Συντεταγμένη αποχώρηση των Ρώσων από την Χερσώνα-Ολονύχτια μάχη στο Δνείπερο

1279

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Οι δυνάμεις μεταφέρθηκαν με επιτυχία στην αριστερή όχθη του Δνείπερου

Τι συνέβη τη νύχτα στον Δνείπερο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσημα ότι σήμερα στις 5 το πρωί ολοκληρώθηκε η μεταφορά των ρωσικών στρατευμάτων στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

“Ούτε ένα κομμάτι στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων δεν έμεινε στη δεξιά όχθη. όλοι οι Ρώσοι στρατιωτικοί πέρασαν στην αριστερή όχθη.

Σχηματισμοί και στρατιωτικές μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατέλαβαν αμυντικές γραμμές και θέσεις προετοιμασμένες εκ των προτέρων από το μηχανικό. Δεν υπήρξε απώλεια προσωπικού, όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και υλικού της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων.

Όλοι οι πολίτες που ήθελαν να εγκαταλείψουν τη δεξιά όχθη της περιοχής Χερσώνας βοηθήθηκαν στην εκκένωση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο εχθρός προσπάθησε να διακόψει τη μεταφορά του άμαχου πληθυσμού και τη μεταφορά στρατευμάτων στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Στις διαβάσεις πέρα ​​από τον ποταμό Δνείπερο κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χτυπήθηκαν πέντε φορές από ρουκέτες του αμερικανικού συστήματος πολλαπλών πυραύλων HIMARS.

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 28 ρουκέτες. Άλλοι πέντε πύραυλοι εκτράπηκαν επιτυχώς από τους στόχους τους μέσω συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, η προώθηση των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε ορισμένες κατευθύνσεις δεν υπερβαίνει τα 10 χιλιόμετρα.

Τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού, οι αεροπορικές επιδρομές και η χρήση ναρκοπεδίων σταμάτησαν τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε απόσταση 30–40 χλμ από την περιοχή των διασταυρώσεων πάνω από τον ποταμό Δνείπερο.

Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά “Lancet” και τα πυρά από MLRS κατέστρεψαν τρία αμερικανικά οβιδοβόλα M777, δύο μαχητικά οχήματα πεζικού και τρία εχθρικά φορτηγά σε μια μέρα.

Επιπλέον, περισσότεροι από 20 Ουκρανοί στρατιωτικοί, δύο άρματα μάχης, δύο αυτοκινούμενες βάσεις πυροβολικού και τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ανατινάχθηκαν σε ναρκοπέδια” καταλήγει η ρωσική ανακοίνωση.

Δείτε βίντεο

Οι αλεξιπτωτιστές έφυγαν τελευταίοι από τη γέφυρα Antonovsky – Τι συνέβη τη νύχτα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί ανταποκριτές Alexander Kharchenko, Sergey Shilov, Evgeny Maslennikov, περιέγραψαν τι συνέβη τη νύχτα στον Δνείπερο και το πώς οι Ρώσοι στρατιώτες έφυγαν από τη δεξιά όχθη.

«Περάσαμε το βράδυ στη γέφυρα Antonovsky. Συναντήσαμε τους στρατιώτες μας, οι οποίοι με τιμή ολοκλήρωσαν το έργο τους στη δεξιά όχθη του Δνείπερου.

Οι αλεξιπτωτιστές κάλυψαν την αποχώρηση των στρατευμάτων. Η φάλαγγα τους ήταν η τελευταία που έφυγε κατά μήκος της γέφυρας Antonovsky.

Παρά τους αρκετούς μήνες δουλειάς των αμερικανικών HIMARS, τα οχήματα caterpillar μπορούσαν να διασχίσουν τη γέφυρα μέχρι την τελευταία στιγμή.

Οι Ουκρανοί δεν μας άφησαν να εργαστούμε ήσυχοι. Επιτέθηκαν με HIMARS σε μια πλωτή διάβαση. Ήμασταν «τυχεροί» που βρεθήκαμε στο επίκεντρο του αγώνα αεράμυνας κατά των πυραύλων MLRS.

Οι αμερικανικοί πύραυλοι όργωναν το έδαφος και οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι έκοβαν τα κλαδιά των δέντρων από πάνω μας. Όλοι είναι ζωντανοί.

Μέχρι τα μεσάνυχτα, νιώσαμε ότι οι Ουκρανοί πλησίαζαν όλο και περισσότερο στη Χερσώνα.

Άρχισαν να χρησιμοποιούν το πυροβολικό και να βομβαρδίζουν τη δεξιά όχθη του Δνείπερου. Χρειάστηκε η αεράμυνα μας να ανοίξει πυρ και να αναχαιτίσει οβίδες στον ουρανό.

Οι μηχανικοί έβγαλαν τις βάρκες από το νερό και έφυγαν προς τα πίσω.

Συναντήσαμε την τελευταία φάλαγγα των αλεξιπτωτιστών και φύγαμε. Πιο κοντά στο ξημέρωμα, το έδαφος σείστηκε και το αυτοκίνητό μας συνταράχτηκε. Ήταν οι μηχανικοί που έβαλαν τέλος στην τύχη της γέφυρας Αντονόφσκι .

Τώρα πρέπει να πολεμήσουμε στην αριστερή όχθη. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, τίποτα δεν έχει χαθεί.».

Δείτε βίντεο

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας