Συμβολική κίνηση-Διαδηλωτές μετέφεραν 5 φέρετρα με γαλλικές σημαίες στον Πύργο-Άιφελ

625

Διαδηλωτές μετέφεραν πέντε φέρετρα ντυμένα με γαλλικές σημαίες έξω από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι έχοντας αναγράψει πάνω τους την επιγραφή «Γάλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ουκρανία».

Κατηγορούν τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ότι κατευθύνει την χώρα σε πόλεμο με τη Ρωσία αντί να προσπαθεί να τον αποφύγει.

«Σκοπός της διαδήλωσης είναι να επιστήσει την προσοχή της γαλλικής κοινής γνώμης στις απερίσκεπτες δηλώσεις της γαλλικής ηγεσίας, η οποία, αντί να σταματήσει τον πόλεμο, τον υποδαυλίζει ακόμη περισσότερο ανακοινώνοντας την αποστολή στρατιωτών στη ζώνη σύγκρουσης», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της δράσης, μία ομάδα τέχνης, η οποία αποκαλείται «Mriya».

Η ανακοίνωση της καλλιτεχνικής ομάδας διαψεύδει τις γαλλικές αρχές οι οποίες ισχυρίζονται ότι τα φέρετρα, τα οποία έφθασαν με ένα φορτηγό έξω από τον Πύργο του Άιφελ, αποτελούν μέρος μιας «ευρύτερης εκστρατείας ξένης παρέμβασης» που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο με σκοπό να υπονομεύσει την κοινή γνώμη στη Γαλλία ενόψει των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που ξεκινούν τον επόμενο μήνα στο Παρίσι.

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής διεύθυνσης ασφαλείας.

Οι δύο από τους συλληφθέντες ήταν από την Ουκρανία και τη Γερμανία και ετοιμαζόντουσαν να επιβιβαστούν σε λεωφορείο για το Βερολίνο.

Το περιστατικό στον Πύργο του Άιφελ έρχεται αφότου Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι διεξάγονται συζητήσεις για την αποστολή Γάλλων στρατιωτικών ως εκπαιδευτών στην πρώτη γραμμή του πολέμου με τη Ρωσία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας