα του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν!

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) δήλωσε, χτες αργά το βράδυ, ότι ανησυχεί για ισραηλινή επίθεση κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων ως αντίποινα για την επίθεση μεγάλης κλίμακας το βράδυ του Σαββάτου από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

«Πάντα μας ανησυχεί το ενδεχόμενο το Ισραήλ να στοχοποιήσει τις πυρηνικές εγκατάστασεις του Ιράν» είπε ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ.

Ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ, Ραφαέλ Γκρόσι, σημείωσε πως το Ιράν έκλεισε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της για «λόγους ασφαλείας».

Αν και επαναλειτούργησαν χθες, πρόσθεσε, επέλεξε να μη στείλει επιθεωρητές προτού «δούμε ότι η κατάσταση είναι απόλυτα ήρεμη».

«Θα ξαναρχίσουμε αύριο» τις επιθεωρήσεις, πρόσθεσε ο κ. Γκρόσι μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, διαβεβαιώνοντας πως η σοβαρή κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ «δεν είχε αντίκτυπο» στο έργο των επιθεωρητών ως αυτό το στάδιο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ο ισραηλινός στρατός να στοχοποιήσει ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ απάντησε «πάντα μας ανησυχεί αυτή η πιθανότητα» και απηύθυνε έκκληση «για τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας