Στροφή Βερολίνου-Ουάσιγκτον σε ανοικτό Γ’ΠΠ-Γερμανία στέλνει Patriot και Marder στην Ουκρανία

487

Η Ουάσιγκτον παραδίδει τεθωρακισμένα Bradley

Δικαιολογία τα περί δήθεν κατακτητικού πολέμου της Ρωσίας

Η Γερμανία αποφάσισε τελικώς να αποστείλει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς πεζικού Marder, αλλά και μία συστοιχία του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας Patriot, όπως ανέφερε πηγή με γνώση του ζητήματος στο πρακτορείο Reuters και επιβεβαίωσε λίγα λεπτά αργότερα κοινή δήλωση Ουάσινγκτον – Βερολίνου.

Πρόκειται για σημαντική στροφή στην πολιτική του Βερολίνου, που μέχρι τώρα είχε μία από τις πλέον διστακτικές στάσεις μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων στην αποστολή σύγχρονων όπλων στο Κίεβο για τις μάχες ενάντια στη Ρωσία του Βλάντιμιρ Πούτιν, η οποία έχει εξαπολύσει κατακτητικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση ΗΠΑ – Γερμανίας, η Ουάσινγκτον θα παράσχει στην Ουκρανία 50 τεθωρακισμένα οχήματα Bradley.

ΗΠΑ και Γερμανία αποφάσισαν να παράσχουν περαιτέρω βοήθεια σε επίπεδο στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, όπως αναφέρεται σε κοινή ους δήλωση, η οποία εκδόθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Οι δύο χώρες καταλήγουν σημειώνοντας ότι θα χαιρετίσουν “οποιεσδήποτε περαιτέρω δωρεές από πλευράς άλλων συμμάχων στο πεδίο των συστημάτων αεράμυνας και των οχημάτων μάχης”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας