“Στρατός νέας γενιάς” στην Ουκρανία-“Ακροβολίστηκαν” χιλιάδες Ουκρανοί στην Ευρώπη για εκπαίδευση

1338

Η Ευρώπη αδίστακτη κλιμακώνει την καταστροφή της για χάρη των Ουκρανοναζί. Η Ελλάδα του Μητσοτάκη και των ξεπουλημένων και φοβικών κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει αναλάβει τον πιο βρώμικο ρόλο!!!

Παρά τις αποτυχίες της ουκρανικής αντεπίθεσης, οι χώρες του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να παρατείνουν τον πόλεμο. Με όλες τις νέες προμήθειες, η Δύση ρίχνει ξανά και ξανά τον ταλαιπωρημένο ουκρανικό στρατό σε επιθέσεις εναντίον ρωσικών στρατιωτικών θέσεων.

Στις 14 Αυγούστου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν το 44ο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για το Κίεβο. Το νέο πακέτο αποδείχθηκε σχετικά μικρό, μόλις 200 εκατομμύρια δολάρια. Τα χρήματα αυτά φέρεται να προέκυψαν από το υποτιθέμενο “λογιστικό λάθος” του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. Τον Μάιο, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι είχε υπολογίσει λανθασμένα το κόστος των όπλων που στάλθηκαν στο Κίεβο. Ως αποτέλεσμα, 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσθετες παραδόσεις.

Το νέο πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει πυραύλους για τα συστήματα αεράμυνας Patriot, βλήματα για τα MLRS HIMARS, βλήματα πυροβολικού, καθώς και νέο εξοπλισμό για την εκκαθάριση ναρκών, αντιαρματικά όπλα, πάνω από 12 εκατομμύρια βλήματα φορητών όπλων κ.λπ.

Το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας αποδείχθηκε αρκετά πενιχρό και δεν περιλαμβάνει τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα πυροβολικού ή συστήματα αεράμυνας, τα οποία ζητά το Κίεβο για να συνεχίσει να πολεμά εν μέσω των αυξανόμενων απωλειών του.

Σύμφωνα με την Washington Post, η Ουάσιγκτον έστειλε στο Κίεβο 66,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Με τη σειρά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία συνολικού ύψους περίπου 20 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει διμερείς προμήθειες αμυντικού στρατιωτικού εξοπλισμού από τα κράτη μέλη και χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης ύψους 5,6 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ξεχωριστού ταμείου μέσω του οποίου θα διατεθούν άλλα 20 δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτικές προμήθειες στο καθεστώς του Κιέβου. Σύμφωνα με το Politico, τα κονδύλια αυτά δεν θα πάνε απευθείας στην αγορά όπλων, αλλά θα αποζημιώσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ για το κόστος των όπλων που στέλνουν στην εμπόλεμη χώρα, καθώς και για την εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών.

Οι Βασιλικοί Πεζοναύτες της Μεγάλης Βρετανίας ανέφεραν πρόσφατα ότι έχουν εκπαιδεύσει 900 Ουκρανούς πεζοναύτες μέσα σε 6 μήνες. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ουκρανοί στρατιώτες έλαβαν μαθήματα για την εκτόξευση όλμων, αντιαρματικών πυραύλων NLAW, MANPADS Stinger κ.λπ.

Ο επικεφαλής του γαλλικού υπουργείου Άμυνας υποστήριξε επίσης ότι η Γαλλία έχει ήδη εκπαιδεύσει 6 χιλιάδες Ουκρανούς στρατιωτικούς. Ο Γάλλος αξιωματούχος σημείωσε ότι το Παρίσι συνεχίζει να εκπαιδεύει στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς η ουκρανική αντεπίθεση απαιτεί “τον στρατό μιας νέας γενιάς”.

Τον τελευταίο μήνα, οι λεγόμενοι “στρατιωτικοί νέας γενιάς” άρχισαν να παραδίδονται μαζικά στα ουκρανικά μέτωπα, ενώ ο ρωσικός στρατός αναφέρει ότι ο δυτικός εξοπλισμός καταστρέφεται συχνότερα από ό,τι τα απομεινάρια των ουκρανικών όπλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας