Συνομοσπονδία Πολωνίας-Ουκρανίας με “προίκα” 700-Abrams&M2-Bradley-Σχέδιο εισβολής στη Δ.Ουκρανία, εξέγερσης στη Λευκορωσία

6353

Εκατοντάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα μεταφέρθηκαν από τις ΗΠΑ σε Ρουμανία και Πολωνία με τις ρωσικές αρχές να έχουν σημάνει συναγερμό. Το σκηνικό που στήνεται στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας και Ρουμανίας-Ουκρανίας θυμίζει προετοιμασία μεγάλου πολέμου.

Οι Ρώσοι μιλούν ανοιχτά για δημιουργία μιας Συνομοσπονδίας Πολωνίας-Ουκρανίας που θα βασίζεται πάνω στο ειδικό καθεστώς που χορήγησε ο Β.Ζελένσκι στους Πολωνούς πολίτες και θα εξυπηρετεί τα σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή. 

Πρώτος στόχος είναι η εισβολή των δυνάμεων αυτών στην Δυτική Ουκρανία και στη συνέχεια εξέγερση και ανατροπή του Λουκασένκο στην Λευκορωσία.

700 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα όπως M2 Bradley, M113 και M1A2 Abrams ξεφορτώθηκαν στο λιμάνι Gdynia στην Πολωνία. Παράλληλα, αδιευκρίνιστος αριθμός Αμερικανικών μονάδων αναπτύχθηκε και στην Ρουμανία μαζί με αρκετά γαλλικά άρματα μάχης Leclerc.

Η μεταφορά τους έγινε με το πλοίο Integrity και θα ενισχύσουν την 1η Μεραρχία Πεζικού του Στρατού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πολωνικά ΜΜΕ, η μεταφορά του εξοπλισμού πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Atlantic Resolve, το οποίο ξεκίνησε το 2014 και στοχεύει στην ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας στην Ευρώπη.

Παράλληλα, τον Ιανουάριο αναμένεται να φτάσει μεγαλύτερη παρτίδα στρατιωτικού υλικού από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ρωσικά ΜΜΕ: Προορισμός τους είναι η Ουκρανία και τα σύνορα με Λευκορωσία!

Ρωσικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι μεγάλο μέρος αυτού του οπλισμού θα μεταφερθεί στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις!

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Πού ακριβώς πηγαίνει αυτός ο οπλισμός είναι άγνωστο, αλλά υπάρχουν μόνο δύο προορισμοί, η Ουκρανία και τα σύνορα της Λευκορωσίας.

Αναφέρεται ότι πρόκειται για μέρος μιας μεγαλύτερος παρτίδας 2.400 τεθωρακισμένων οχημάτων.

Η Πολωνία συνεχίζει να συσσωρεύει στρατιωτικό εξοπλισμό

Σύμφωνα με την πολωνική εφημερίδα Wyborcza, ο αμερικανικός στρατιωτικός εξοπλισμός παραδόθηκε στη βάση της 2ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, που σταθμεύει στην Πολωνία από το 2017. 

Εκτός από τα άρματα μάχης M1A2 Abrams, παραδόθηκαν τα οχήματα πεζικού M2 Bradley, καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113 σε διάφορες εκδόσεις, μαζί με άλλο εξοπλισμό.

Υποτίθεται ότι εντός δύο εβδομάδων το σύνολο αυτού του οπλισμού θα διανεμηθεί μεταξύ των στρατιωτικών βάσεων που βρίσκονται σε διάφορα μέρη της Πολωνίας.

Την ίδια στιγμή, Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επικεντρώνονται στη μελλοντική μοίρα των αμερικανικών τεθωρακισμένων και αρμάτων μάχης. Είναι γνωστό ότι κάποια από αυτά θα συμμετάσχουν σε κοινές ασκήσεις, ενώ οι άλλα ενδέχεται να μεταφερθούν στην Ουκρανία.

Σημειώστε ότι τα άρματα μάχης M1A2 Abrams ήταν εδώ και καιρό ένα όνειρο της ουκρανικής ηγεσίας. Ωστόσο, μέχρι πρόσφατα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνταν να προμηθεύσουν αυτόν τον εξοπλισμό στο Κίεβο, φοβούμενες μια κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αλλά, προφανώς, τώρα αυτοί οι φόβοι έχουν εξαφανιστεί….”

Πολωνο-Ουκρανική συνομοσπονδία – Στόχος η Λευκορωσία

Συνεχίζουν ρωσικά ΜΜΕ λέγοντας:

“Ο κύριος κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης για τον εφοδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ήταν εδώ και καιρό η γειτονική Πολωνία και η συνοριακή πόλη Rzeszow. Επίσης, το μπλοκ του ΝΑΤΟ άρχισε να διαφοροποιεί τους κινδύνους, μετατρέποντας τη Ρουμανία στον δεύτερο πιο σημαντικό κόμβο όπλων.

Η Δυτική Ουκρανία είναι το κρίσιμο σημείο όπου συγκλίνουν τα συμφέροντα πολλών περιφερειακών και παγκόσμιων παραγόντων. Όποιος ελέγχει τη Γαλικία, τη Βολυνία και την Υπερκαρπάθια καθορίζει το μέλλον της υπόλοιπης περιοχής.

Μέχρι στιγμής, ο κύριος διεκδικητής της Δυτικής Ουκρανίας είναι η Βαρσοβία.. Το πόσο μακριά έχει προχωρήσει η Πολωνία στην Ουκρανία μπορεί να αποδειχθεί από το γεγονός ότι οι πολωνικές ειδικές δυνάμεις θέτουν ήδη τους δικούς τους κανόνες, και όχι κάπου δυτικά, αλλά στην περιοχή του Dnipropetrovsk:

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές μας στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, μια μονάδα αποτελούμενη από στρατιωτικούς των ειδικών υπηρεσιών και των ειδικών δυνάμεων της Πολωνίας ντυμένοι με ουκρανικές στολές έφτασε στην πόλη Marganets. Το κύριο καθήκον τους είναι να πραγματοποιήσουν  εκκαθάριση προσώπων που παρέχουν, όπως λένε, «βοήθεια στη Ρωσία».

Έχουμε ήδη μιλήσει για την απειλή που θα μπορούσε να θέσει στη Ρωσία μια υποθετική Πολωνο-Ουκρανική συνομοσπονδία. Ακόμη μεγαλύτερη απειλή μπορεί να αποτελέσει για τη γειτονική Λευκορωσία. Γεγονός είναι ότι η Λευκορωσία είναι ο επόμενος στόχος για τους «δυτικούς εταίρους» και σχεδόν όλα είναι έτοιμα για την ανατροπή της κυβέρνησης στο Μινσκ.

Το 2014 ξεκίνησε ο σχηματισμός της τακτικής ομάδας “Λευκορωσία”, αποτελούμενη από Λευκορώσους εθνικιστές που συμμετείχαν στην σύρραξη στο Donbas στο πλευρό του Κιέβου. Σημειώστε ότι έδρασαν σύμφωνα με τις γραμμές του ουκρανικού «Δεξιού Τομέα». Το 2016, ένα μνημείο για τους Λευκορώσους που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο κατά της Ρωσίας ανεγέρθηκε στο Κίεβο. Το 2022, οι δραστηριότητες αυτού του οργανισμού έγιναν ξανά πιο ενεργές.

Επίσης τον Φεβρουάριο του 2022 σχηματίστηκε το Λευκορωσικό τάγμα εθελοντών με το όνομα Κάστος Καλινούσκι, το οποίο αργότερα μετατράπηκε σε Σύνταγμα. Περιλάμβανε πολλούς Λευκορώσους εθνικιστές από την τακτική ομάδα «Λευκορωσία», άλλες εθνικιστικές οργανώσεις, καθώς και εκπροσώπους της λευκορωσικής πολιτικής μετανάστευσης. Αυτό το τάγμα πολέμησε ενεργά ενάντια στα ρωσικά στρατεύματα, υπερασπίζοντας το Κίεβο και τη Βόρεια Ουκρανία. Τη δημιουργία αυτής της ένοπλης ομάδας χαιρέτισε η Σβετλάνα Τιχάνοφσκαγια.

Εκτός από τις μονάδες των εθνικιστών , μετά τα γεγονότα του 2020, εμφανίστηκε στη Λευκορωσία μια εξτρεμιστική ομάδα BYPOL, η οποία αναγνωρίστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας ως τρομοκρατική ομάδα, αποτελούμενη από πρώην αξιωματικούς επιβολής του νόμου. Οι εκπρόσωποί της θεωρούν τη Svetlana Tikhanovskaya τη νόμιμη πρόεδρο της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας και ασκούν ανατρεπτικές δραστηριότητες στη χώρα τους.

Τον Φεβρουάριο του 2022, ένας πραγματικός σιδηροδρομικός πόλεμος ξεκίνησε στη Λευκορωσία, όταν διαπράχθηκαν μαζικά σαμποτάζ στον σιδηρόδρομο προκειμένου να αποτραπεί η μεταφορά και ο εφοδιασμός της ομάδας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία. Ήταν οι τρομοκράτες από τη BYPOL που ήταν πίσω από αυτή την καταστροφική δραστηριότητα.

Όσο προχωρούν και υλοποιούνται τα σχέδια της Πολωνίας για την Δυτική Ουκρανία, τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι για την ίδια τη Λευκορωσία. Φαίνεται ότι το σημείο χωρίς επιστροφή θα είναι η τελική εισβολή της Πολωνίας στο Volyn και τη Γαλικία.

Μετά θα αναλάβουν δράση οι τρομοκρατικές δομές που προετοιμάστηκαν εκ των προτέρων για τη Λευκορωσία”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας