Στους 10 οι νεκροί από τις πλημμύρες-«Υπάρχουν πτώματα στον δρόμο»

816

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στη Θεσσαλία, καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται διαρκώς, αφού ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δέκα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ συνεχίζουν να αγνοούνται τέσσερις. Να σημειωθεί ότι υπήρξαν πληροφορίες για ένδεκα νεκρούς, αλλά διαψεύδονται. 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το απόγευμα της Παρασκευής στην επίσημη ενημέρωσή του υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, δέκα είναι μέχρι αυτή την ώρα οι -επίσημα καταγεγραμμένοι- νεκροί από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Θεσσαλία, προσθέτοντας πως οι αγνοούμενοι στην ευρύτερη περιοχή είναι τέσσερις.

Συγκεκριμένα δύο εντοπίστηκαν στον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ πριν από λίγο εντοπίστηκε η σορός γυναίκας στην παραλία Θεοτόκου, κοντά στην περιοχή Λυρή, στο Νότιο Πήλιο.

Η σορός περισυνελέγη από στελέχη της Πυροσβεστικής και έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Από εκεί θα διακομιστεί στο «Αχιλλοπούλειο».

Σε ενημέρωση για την κακοκαιρία, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει σε φράγμα και πρόσθεσε: «Προσοχή στα fake news».

«Η εικόνα στον Πηνειό ποταμό μας κρατά σε συνεχή επιφυλακή. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενταθούν», είπε ο κ. Κικίλιας.

Εικόνες που σοκάρουν στον Παλαμά 

«Εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνιγεί και δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει. Είναι σίγουρο, δεν είναι εικασία, γιατί πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στο δρόμο» είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Πολύζος, ενώ στο σπίτι του στον Παλαμά Καρδίτσας βρίσκονται αυτή τη στιγμή 50 άτομα εγκλωβισμένα.

«Στο σπίτι μου έχουμε 50 άτομα εγκλωβισμένα, δεν έχει έρθει κάνεις να μας δώσει νερό ακόμη, ό,τι έκαναν το έκαναν τα παιδιά από το χωριό, ούτε φαγητό. Και φαγητό τα παιδιά αυτά το έφεραν με βάρκες. Έχουμε καλέσει πυροσβέστες από χθες το βράδυ και ήρθαν σήμερα το πρωί και πήραν τη γυναίκα με το βρέφος και την έγκυο που ήταν εδώ» είπε.

Όπως προσέθεσε γύρω στα 200 άτομα από το χωριό κατέφτασαν στο σπίτι του και στη διπλανή καφετέρια για να γλυτώσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας