Τα Ρώσικα ναρκοπέδια καταστρέφουν τα Δυτικά όπλα-Τρέμουν οι Ουκρανοί

2184

Οι Ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες να σπάσουν την ρωσική άμυνα αλλά για μια ακόμη ημέρα απέτυχαν, σημειώνοντας πρωτοφανείς απώλειες…
Η επιχείρηση να χτυπήσουν με drones την Σεβαστούπολη στην Κριμαία απέτυχε αφού όλα καταρρίφθηκαν κυρίως από τις δυνάμεις ηλεκτρονικού πολέμου…
Ο μεγαλύτερος φόβος για τον Ουκρανικό στρατό αλλά και για τα δυτικά όπλα ονομάζονται ναρκοπέδια…
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει τέτοιας πυκνότητας ναρκοπέδια που καταστρέφουν σχεδόν όλα τα δυτικά όπλα ενώ ο τρόμος επικρατεί στα Ουκρανικά στρατεύματα φοβούνται να προχωρήσουν για να μην σκοτωθούν ή ακρωτηριαστούν…
Σε ψυχολογικό επίπεδο… ο Ουκρανικός στρατός έχει χάσει την δυναμική του….
Όλο και περισσότεροι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ του Putin αφού οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας απέτυχαν… και ο χειμώνας έρχεται… και ο ρώσος Πρόεδρος θα πάρει την εκδίκηση του από τους ευρωπαίους…
Ο πόλεμος στην Ουκρανία αναφέρουν ευρωπαίοι θα τελειώσει με ειρήνη… αλλά η Ουκρανία θα χάσει σημαντικό μέρος των εδαφών της…

Η νέα επίθεση των Ουκρανών με 9 drones στην Σεβαστούπολη απέτυχε

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν 9 drones με τα οποία οι Ουκρανοί επιχείρησαν να χτυπήσουν την Σεβαστούπολη.
Ένα drone καταρρίφθηκε κοντά στο ακρωτήριο Manganari στη Σεβαστούπολη, ανεβάζοντας σε εννέα τον αριθμό των UAV που καταρρίφθηκαν από μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου κατά τη διάρκεια της νύχτας, 16 Ιουλίου 2023.
«Σύμφωνα με νεότερα δεδομένα, ένα άλλο drone καταρρίφθηκε στην περιοχή του ακρωτηρίου Manganari.
Συνολικά, δύο UAV καταρρίφθηκαν και πέντε κατεστάλησαν από μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου.
Δύο επιφανειακά drones καταστράφηκαν επίσης.
Οι μονάδες αεράμυνας, Πολεμικού Ναυτικού και ηλεκτρονικού πολέμου απέκρουσαν μια εχθρική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Σεβαστούπολη πάνω από τη θάλασσα κοντά στο ακρωτήριο Khersones, τον κόλπο της Σεβαστούπολης

James Rickards CIA: O άσσος που κρατάει ο Putin… ονομάζεται επερχόμενος χειμώνας

Το ατού του Ρώσου προέδρου Putin θα είναι ο επερχόμενος χειμώνας 2023 με 2024, ο οποίος θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια σοβαρή ύφεση στη Δύση, εξέφρασε ο πρώην σύμβουλος της CIA James Rickards.
«Το ατού για τον Ρώσο Πρόεδρο Putin θα είναι ο επερχόμενος χειμώνας 2023 με 2024.
Ο περασμένος χειμώνας στην Ευρώπη ήταν ασυνήθιστα ήπιος και η ΕΕ δυσκολεύτηκε να αντιμετωπίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό. Του χρόνου ο καιρός μπορεί να μην είναι τόσο ευνοϊκός.
Η Ρωσία μπορεί να είναι πιο αδίστακτη όταν πρόκειται για την ουσιαστική διακοπή της παροχής φυσικού αερίου.
Ο αναλυτής σημειώνει ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις οδήγησαν στο αντίθετο αποτέλεσμα και προκάλεσαν μεγαλύτερη ζημιά στην ίδια την αμερικανική οικονομία.
Σύμφωνα με τον Rickards, η τρέχουσα κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλές τιμές ενέργειας και ύφεση στη Δύση.
Η Ρωσία είχε τονίσει ότι θα αντιμετωπίσει την πίεση των κυρώσεων που θεσπίστηκαν πριν από αρκετά χρόνια και συνεχίζουν να αυξάνονται…
Η Ρωσία σημείωσε ότι η Δύση δεν έχει το θάρρος να αναγνωρίσει την αποτυχία των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Στις ίδιες τις δυτικές χώρες έχουν ακουστεί πολλές φορές απόψεις ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις είναι αναποτελεσματικές.
Ο Putin έχει πει στο παρελθόν ότι η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσίας είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη Δύση και οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία.

Washington Post: Τα ναρκοπέδια των Ρώσων καταστρέφουν την φήμη των δυτικών όπλων

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ουκρανικός στρατός στην προσπάθεια να ξεπεράσει τα ναρκοπέδια κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατά των ρωσικών θέσεων κατέδειξαν πόσο ευάλωτα είναι τα οχήματα μάχης που προμηθεύει η Δύση ανέφερε η Washington Post.
Όπως σημειώνεται, «οι δυσκολίες της Ουκρανίας με τα ναρκοπέδια αποκάλυψαν την ευπάθεια των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και των αρμάτων μάχης, ειδικά των αμερικανικών οχημάτων μάχης πεζικού Bradley που παραλήφθηκαν πρόσφατα και των γερμανικών τανκς Leopard».
Η Washington Post υπενθυμίζει ότι αυτή η τεχνική υποτίθεται ότι «έπαιζε βασικό ρόλο» στην ουκρανική επίθεση.
Αυτά τα οχήματα ωστόσο «αξίζουν επαίνους από τους στρατιώτες, ακόμη και μετά την ανατίναξη από νάρκες, οι περισσότεροι στρατιώτες που βρίσκονται σε αυτά επιβιώνουν μόνο με ελαφρά τραύματα, αλλά δεν μπορούν να σπάσουν τη ρωσική άμυνα».

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) Valeriy Zaluzhny τόνισε στο παρελθόν σε συνέντευξή του στην Washington Post ότι το Κίεβο χρειάζεται εξοπλισμό απομακρυσμένης αποναρκοθέτησης.
Το άρθρο περιέχει ένα σχόλιο από μια πηγή από τους Ουκρανούς αξιωματούχους.
Η Ουκρανία έλαβε λιγότερο από το 15% των κεφαλαίων εκκαθάρισης ναρκοπεδίων που ζήτησε η ουκρανική πλευρά από τη Δύση πριν από την έναρξη της αντεπίθεσης, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών συστημάτων M58 MICLIC.
Επισήμανε ότι μέρος αυτού του εξοπλισμού έφτασε μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov και ο επικεφαλής του Ουκρανικού στρατού Zaluzhny δήλωσαν στην Washington Post ότι «ενημέρωσαν τους δυτικούς εταίρους ότι χρειάζονται επειγόντως συστήματα αποναρκοθέτησης», συμπεριλαμβανομένων των εκρηκτικών γομώσεων.
Ο Zaluzhny δήλωσε επίσης ότι «τα ναρκοπέδια είναι ένα από τα προβλήματα που, φυσικά, επηρεάζουν τον ρυθμό της επίθεσης». «Αυτό είναι το πρόβλημα που βλέπουμε.
Θα μπορούσε να είχε λυθεί γρηγορότερα;
Θα μπορούσε.
Πώς θα μπορούσε να είχε λυθεί;
Τουλάχιστον ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Mark Milley το γνωρίζει αυτό.
Μια άλλη ερώτηση είναι, μπορεί να βοηθήσει σε αυτό;
Δεν ξέρω», τόνισε ο Ουκρανός στρατηγός Zaluzhny
Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι παρείχαν στην Ουκρανία «σχεδόν όλους τους τύπους εξοπλισμού που ζήτησαν πριν από την αντεπίθεση».
Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι δεν είναι πάντα δυνατή η παροχή εξοπλισμού στους όγκους που ζητά η Ουκρανία. Σύμφωνα με αυτούς, στην περίπτωση του MICLIC, οι ΗΠΑ εργάζεται για να παράσχουν σύντομα περισσότερα όχι μόνο από αυτά τα συστήματα, αλλά και «συστήματα που χρησιμοποιούνται για να υπονομεύσουν πυκνά ναρκοπέδφια».
«Εμείς προετοιμαζόμασταν, αλλά προετοιμάζονταν και οι Ρώσοι», είπε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov, αναφερόμενος στις επιθετικές ενέργειες της Ουκρανίας.
«Καταλαβαίνουν ότι η τεχνολογία μηχανικής λύνει τώρα ένα βασικό πρόβλημα και αλλάζει ριζικά την κατάσταση, επομένως θέλουν να την καταστρέψουν στην αρχή.
Έστειλα άλλη μια επιστολή στους εταίρους μας», πρόσθεσε.
Στις 11 Ιουλίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την έναρξη της αντεπίθεσης ξεπέρασαν τις 26.000.

Der Spiegel: Τα ναρκοπέδια των Ρώσων προκαλούν τρόμο στους Ουκρανούς

Τα ρωσικά ναρκοπέδια έχουν ψυχολογικό αντίκτυπο στους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και τους προκαλούν φόβο, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Όπως σημειώνεται, τα τεράστια ναρκοπέδια που τοποθετήθηκαν από τον ρωσικό στρατό έκαναν την ουκρανική αντεπίθεση «βασανιστική».
Επίσης, η κατάσταση για τον Ουκρανικό στρατό περιπλέκεται από drones, τα οποία επιτρέπουν να προσδιοριστούν γρήγορα οι κατευθύνσεις επίθεσης…
Επιπλέον, η αποναρκοθέτηση μιας συγκεκριμένης περιοχής δεν απαλλάσσει τους Ουκρανούς στρατιώτες από προβλήματα, καθώς νέες νάρκες μπορούν να εμφανιστούν “από τον αέρα” – χάρη στα σύγχρονα ρωσικά συστήματα ναρκών εξ αποστάσεως.
Η ιστορία δείχνει ότι τα ισχυρά ναρκοπέδια και η αργή πρόοδος στην αντεπίθεση έχουν ψυχολογικό αντίκτυπο στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
«Οι στρατιώτες φοβούνται μήπως τραυματιστούν σοβαρά ή σκοτωθούν από ύπουλες νάρκες», αναφέρει το Spiegel.
Η αντεπίθεση, για την οποία συζητήθηκε πολύ καιρό στο Κίεβο, ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Zaporozhye και Artemivsk, με την κύρια επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να επικεντρώνεται στον τομέα Zaporozhye…
Μέχρι τώρα η αντεπίθεση των Ουκρανών απογοητεύει την Δύση….

Financial Times: Η υποστήριξη στην Ουκρανία και στον Zelensky μειώνεται

Το χαμηλό επίπεδο υποστήριξης προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και η μειούμενη παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία θα αποτελέσουν σοβαρά προβλήματα για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ανέφεραν οι Financial Times
Τα στοιχεία από δύο έρευνες που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα από την ευρωπαϊκή κοινωνιολογική υπηρεσία Ευρωβαρόμετρο και το ερευνητικό κέντρο Pew με έδρα την Ουάσιγκτον είναι αποκαλυπτικά.
Και στις δύο περιπτώσεις, αποδεικνύεται ότι η κοινωνία αρχίζει να κουράζεται…

Η δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου, που διεξήχθη τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023, έδειξε ότι στην ΕΕ μόνο το 28% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πλήρως την ανάγκη πληρωμών για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών για την Ουκρανία, ενώ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο το ποσοστό ήταν 32%.
Το 14% των ερωτηθέντων διαφωνεί πλήρως με αυτόν τον τρόπο.
Το 36% των ερωτηθέντων στις χώρες της ΕΕ μάλλον συμφωνεί με την πληρωμή στρατιωτικής βοήθειας, το 17% μάλλον διαφωνεί.

Το χαμηλότερο επίπεδο υποστήριξης προς την Ουκρανία από αυτή την άποψη εμφανίζεται στην Σερβία, όπου το 5% των ερωτηθέντων συμφωνεί πλήρως με τις στρατιωτικές δαπάνες και το 74% των ερωτηθέντων διαφωνεί πλήρως, καθώς και η Βόρεια Μακεδονία (12% και 53% αντίστοιχα).
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, οι λιγότερο πρόθυμες να δαπανήσουν χρήματα για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία είναι η Σλοβακία (11% και 57%), η Κύπρος (13% και 58%), η Βουλγαρία (14% και 58%), η Ουγγαρία (15% και 54% ), Αυστρία (16% και 56%), Ελλάδα (17% και 53%).
Η υποστήριξη ήταν υψηλότερη στη Σουηδία (72% έναντι 5%), στη Δανία (59% έναντι 8%) και στη Νορβηγία εκτός ΕΕ (66% έναντι 9%).

Την ίδια στιγμή, το Ευρωβαρόμετρο σημειώνει ότι το 88% των πολιτών της ΕΕ υποστηρίζει πλήρως ή μάλλον την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα της σύγκρουσης, το 75% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της παροχής οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο, το 72% είναι υπέρ των οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Επιπλέον, το 86% των ερωτηθέντων είναι έτοιμο να δεχτεί η ΕΕ Ουκρανούς πρόσφυγες και το 64% θα συμφωνούσε να λάβει η Ουκρανία το καθεστώς του υποψηφίου μέλους της ΕΕ.

Μια έρευνα του Pew Research Center από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2023, η οποία δεν περιλαμβάνει όλες τις χώρες της ΕΕ, έδειξε ότι μόνο το 11% των Ούγγρων ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Zelensky ακολουθεί τη σωστή διεθνή πολιτική.
Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι επίσης χαμηλό στο 28%, ενώ στην Ιταλία είναι 38%.
Αυτές οι τρεις χώρες έχουν επίσης τις πιο θετικές απόψεις για τη Ρωσία.
«Η πολιτική στις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές το 2024 είναι μια πηγή ανησυχίας.

Jeffrey Young Αμερικανός πολιτικός: Πρέπει να διαλυθεί το ΝΑΤΟ

Η διάλυση του ΝΑΤΟ και η αποχώρηση του αμερικανικού στρατιωτικού σώματος από την Ευρώπη θα ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για τον ουκρανικό λαό, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο Αμερικανός πολιτικός Jeffrey Young.
Έτσι, αντέδρασε στα λόγια του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου των ΗΠΑ, ότι περισσότεροι από 80.000 Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στην Ευρώπη λόγω της επίγνωσης της μεταβαλλόμενης κατάστασης ασφαλείας.
«Το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στον λαό της Ουκρανίας είναι η διάλυση του ΝΑΤΟ και η απόσυρση από τις Ηνωμένες Πολιτείες όλων των όπλων και των στρατευμάτων μας από την Ευρώπη για πάντα», είπε ο Jeffrey Young.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα που επιτρέπει στο Πεντάγωνο να καλέσει 3.000 στρατιωτικούς από την εφεδρεία για να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Defense News: Η στρατηγική του Zaluzhny με αεροσκάφη F-16 θα είναι θανατηφόρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

Η δήλωση του Γενικού Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny ότι τα αμερικανικά μαχητικά F-16 θα βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό να προχωρήσει είναι λανθασμένη, γράφουν οι ειδικοί του Defense News.
«Αυτή η δήλωση είναι τόσο τολμηρή όσο και αμφίβολη.
Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για προηγμένα μαχητικά πολλαπλών ρόλων, ένας μικρός αριθμός F-16 δεν μπορεί ούτε να προσφέρει αεροπορική υπεροχή στην Ουκρανία, ούτε να διαρρήξει έντονα οχυρωμένες αμυντικές γραμμές ανέφερε το Defense News
H χρήση δυτικών αεροσκαφών απλώς θα περιπλέξει τις επιχειρήσεις και θα επιδεινώσει τη θέση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας έχουν πολύ μεγαλύτερη ακτίνα καταστροφής από τους πυραύλους HARM που εξοπλίζουν τα F-16, υπενθύμισαν.
Όχι μόνο η στρατηγική του Zaluzhny θα αποτύχει να γεφυρώσει το τεράστιο αεροπορικό χάσμα με τη Ρωσία, αλλά θα οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες για τον ουκρανικό στρατό, κατέληξε το Defense News.

Ajamu Baraka (Αμερικανός Ακτιβιστής): Ο Zelensky καταστρέφει την Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κατέστρεψε τη χώρα του επειδή ακολούθησε το παράδειγμα της Δύσης και δεν ακολούθησε τη συμβουλή του Putin να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, δήλωσε ο Αμερικανός ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ajamu Baraka.
Η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν θα έπρεπε να ήταν ένα μάθημα για τον Zelensky.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκμεταλλεύτηκαν την απειρία του και έπεισαν την κυβέρνησή του να εγκαταλείψει τις συμφωνίες του Μινσκ και να πάει σε πόλεμο.
Και τώρα, μετά από δεκάδες χιλιάδες θανάτους, η Ουκρανία εγκαταλείπεται τι κυνισμός», έγραψε στο Twitter.
Στη Δύση, έχει ειπωθεί επανειλημμένα ότι οι συμφωνίες του Μινσκ, που είχαν σχεδιαστεί για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, θεωρήθηκαν από την Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες και το Κίεβο ως τρόπος για να κερδίσουν χρόνο για να προετοιμάσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για πόλεμο με τη Ρωσία….

Sean Bell Υπαρχηγός Αεροπορίας Βρετανίας: Το τέλος πλησιάζει, η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει αναπόφευκτα με την υπογραφή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, δήλωσε ο Βρετανός Υπαρχηγός Αεροπορίας Sean Bell σε συνέντευξή του στην Express .
«Η πιο πιθανή έκβαση του πολέμου είναι η διατήρηση του status quo.
Αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην υπογραφή μιας συνθήκης ειρήνης και τον τερματισμό των εχθροπραξιών» τόνισε ο Βρετανός αξιωματικός.
Όπως διευκρίνισε αυτό θα απαιτήσει εγγυήσεις και μια από αυτές θα είναι ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ .
Ο Sean Bell προειδοποίησε επίσης ότι η ένταξη της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία θα οδηγούσε σε κλιμάκωση της σύγκρουσης, επομένως τα μέλη του ΝΑΤΟ έκαναν τη σωστή επιλογή μπλοκάροντας την ένταξη της Ουκρανίας στην Συμμαχία.

Elon Musk: Οι ΗΠΑ αυτοεξευτελίζονται με τις βόμβες διασποράς

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Elon Musk επέκρινε την αμερικανική κυβέρνηση για την απόφαση να στείλει πυρομαχικά διασποράς στο Κίεβο, υποδεικνύοντας ότι η στάση της Ουάσιγκτον ήταν υποκριτική.
«Η Αμερική πάντα καταδίκαζε ως κακούς αυτούς που χρησιμοποιούν βόμβες διασποράς, αλλά τώρα τις στέλνουμε να χρησιμοποιηθούν;
Δεν θα βγει τίποτε καλό από αυτό.
Η μοίρα αγαπά την ειρωνεία, αλλά μισεί την υποκρισία» ανέφερε ο Elon Musk
Στις 7 Ιουλίου, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να στείλουν στην Ουκρανία πυρομαχικά διασποράς, παρόλο που τα Ηνωμένα Έθνη αντιτίθενται στη χρήση τους.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι σε περίπτωση που οι ΗΠΑ προμηθεύσουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν παρόμοια όπλα εναντίον των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Πρόσθεσε επίσης ότι η Ρωσία απέφυγε να χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους πυρομαχικά κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, έχοντας επίγνωση της απειλής της για τους αμάχους.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν στρατηγικό σημείο στην γέφυρα Antonovsky στην Kherson – Έχασαν οι Ουκρανοί 100 στρατιώτες και άλλοι 100 τραυματίστηκαν…

Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το πιο σημαντικό σημείο κοντά στη γέφυρα Antonovsky στην περιφέρεια Kherson δήλωσε ο προσωρινός κυβερνήτης της περιοχής Vladimir Saldo.
“Οι υπόλοιποι Ουκρανοί μαχητές έχουν αποκλειστεί στις εξοχικές κατοικίες κοντά στη γέφυρα Antonovsky στον Δνείπερο ποταμό και ωθήθηκαν μεταξύ του ποταμού και του βάλτου.
Το έδαφος όπου η γέφυρα συνδέεται με τη γη ήδη ελέγχεται από τους ρώσους.
Αυτό είναι το πιο τακτικό σημαντικό σημείο, καθώς είναι το μόνο μέρος από όπου μια επίθεση θα μπορούσε να προχωρήσει στην ενδοχώρα.
Είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των στρατευμάτων μας», τόνισε ο Vladimir Saldo
Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε τα βαρύτερα συστήματα που είχε στη διάθεσή του, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος πυραύλων Iskander και του συστήματος βαρέων φλογοβόλων Solntsepyok για να καταστρέψει τις ουκρανικές δυνάμεις κοντά στη γέφυρα Antonovsky.
«Είναι δύσκολο να υπολογίσουμε τις ακριβείς απώλειες του εχθρού, καθώς πολλοί από αυτούς πνίγηκαν όταν διέσχιζαν τον ποταμό σε βάρκες.
Επίσης πολλά πτώματα εγκαταλείφθηκαν στις περιοχές κοντά στις κατοικίες και κάτω από τη γέφυρα».
Η Ουκρανία θα μπορούσε να έχει χάσει τουλάχιστον 100 στρατιώτες και άλλοι 100 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μαχών κοντά στη γέφυρα Antonovsky στην περιοχή Kherson, τόνισε ο Saldo.
Οι καλύτεροι και πιο εκπεδευμένοι Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.
Οι μαχητές μας έχουν υποβαθμίσει σοβαρά το μαχητικό δυναμικό των Ουκρανών ως αποτέλεσμα των μαχών για τη γέφυρα… κατέληξε ο Saldo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας