Συμπλοκή Γάλλων & Ρώσων στην Μαριούπολη-Νεκροί δύο Γάλλοι Αξιωματικοί-Λεγεώνας Ξένων

2122
Συμπλοκή Γάλλων & Ρώσων στην Μαριούπολη

Δύο νεκροί Γάλλοι Αξιωματικοί του τμήματος εξωτερικής ασφάλειας του Υπουργείου Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας (DGSE) και μέλη της Λεγεώνας των Ξένων είναι ο απολογισμός της διπλής ρωσο-γαλλικής συμπλοκής στην Μαριούπολη.

Οι Ρώσοι δίνουν στην δημοσιότητα ταυτότητες των νεκρών μαζί με προσωπικά τους αντικείμενα και ισχυρίζονται πως πρόκειται για γαλλικές δυνάμεις της Λεγεώνας των Ξένων.

Ρωσία: “Στο ελικόπτερο μετέβαιναν Γάλλοι Αξιωματικοί”

Σύμφωνα με την Μόσχα, στα ελικόπτερα που καταρρίφθηκαν προ ημερών και είχε αποκαλύψει το WarNews247, επέβαιναν δύο Γάλλοι Αξιωματικοί της DGSE.

Oι Ρώσοι έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο από δύο Ουκρανούς αιχμαλώτους που ισχυρίζονται πως επέβαιναν στα ελικόπτερα.

Ένας από αυτούς κατά την ανάκριση των Ρώσων ανέφερε πως απογειώθηκαν 4 ελικόπτερα Mi-8 και Mi-24 από το αεροδρόμιο του Δνείπερου για να εκκενώσουν τους τραυματισμένους από το λιμάνι της Μαριούπολης.

Ταυτόχρονα μετέφεραν πυρομαχικά στις εγκλωβισμένες δυνάμεις του Αζόφ.

Αμέσως μετά την απογείωση από την Μαριούπολη, δέχτηκαν δύο αντιαεροπορικούς πυραύλους MANPADS.

“Υπήρχαν 4 ελικόπτερα που προσγειώθηκαν στις 5 a.m. τοπική ώρα. Παραλάβαμε μερικούς εγκλωβισμένους οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν τραυματίες και στην συνέχεια τα ελικόπτερα απογειώθηκαν. 

Τα δύο συνετρίβησαν ενώ τα άλλα δύο κατάφεραν να διαφύγουν” αναφέρει συγκεκριμένα ο ένας αιχμάλωτος.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, ο δεύτερος επιζών είναι αξιωματικός της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών

Σύμφωνα με τη Μόσχα, στο ένα ελικόπτερο επέβαιναν δύο Αξιωματικοί του τμήματος εξωτερικής ασφάλειας του Υπουργείου Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας (DGSE), οι οποίοι, πιθανότατα, πήγαν να διασφαλίσουν την εκκένωση μελών της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων από το λιμάνι της Μαριούπολης.

Δείτε βίντεο από τους  Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου

Σκοτώθηκαν μέλη της Λεγεώνας των Ξένων στην Μαριούπολη

Στην συνέχεια ακολουθεί συμπλοκή Γάλλων και Ρώσων στρατιωτών στην Μαριούπολη.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ και τον ανταποκριτή των Ρώσων στην Μαριούπολη, “Μισθοφόροι της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων σκοτώθηκαν από τις ρωσικές μονάδες και τις δυνάμεις του Ντονέτσκ στα περίχωρα της Μαριούπολης.

Αυτό αποδεικνύεται από τα αντικείμενα των μελών της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων, τα έγγραφα και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.

Οι μισθοφόροι υπέστησαν συντριπτική ήττα.

Σύμφωνα με αναφορές, μέλη της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων προσπάθησαν να σπάσουν την περικύκλωση από τις ρωσικές δυνάμεις. Δεν τα κατάφεραν και εγκλωβίστηκαν στην περιοχή του λιμανιού της Μαριούπολης, η οποία δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

Το πόσα μέλη της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη είναι ακόμα άγνωστο” καταλήγουν ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές.

Δείτε βίντεο και εικόνες

Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας