«Στραγγαλίζει» η Ρωσία τον ουκρανικό ανεφοδιασμό με όπλα-Kalibr κατά σιδηροδρομικού τούνελ

756
«Στραγγαλίζει» η Ρωσία τον ουκρανικό ανεφοδιασμό

Στραγγαλίζουν την ικανότητα του ουκρανικού στρατού να δέχεται αμυντικό υλικό μέρα με την μέρα οι ρωσικές δυνάμεις με χτυπήματα επί των γραμμών ανεφοδιασμού του Κιέβου να καταστρέφονται με χειρουργική ακρίβεια.

Σήμερα ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας εξαπέλυσε οκτώ πυραύλους κρουζ τύπου Kalibr με στόχο το τούνελ που χρησιμοποιούν ΝΑΤΟ και άλλες δυτικές χώρες για τη μεταφορά οπλισμού προς την Ουκρανία πλήττοντας τη σιδηροδρομική σήραγγα Beskydy η οποία χρησιμοποιείται για τον εφοδιασμό της Ουκρανίας με δυτικά όπλα. Αρκετοί πύραυλοι έπληξαν επίσης την περιοχή Lviv. 

«Προσπαθούν να διακόψουν τη σιδηροδρομική σύνδεση και να σταματήσουν την προμήθεια καυσίμων και όπλων από τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Anton Gerashchenko, σύμβουλος του επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Η σήραγγα Beskydy είναι η μεγαλύτερη σήραγγα που κατασκευάστηκε στην Ουκρανία από το 1991. Βρίσκεται στα Καρπάθια και έχει μήκος δύο χιλιόμετρα.

Η σήραγγα Beskydy συνδέει την περιφέρεια Υπερκαρπαθίας και Λβιβ και εκτείνεται ακριβώς κατά μήκος της κορυφογραμμής Beskydy και είναι η βασική οδός εισόδου νατοϊκού οπλισμού. Η σήραγγα βρίσκεται μεταξύ του σταθμού Beskid (περιοχή Lviv, Prykarpattya) και του σταθμού Skotarskoe (περιοχή Υπερκαρπάθια).

Η πρώτη σήραγγα χτίστηκε την εποχή της Αυστροουγγαρίας το 1886 επί Αυτοκράτορα Φραντς Ιωσήφ Α’. Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου υπέστη ζημιές κατά την υποχώρηση των Ούγγρων, αποκαταστάθηκε το 1946 και εκσυγχρονίστηκε το 1956. Από την έναρξη της κατασκευής και μέχρι το 2018, η σήραγγα Beskydy ήταν μονής τροχιάς.

Οι εργασίες για την κατασκευή της δεύτερης γραμμής ξεκίνησαν το 2007 και διήρκεσαν μέχρι το 2018, όταν ο τότε Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο άνοιξε επίσημα τη δεύτερη διπλή σήραγγα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας