Συντριβή των Ουκρανών δυτικά της Αβντίβκα-Οι Ρώσοι κατέλαβαν Σεμένοφκα-Ουμάνσκι-Βοδιάνη-Πέρβομαϊσκ

1041

Σημαντική ρωσική προέλαση καταγράφεται δυτικά της Αβντίφκα καθώς οι Ρώσοι διέρρηξαν και την δεύτερη γραμμή άμυνας των Ουκρανών. Ο ρωσικός Στρατός έχει καταλάβει τις τελευταίες ημέρες αρκετούς οικισμούς αναγκάζοντας τις ουκρανικές δυνάμεις να οπισθοχωρήσουν.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν πλήρως ή ελέγχουν σε ποσοστό έως 80% τους οικισμούς Βοδιάνη, Περβομαΐσκ, Σεμενόφκα ενώ εισήλθαν στο Ουμάνσκι. Έχουν ήδη καταλάβει εδώ και καιρό τους οικισμούς Τονεκέ και Ορλόφκα.

Bίντεο: Ουκρανική αντεπίθεση με ΤΟΜΑ Bradley κοντά στην Αβντίφκα καταλήγει σε αποτυχία

Οι Ρώσοι διέσπασαν την ουκρανική άμυνα – Πλησίασαν στα περίχωρα του χωριού Ουμάνσκι

Μετά την κατάληψη των οικισμών Τονεκέ και Ορλόφκα, που βρίσκονται δυτικά της Αβντίφκα, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις και κατέλαβαν αρκετά εδάφη. Πλέον, ο ρωσικός στρατός πλησίασε τα ανατολικά προάστια του χωριού Ουμάνσκι, έχοντας διανύσει μια απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από το Τονεκέ.

Οι μάχες διεξάγονται νοτιοανατολικά της λίμνης Ουμάνσκι, η οποία χωρίζει το χωριό σε βόρεια και νότια τμήματα.

Η προσέγγιση των ρωσικών στρατευμάτων στο Ουμάνσκι δείχνει ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού έχασαν τον έλεγχο του Τονεκέ και της Ορλόφκα, δεν μπόρεσαν να αμυνθούν αποτελεσματικά.

Κατά συνέπεια, οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν τη «δεύτερη αμυντική γραμμή δυτικά της Αβντίφκα»,οπισθοχωρώντας στις περιοχές Uman και Karlovskoe.

Οι Ρώσοι αναλυτές πιστεύουν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι απίθανο να μπορέσουν να διατηρήσουν τον έλεγχο στη γραμμή Umanskoye-Yasnobrodovka, πράγμα που σημαίνει ότι, ο ουκρανικός Στρατός θα πρέπει να μετακινήσει τη γραμμή άμυνας πέρα ​​από την δεξαμενή Karlovskoye και τον ποταμό Volchya.

Βίντεο: Ρωσική προέλαση με Τ-90 δυτικά της Αβντίφκα

Βίντεο: Ρωσική επίθεση κατά ουκρανικών θέσεων στο Τονεκέ

Ο ρωσικός στρατός εισήλθε στη Σεμενόφκα

Το ρωσικό πεζικό, με την υποστήριξη του πυροβολικού, προέλασε βόρεια της Ορλόφκα και πήρε τον έλεγχο του νότιου τμήματος του χωριού Σεμενόφκα.

Μέχρι πρόσφατα, η Σεμενόφκα παρέμενε ο μοναδικός οικισμός της λεγόμενης δεύτερης γραμμής άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δυτικά της Αβντίφκα, η οποία ελεγχόταν πλήρως από τα στρατεύματα του Κιέβου. Τώρα οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υποχωρήσει στο βόρειο τμήμα της Σεμενόφκα, δίπλα στο Berdychi.

Αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον το 50 τοις εκατό της επικράτειας του χωριού Σεμενόφκα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ταυτόχρονα, ο ουκρανικός Στρατός συνεχίζει να υποχωρεί δυτικά προς την 1η Novoselovka. Αλλά η υποχώρηση προς την κατεύθυνση αυτού του χωριού είναι εφικτή μόνο μέσα από χωράφια και σε ανοιχτές περιοχές, με συνέπεια οι ουκρανικές μονάδες που υποχωρούν να μετατρέπονται σε εύκολους στόχους για το ρωσικό πυροβολικό και τους χειριστές των drones FPV.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τα χωριά Τονεκέ και Ορλόφκα ενώ ελέγχει σημαντικό μέρος του Berdychi. Όλοι αυτοί οι οικισμοί ήταν μέρος της δεύτερης γραμμής άμυνας του Ουκρανού Α/ΓΕΕΘΑ Α.Σίρσκι μετά την απώλεια της πρώτης στην Αβντίφκα, και στο Lastochkino.

Βίντεο: To ρωσικό πυροβολικό βάλλει κατά ουκρανικών θέσεων στην Σεμενόφκα

Τα ρωσικά στρατεύματα επελαύνουν στο Περβομαΐσκ – Κατέλαβαν την Βοδιάνη

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν στο Περβομαΐσκ καταλαμβάνοντας το κέντρο του οικισμού, φτάνοντας στις γραμμές που εκτείνονται δυτικά της οδού Λένιν – μέχρι τη λίμνη Σταροαβντεγιέφσκι.

Ο ουκρανικός Στρατός επιβεβαιώνει το γεγονός ότι τα ρωσικά στρατεύματα, μέσα σε 24 ώρες, πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη προέλαση προς αυτή την κατεύθυνση τους τελευταίους τουλάχιστον δύο μήνες. Το βάθος προέλασης ανά ημέρα ήταν περίπου ενάμιση χιλιόμετρο με πλάτος περίπου 500 μέτρα.

Έχοντας υποστεί σημαντικές απώλειες , ο ουκρανικός Στρατός προσπαθεί να κρατήσει τουλάχιστον ένα μικρό τμήμα της αγροτικής επικράτειας στο δυτικό τμήμα του οικισμού, όπου το Περβομαΐσκ ενώνεται με το Netailovo, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική όχθη της δεξαμενής Karlovskoye.

Το Περβομαΐσκ είναι σημαντικό διότι από εκεί θα ξεκινήσει η επίθεση στο φρούριο της Ουκρανίας, το Κουράχοβο.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 31 Μαρτίου 2024, η 9η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του 1ου Σώματος του ρωσικού Στρατού Στρατού κατέλαβε τη Βοδιάνη.

Αυτός ο οικισμός βρίσκεται πίσω από την Αβντίφκα, κοντά στο Περβομαΐσκ.

Βίντεο: Οι Ρώσοι ύψωσαν την σημαία τους στο Περβομαΐσκ

Χάρτης: H κατάληψη των οικισμών Ουμάνσκι, Ορλόφκα, Τονεκέ, Βοδιάνη

Η κατάληψη της Σεμενόφκα

Η κατάληψη του Περβομαΐσκ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας