Στον παγωμένο Δνείπερο πνίγηκε η τελευταία προσπάθεια ουκρανικής αντεπίθεσης

1571

Τους έριξαν στο ποτάμι οι Ρώσοι !!

Οι Ουκρανοί μετά από πέντε μήνες σφοδρών μαχών και ενώ υπέστησαν σοβαρές απώλειες για να κρατήσουν το μικρό προγεφύρωμά τους στο Κρίνκι στη νότια όχθη του ποταμού Δνείπερου, πήραν την απόφαση να το παραδώσουν στους Ρώσους και να αποστείλουν 4 ταξιαρχίες Πεζοναυτών στο μέτωπο της Ζαπορίζια το οποίο παρουσιάζει σημάδια κατάρρευσης.

Όπως συνέβη στην Αβντιίβκα, ο ουκρανικός Στρατός αποφάσισε να σταματήσει την αποστολή ενισχύσεων και να αποσυρθεί από το προγεφύρωμα του Κρίνκι ώστε τα στρατεύματα να ανασυνταχθούν και να σταλούν στη Ζαπορίζια μετά την αύξηση των ρωσικών επιθετικών ενεργειών γύρω από το Ραμποτίνo, όπου η τακτική κατάσταση έχει γίνει εξαιρετικά αρνητική για τους Ουκρανούς.

Ουσιαστικά οι Ρώσοι έχουν ανακαταλάβει τα λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα που έχασαν το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Η μάχη του Κρίνκι ήταν μια καταστροφή για την ουκρανική πλευρά, καθώς στάθηκε ανίκανη να εδραιώσει τον έλεγχο στην άλλη όχθη του Δνείπερου και να προχωρήσει νότια προς την Κριμαία.

Οι ουκρανικές ενέργειες ήταν χρήσιμες μόνο ως κινήσεις αντιπερισπασμού και εκτροπής των ρωσικών στρατευμάτων από άλλα μέτωπα.

Ωστόσο, όπως και στη Ζαπορίζια, ο ρωσικός Στρατός είχε προετοιμαστεί κατάλληλα μετά την ήττα της Χερσώνας το 2022.

Όπως αποκάλυψε χθες το pronews.gr υπάρχει μία λίστα πόλεων που έχει ετοιμάσει ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι και τις οποίες προτίθεται να παραδώσει στους Ρώσους προκειμένου ο ουκρανικός Στρατός να δημιουργήσει μία ρεαλιστική γραμμή άμυνας κάπου στα… ενδότερα.

Η Ζαπορίζια είναι μία πόλη που οι Ουκρανοί δεν αντέχουν να χάσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας